Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

22/5/11

Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο συγχώνευσης των Νοσοκομείων της Αργολίδας στην Κόρινθο

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νοσοκομειακός χάρτης της χώρος, αφού οι συγχωνεύσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που προωθείται θα διαφοροποιήσει πλήρως τον τρόπο που θα παρέχοντα οι υπηρεσίες υγείας  σε όλη την χώρα. Οι τροποποιήσεις θα επιφέρουν αλλαγές και για τους εργαζόμενους οι οποίοι εκφράζουν ήδη τις ανησυχίες τους.
Σύμφωνα με την «Νοσηλευτική Παρέμβαση» «στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) τα νοσοκομεία θα χωριστούν σε ομάδες με το μεγαλύτερο να αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο. Ταυτόχρονα ενοποιούνται οι υπηρεσίες προμηθειών και διαχείρισης υλικού για την εξοικονόμηση πόρων.

Στόχος είναι να περιορισθούν οι περιττές δαπάνες, ειδικά από υγειονομικές μονάδες που απέχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους ή δεν παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα και δημιουργήθηκαν με γνώμονα μικροπολιτικά κριτήρια κα όχι με δάση τις ανάγκες του πληθυσμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι συγχωνεύσεις αυτές δεν αναμένεται να αποδώσουν σε μεγάλο βαθμό πριν περάσουν κάποια χρόνια».

Ο επικεφαλής της επιτροπής, κ. Λ. Λιαρόπουλος ανακοίνωσε, παρουσία του υπουργού Υγείας, κ. Α. Λοβέδρου, τις προτάσεις του για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της 5ης και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός υγείας «το 2011 είναι η τελευταία ευκαιρία για να «συγκρατήσουμε τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας ως έχουν» και προέβλεψε ότι «από το 2012, ο οποιοσδήποτε υπουργός Υγείας δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το 40% των νοσοκομείων της χώρας».

Σύμφωνα με τον Λ. Λιαρόπουλο, δημιουργούνται καταργήσεις και ανακατατάξεις και στην Πελοπόννησο. Το νοσοκομείο της Τρίπολης χαρακτηρίζεται ως κύριο νοσοκομείο στο οποίο θα υπόκεινται τα νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων και το Ψυχιατρικό Τρίπολης, το οποίο καταργείται.
Συγχωνεύονται επίσης τα νοσοκομεία Καλαμάτας, με αυτό των Καλαμών να χαρακτηρίζεται ως κύριο και της Κυπαρισσίας να υπάγεται σ` αυτό. Ενδιαφέρον για μας έχει η συγχώνευση του Νοσοκομείου Άργους στο νοσοκομείο Κορίνθου καθώς και του Ναυπλίου, το οποίο καταργείται και μετατρέπεται σε νοσοκομείο Χρόνιων Παθήσεων με κέντρο και πάλι την Κόρινθο.

Όσον αφορά την εξειδίκευση του ενός εκ των δύο νοσοκομείων του νομού, αυτή ήταν αναμενόμενη, όχι όμως και η υπαγωγή της περίθαλψης στην Κόρινθο, που συνεπάγεται σε μια επόμενη φάση κατάργηση και του Νοσοκομείου Άργους με σοβαρές συνέπειες στον τομέα της υγείας στον νομό. Η επιλογή του Νοσοκομείου της Κορίνθου ως διοικητικό κέντρο, είναι λαθεμένη αφού οι επιλογές για την επίσκεψη ενός Αθηναϊκού Νοσοκομείου είναι πολύ πιο εύκολες για έναν Κορίνθιο ασθενή (χιλιομετρική απόσταση, προαστιακός κλπ.), απ` ότι η μεταβίβαση ενός Αργολιδέα στην Κόρινθο. Θα δημιουργηθούν ομάδες νοσοκομείων στις οποίες ένα κεντρικό νοσοκομείο θα συντονίζει τη λειτουργία των υπολοίπων. Το «Νοσοκομείο-συντονιστής» θα είναι το μεγαλύτερο της κάθε ομάδες κα θα διαθέτει και το περισσότερο προσωπικό.

Οι αλλαγές έχουν προγραμματιστεί να ισχύσουν από 1η Ιουλίου, αν και είναι μάλλον απίθανο να έχουν τόσο σύντομα αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι η μέχρι τώρα αδιαφορία των δήμων για τις Αλλαγές στον τομέα της περίθαλψης.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΑ ΚΟΙΝΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ.ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ. ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΧΕΙ 100 ΚΛΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ 25 ΜΕ 30 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΣ 160 ΜΕ 170 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60-70 ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ 150 ΚΛΙΝΕΣ 160 ΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΕΥ

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ