Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

28/5/11

Έφτυσαν κατάμουτρα παιδιά του Ερρίκου Ντυνάν στην Ελλάδα

Άκρως προσβλητική ήταν η στάση της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού προς τους εθελοντές Σαμαρείτες αφού χωρίς καμμιά εξήγηση ακύρωσαν τις πανελλήνιες εξετάσεις υποψηφίων Εθελοντών 5 ώρες πριν την έναρξή τους. Με ανακοίνωσή του το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσώστων του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου μεταξύ άλλων αποκαλύπτει ότι: «Κάποιοι όμως σήμερα, θέλουν να διαλύσουν το πιο ενεργό Σώμα στο χώρο του εθελοντισμού. Με ποια λογική και με ποιες κακόβουλες προθέσεις ματαιώνεται ότι κτίζεται εδώ και πολλούς μήνες και έχει δημοσιοποιηθεί από πέρσι το Φθινόπωρο σε όλη την επικράτεια της χώρας, με την ευλογία και την σύμφωνη γνώμη όλων των υπευθύνων του Σώματος και της Κεντρικής Διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού; Ακυρώνουν 5 ώρες πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ότι πιο έντιμο, δίκαιο και αποτελεσματικό στην εκπαίδευση Εθελοντών. Ποια συμφέροντα, ποιές σκοπιμότητες, ποια σκοτεινά σχέδια προχωρούν σε πράξεις που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;
Ποιοι τολμάνε να εμποδίσουν τους Εθελοντές να ανοίξουν φτερά για να προσφέρουν περισσότερα στην κοινωνία μας και με ποια δικαιοδοσία; Έχουν ονόματα και επίθετα; Αν ναι θα τα πούνε; Ποιος τους είπε ότι η δύναμη του Ερυθρού Σταυρού κρύβεται πίσω από διοικήσεις και τομεαρχίες και όχι στην δύναμη του έργου και της προσφοράς των Εθελοντών του; Ποιοι έμμισθοι υπάλληλοι μπροστά στο δικό τους συμφέρον και την δική τους εξασφάλιση στις θέσεις εξουσίας τους προχωρούν σε ενέργειες οπισθοδρομισμού και καθυστέρησης;

Οι εθελοντές μέχρι σήμερα ξέροντας τα προβλήματα που υπήρχαν στη κορυφή της διοίκησης έκαναν υπομονή και περίμεναν την δικαίωση των εργατικών και των τίμιων Ερυθροσταυριτών.

Γνωρίζετε ποιοι είναι οι Σαμαρείτες; Είναι οι δικοί μας οι καθημερινοί άνθρωποι που έχουν ένα μόνο στόχο: την προσφορά στον συνάνθρωπο. Είμαστε η ψυχή του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Είμαστε τα παιδιά του Ερρίκου Ντυνάν στην Ελλάδα.

Σήμερα εκατοντάδες Εθελοντές Σαμαρείτες, πήραν άδειες από την εργασία τους για να δώσουν εξετάσεις. Δεν διάβασαν για τις πανελλαδικές του σχολείου τους για να εξεταστούν με επιτυχία στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Μετακινήθηκαν από άλλη πόλη για να βρεθούν κοντά στα τμήματά τους και να εξεταστούν. Άφησαν τις ασχολίες τους, τα παιδιά τους και το τελευταίο 20ήμερο στρώθηκαν στο διάβασμα, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο, δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού στο κόσμο. Όλοι αυτοί οι εκατοντάδες Εθελοντές απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδος, μόλις 5 ώρες πριν την διενέργεια των εξετάσεων, η προετοιμασία των οποίων είχε ολοκληρωθεί νομιμότατα και με τις πιο εξειδικευμένες δικλείδες ασφαλείας του απορρήτου και της διαφάνειας, έμαθαν ότι ακυρώθηκαν. Άκουσαν το απίστευτο για Εθελοντές. Χωρίς καμία απολύτως εξήγηση.

Κανένα διοικητικό στέλεχος δεν έχει το δικαίωμα να περιφρονεί και να προσβάλει με τέτοιο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο τους Εθελοντές Σαμαρείτες. Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα επί οκτώ και πλέον μήνες από το περίσσευμα του χρόνου τους προσπαθούν να μάθουν και να καταρτιστούν για να είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Μετά από απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι Πανελλήνιες Εξετάσεις των Σχολών Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την εκπαιδευτική περίοδο 2010 - 2011 θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 30 Μαίου 2011 (Γραπτές Εξετάσεις) και Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011.
Η αναβολή των προγραμματισμένων από Οκτώβριο 2010 Πανελλήνιων Εξετάσεων οφείλεται σε έκτακτο τεχνικό πρόβλημα του Τμήματος Εκπαίδευσης το οποίο δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ