Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/4/11

Ένα τεράστιο τσουρέκι στο Ναύπλιο

Μια έκπληξη περιμένει τους Ναυπλιώτες την Κυριακή στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Μια ομάδα σπουδαστών της ΕΠΑΣ και του ΟΤΕΚ Ναυπλίου (πρώην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) και το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, θα ξεκινήσουν να πλάθουν το μεγαλύτερο παραδοσιακό λαμπρόψωμο - τσουρέκι, διάστασης 24 μέτρων και θα το ψήσουν σε ειδικό φούρνο. Το τσουρέκι υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μετά από 8 ώρες! Παράλληλα θα υλοποιηθούν ενδιαφέροντες διαγωνισμοί.


Παράλληλα, θα αναπτυχθούν μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, με στόχο να παρέχουν στο κοινό δημιουργικά ερεθίσματα αλλά και να καταστήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τους συμμετέχοντες.

Οργανώνεται διαγωνισμός με θέμα: Οι συνταγές της Μεγάλης Εβδομάδας (ένα πιάτο, είτε ορεκτικό, είτε κυρίως πιάτο είτε γλυκό). Συμμετέχουν νοικοκυρές και όποιος ενδιαφερόμενος, με πιάτα που θα παρασκευαστούν κατ’ οίκον και θα προσκομιστούν στην Κριτική Επιτροπή. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από 10.00 έως 11.30.

Επίσης, θα γίνει διαγωνισμός με θέμα την αγκινάρα: Παρασκευές εδεσμάτων με πρώτη ύλη την αγκινάρα. Ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης και οι παρασκευές θα πραγματοποιηθούν ζωντανά στο χώρο των εκδηλώσεων και σε στημένες κουζίνες. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από 11.30 έως 13.00.

Θα ακολουθήσει διαγωνισμός στο πλαίσιο της Παραδοσιακής Αργολικής Κουζίνας (με προέκταση στα προϊόντα της Πελοποννήσου). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι θα κληθούν να παρασκευάσουν ζωντανά τα εδέσματα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από 13.00 έως 14.30.

Στην συνέχεια έχει προγραμματιστεί η δημιουργική Πελοποννησιακή Γαστρονομία. Αρχιμάγειρες του Ινστιτούτου θα δημιουργήσουν ΠΟΠ (προϊόν με ονομασία προέλευσης) συνταγές Αργολίδας και αδελφοποίηση των προϊόντων της Αργολικής και της Λακωνικής γης στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου προτύπου Πελοποννησιακής Γαστρονομίας. Η ειδική αυτή παρουσίαση που επίσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανά, διαρκεί από 14.30 έως 16.00.

Το απόγευμα ακολουθούν σειρά έχουν τα Πασχαλιάτικα Εδέσματα και εδέσματα χωρίς γλουτένη. Θα γίνει ειδική παρουσίαση διαφόρων συνταγών από μέλη του Ινστιτούτου και από τους Μύλους Καπλανίδη. Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν συνεταιρισμοί αλλά και οιοσδήποτε επιθυμεί να παρουσιάσει συνταγές που αξίζουν να γνωρίσει το ευρύ κοινό. Η καταληκτήρια αυτή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί από τις 16.00 έως 17.50.

Τέλος από τις 18.00 έως 20.00 θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους νικητές και φυσικά αναμένεται η κορύφωση της γαστρονομικής εκδήλωσης με την παρουσίαση του τσουρεκιού. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα είναι ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Αρχιμάγειρας Νίκος Σαράντος.

Η ΕΠΑΣ - ΙΕΚ ΟΤΕΚ Ναυπλίου έχει ενημερώσει και συντονίζει τοπικούς φορείς έτσι ώστε να μετέχουν δημιουργικά στην εκδήλωση και να συμβάλλουν στην επιτυχία της επικυρώνοντας την αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας. Ένα θεατρικό με τον «Καραγκιόζη μάγειρα» για παιδιά και μεγάλους, καθώς και μικρά μουσικά δρώμενα θα δώσουν στην πλατεία και στην πόλη μια ατμόσφαιρα ξεχωριστή, πάντα ωστόσο στο πνεύμα που απαιτεί η προετοιμασία για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ