Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/3/11

Η Αργολίδα στο σφυρί. Πουλάνε την γη μας για να ξεχρεώσουν τα σπασμένα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Στη λίστα με τα 20 ακίνητα του Δημοσίου που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Κτηματική Εταιρία Δημοσίου βρίσκεται και ένα οικόπεδο στην περιοχή της Ερμιόνης, ενώ σύμφωνα με το Έθνος του περασμένου Σαββάτου στην λίστα περιλαμβάνεται και μεγάλο μέρος της ψιλής άμμου στο Τολό το οποίο όμως διεκδικείται και από ιδιώτες.

Συγκεκριμένα στην 20άδα ακινήτων συμπεριλαμβάνονται:

1. Λ. Κύμης, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας (πακέτο τριών ΧΕΥ σε ένα διαγωνισμό).

2. Μίκρας Θεσσαλονίκης (600.000 τ.μ.)

3. Αφάντου Δωδεκανήσου (174.805 τ.μ.)

4. Ξάνθης (Φωνή της Αμερικής)

5. Αντιρρίου Αιτωλοακαρνανίας (270.000 τ.μ.)

6. Λαυρίου Αττικής (30.000 τ.μ.)

7. Λινδίων Ρόδου

8. Μεθάνων Αττικής

9. Ερμιόνης Αργολίδας περί τα 153 στρέμματα.

10. ΧΕΥ (δεύτερο πακέτο 3 ΧΕΥ)

11. Αρχαγγέλου Ρόδου (410.000 τ.μ.)

12. Χαλκίδας Εύβοιας

13. Θέρμης Θεσσαλονίκης

14. Μεγάλης Βρύσης Φθιώτιδας

15. Ελευθερών Καβάλας (323.987 τ.μ.)

16. Ορφανού Καβάλας (518.600 τ.μ.)

17. Κυκλάδων

18. Αχαΐας

19. Βαθέος Σάμου (939.125 τ.μ.)

20. Κασσωπαίων Κέρκυρας (489.560 τ.μ.)

Ο πίνακας των 20 ακινήτων προς Ανάπτυξη χαρακτηρίζεται σαν «δυναμικός» και μπορεί να μεταβληθεί, με απόφαση της Εταιρίας, κατά τη διάρκεια του έργου.



Στην Ερμιόνη

Εδώ, όπως και στο Τολό, πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Ερμιόνης του Νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο, επιφάνειας περί τα 153 στρέμματα. Η έκταση, η οποία έχει προκύψει από την αποξήρανση λίμνης, αποτελεί παλαιό αιγιαλό και διαθέτει παραλιακό πρόσωπο το οποίο εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου. Το ακίνητο εντάσσεται στη γεωγραφική τουριστική «ενότητα» που περιλαμβάνει τα οικιστικά κέντρα της Ερμιόνης, της Θερμήσιας και του Πόρτο Χελίου. Η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, ειδικά κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, είναι σημαντική και χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και συγκροτημάτων παραθεριστικής κατοικίας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια σημαντική τουριστική επένδυση, η οποία θα περιλαμβάνει την κατασκευή γηπέδου γκολφ, ξενοδοχείων και συγκροτήματος κατοικιών σε έκταση 1.600 στρεμμάτων. Το ακίνητο βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα, περί τα 175χλμ., η οποία διανύεται οδικώς σε περίπου 2 ώρες. Από την περιοχή είναι σχετικά εύκολη η πρόσβαση στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται σημαντικοί ιστορικοί και αρχαιολογικοί προορισμοί, όπως η παραδοσιακή πόλη του Ναυπλίου και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και είναι δυνατή η ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων ή κατοικιών, βάσει της ισχύουσας για τα εκτός σχεδίου γήπεδα νομοθεσίας ή την ένταξη του ακινήτου σε Περιοχή Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης, ή ανάπτυξης, μέσω του πλαισίου Ιδιωτικής Πολεοδόμησης, που θα εξασφάλιζαν δόμηση. Στην παρούσα φάση εξετάζονται οι εναλλακτικές αξιοποίησης του ακινήτου, μέσω συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς, για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικιστικών συγκροτημάτων, ή και συνδυασμό των προηγουμένων, καθώς τόσο η επιφάνεια όσο και η θέση του ακινήτου επιτρέπουν αντίστοιχες λύσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η περιοχή είναι βαλτώδης και πως χρίζει ενδεχομένως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.



Στο Τολό

Για την ψιλή άμμο και την αξία της για την συνέχιση της τουριστικής ανάπτυξης του Τολού δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανείς περισσότερο, ούτε για τα λεγόμενα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Το φιλέτο της ψιλής άμμου επανέρχεται λοιπόν μέσω του δημοσιεύματος του «Έθνους» στην επικαιρότητα, παρ` όλο που η υπόθεσή του εκκρεμεί στις δικαστικές αίθουσες. Αν και θεωρείτο δημόσιο κτήμα διεκδικούταν από τους κληρονόμους ενός υπαλλήλου του ΕΟΤ και το πρώτο μέλημα της ΝΔ, την πρώτη κι όλας εβδομάδα αφ` ότου είχε αναλάβει την κυβέρνηση το 2004 ήταν να «δικαιώσει» τον ιδιώτη, προκαλώντας τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής. Οι αντιδράσεις του Δήμου Ασίνης, έφεραν αποτέλεσμα και ανακλήθηκε η υπουργική απόφαση. Στην συνέχεια οι διεκδικητές της έκτασης έκαναν ασφαλιστικά μέτρα και κατέθεσαν τακτική αγωγή στο μονομελές. Σήμερα και οι δύο πλευρές βρίσκονται στον ορισμό πραγματογνωμόνων. Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Ασίνης και σήμερα δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων, δικηγόρος, Παναγιώτης Μπούκουρης, η περιοχή αυτή δεν θα πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και μεγάλο μέρος των αργολιδέων αφού αν με οποιονδήποτε τρόπο δοθεί σε ιδιώτη, θα ολοκληρωθεί το έγκλημα που διαπράχτηκε επί χούντας με το κτίσιμο όλης της παραλίας.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ