Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

1/7/11

Βγήκε από τα ρούχα του ο Αναγνωσταράς από τις αντιδράσεις για τους Δερβίσηδες

Σφοδρή επίθεση κατά της ακροδεξιάς εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, με αφορμή τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από ορισμένους για τους Δερβίσηδες στο Μουσικό Φεστιβάλ της πόλης.
Ο κος Αναγνωσταράς σε ιδιαίτερα μακροσκελές άρθρο του επισημαίνει ότι «τόσο ακραίοι χαρακτήρες, και μάλιστα ντυμένοι με εθνικιστικό περίβλημα, μπορεί να καταστούν επικίνδυνοι».

Αναφερόμενος ειδικά σε τοπικά στελέχη του ΛΑΟΣ που όπως τονίζει – «πρωτοστάτησαν σε όλη αυτήν την ιστορία βρίζοντάς με με  χυδαίο τρόπο επειδή κάποιος ανόητος σήκωσε στο διαδίκτυο το Παλαμήδι και το Μπούρτζι με Τούρκικη σημαία. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουν αν είχαμε προγραμματίσει να πραγματοποιηθούν συναυλίες στο Παλαμήδι και στο Μπούρτζι. Και το λέω αυτό γιατί εξ’ αρχής και λόγω υπερβολικού κόστους  οι δύο αυτοί χώροι είχαν αποκλειστεί.

Ρωτάω λοιπόν τα στελέχη του ΛΑΟΣ:

Θα αντιδρούσατε το ίδιο αν φιλοξενούσαμε Γερμανούς καλλιτέχνες;

Το γεγονός ότι τώρα η χώρα, με την υπογραφή και του αρχηγού σας, υποθηκεύθηκε  στους Γερμανούς δεν σας ενοχλεί;

Και επειδή μπορεί να μην καταλαβαίνετε σας τα θέτω πιο απλά: 

Η υποτέλεια την οποία και εσείς προσυπογράφετε υπό τον αρχηγό σας θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Ίσως πλησιάσει και τα 400 χρόνια σκλαβιάς που περάσαμε κάτω από τους Οθωμανούς.

Η υπογραφή που βάλατε στο μνημόνιο και ξεπουλιέται η εθνική μας περιουσία, η εθνική μας υπερηφάνεια, τα νησιά μας και τα μνημεία μας σας αφήνει ανέγγιχτους;

Για το γεγονός ότι καταφέρατε, δίχως εκλογές ή έστω πραξικόπημα να φέρεται κυβέρνηση από το εξωτερικό δεν σας πνιγεί ,δεν σας φέρνει δάκρυα;

Αντί λοιπόν να πάτε μπροστά από το άγαλμα του Σταϊκόπουλου σας συμβουλεύω να πάτε στο Δίστομο ή στα Καλάβρυτα».

Και προσθέτει ακόμα, ο δήμαρχος Ναυπλίου: «Καθίστε μπροστά από τα μνήματα όλων όσων εκτέλεσαν οι Γερμανοί και πείτε τους ότι αυτό που έπαθαν ήταν μάταιο. Τίποτα δεν άλλαξε.

Γιατί ήρθατε τώρα όλοι εσείς ,οι υπερπατριώτες οι οποίοι χωρίς να μας δώσετε την ευκαιρία να πολεμήσουμε, να χύσουμε το αίμα μας για την πατρίδα μας, χωρίς να πέσει ούτε μία τουφεκιά, στρώσατε χαλί για να περάσουν εκ νέου οι κατακτητές!!!

Μάθετε επιτέλους ότι ο πατριωτισμός δεν αποδεικνύεται με άναρθρες κραυγές, απειλές και χυδαίες εκφράσεις εναντίον όποιων εσείς θεωρείτε μη πατριώτες.

Ο πατριωτισμός αποδεικνύεται με τις πράξεις μας και με τις ενέργειες που κάνουμε ο κάθε ένας από εμάς, με όποιον τρόπο ο καθένας από εμάς μπορεί.

Αν λοιπόν εσείς πιστεύετε ότι βοηθάτε την πατρίδα μας γιουχάροντας υπηκόους κρατών που κατά καιρούς μας έβλαψαν, τότε κάνετε μεγάλο λάθος.

Βγείτε, λοιπόν, στους δρόμους  και προπηλακίστε κάθε Ιταλό, Βούλγαρο, Σκοπιανό, Γερμανό και Τούρκο υπήκοο, που θαυμάζοντας τη χώρα μας, έρχεται να τη γνωρίσει. 

Τέλος αυτό που αποδείχθηκε είναι το εξής: Εμείς ως Δήμος Ναυπλιέων ούτε σημαίες Τούρκικες αναρτήσαμε στο Παλαμήδι και στο Μπούρτζι ούτε εκθέσαμε την πατρίδα μας ούτε προκαλέσαμε κανέναν. Το Δήμο μας και την χώρα μας διέσυραν αυτοί που μέσα από φωτομοντάζ ανάρτησαν στο διαδίκτυο το Παλαμήδι και το Μπούρτζι με τουρκική σημαία».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ