Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/3/11

Εξαθλίωση στην ΕΛΑΣ. Καθηλωμένα περιπολικά – Κρυώνουν στο Άργος λόγω έλλειψης χρημάτων

Ακινητοποιημένα είναι τα πέντε από τα έξι περιπολικά στο Κρανίδι λόγω βλάβης, αφού δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν, λόγω μη έγκρισης σχετικών κονδυλίων. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για την αλλαγή λαδιών.


Ανάλογη είναι η κατάσταση στις περισσότερες υπηρεσίες της Αργολίδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Γιώργο Παπαθεοφάνη «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα περιπολικά. Όλες οι υπηρεσίες έχουν κάποια αυτοκίνητα παροπλισμένα. Για να γίνει σέρβις πλέον χρειάζεται προέγκριση και είναι χρονοβόρα η διαδικασία».

Το θέμα βέβαια δεν είναι η καθυστέρηση της έγκρισης αλλά οικονομικοί λόγοι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα αυτοκίνητα της αστυνομίας είναι γερασμένα, για ψύλλου πήδημα παρουσιάζονται βλάβες. Άμεσος είναι ο αντίκτυπος στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.



Παγώνουν



Τα ταμεία της ΕΛΑΣ είναι άδεια και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για αναλώσιμα γραφείου και για χαρτί υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο αστυνομικό τμήμα του Άργους ξεχειμώνιασαν οι αστυνομικοί χωρίς θέρμανση. Εδώ και δύο μήνες έχει στερέψει η δεξαμενή πετρελαίου του καλοριφέρ και ακόμα παραμένει και μέχρι σήμερα άδεια. Οι υπάλληλοι προσπαθούν να θερμανθούν με τα κλιματιστικά όπου υπάρχουν, ενώ στους υπόλοιπους χώρους που δεν διαθέτουν κλιματιστικά παγώνουν.

Αλλά και στο Ναύπλιο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Σύμφωνα με τον κο Παπαθεφάνη ο πρατηριούχος που προμηθεύει με καύσιμα την αστυνομική διεύθυνση είναι δύο μήνες απλήρωτος.

Είναι εμφανές στον καθένα ότι οι περιπολίες έχουν μειωθεί σε όλο το νομό.

Ιδιαίτερα στην Ερμιονίδα η κατάσταση είναι τραγική. Η εξέλιξη αυτή έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στην προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των κατοίκων και των επισκεπτών του καλλικρατικού Δήμου Ερμιονίδας, ιδιαίτερα με δεδομένη την απομονωμένη γεωγραφική θέση της περιοχής, τη διάσπαρτη ρυμοτομία των κατοικιών και τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα. Τα προβλήματα αναμένεται με βεβαιότητα να ενταθούν ακόμα περισσότερο εν όψει της τουριστικής περιόδου.



Ερμιονίδα



Σ’ αυτές τις συνθήκες, το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου καταβάλλει σήμερα υπεράνθρωπες προσπάθειες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί στο καθήκον.

Το θέμα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ στο Κρανίδι είναι σε γνώση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, αφού ήδη έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος τον ρωτά: «Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί και με ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την έλλειψη κονδυλίων στο Α.Τ. Κρανιδίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκεί προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο του».

Χθες μάλιστα είχε προγραμματιστεί συνάντηση της Ομοσπονδίας των αστυνομικών με τον αρχηγό του Σώματος αφού ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Όπως λένε αστυνομικοί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο μετά τις περικοπές που έχουν γίνει στο προϋπολογισμό που αφορά τον εξοπλισμό και γενικότερα τις δαπάνες για την ελληνική αστυνομία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ