Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/7/11

Είμαστε Μπανανία και δεν βάζουμε μυαλό. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον Ανάβαλο αφού είναι απλήρωτοι οι λογαριασμοί, αλλά το ξανασύνδεσε ο Μανιάτης


Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, αν έχει κανείς «μπάρμπα στην Κορώνη» πετυχαίνει τα ακατόρθωτα.
Την μια μέρα λοιπόν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα γιατί έμεινε απλήρωτο, την άλλη όμως το ξανασυνδέει γιατί παρενέβει ο τοπικός βουλευτής ο οποίος είναι και το αφεντικό της ΔΕΗ ως υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής!!!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Οι οφειλές του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων στη ΔΕΗ ήταν η αιτία της διακοπής ρεύματος του κεντρικού αντλιοστάσιου του Αναβάλου, από το οποίο αρδεύονται καλλιέργειες. Μέχρι σήμερα η άρδευση εξυπηρετείτο από τις πηγές του Κεφαλαρίου, οι οποίες όμως δεν μπορούσαν  να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ολόκληρης της αρδευτικής περιόδου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Γιάννη Ανδριανό, που κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη και Εσωτερικών Χ. Καστανίδη, «η αδυναμία του ΓΟΕΒ να καταβάλει τα οφειλούμενα δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο από ανείσπρακτες οφειλές στον ίδιο το ΓΟΕΒ, τόσο από την αντιπεριφέρεια Αργολίδας, όσο και από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών που καλούνται εν μέσω της κρίσης να αντιμετωπίσουν οι αγρότες».
Ο βουλευτής επισήμανε ότι από τους αγρότες θεωρείται επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με την άμεση παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για την επαναλειτουργία του κεντρικού αντλιοστασίου του Αναβάλου, και την επιβαλλόμενη συντήρηση των εγκαταστάσεων, ώστε να μην υπάρξει ζημιά στις καλλιέργειες.
Και ρωτούσε τους υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, ώστε να επαναλειτουργήσει τάχιστα το κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου και να γίνει η επιβαλλόμενη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Ο Μανιάτης και η παρέμβαση

Αντί όμως να ενεργήσουν οι ερωτώμενοι υπουργοί, ως από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος παρενέβη.
Μάλιστα το γραφείο τύπου του υφυπουργού χρησιμοποιεί τον όρο «παρέμβαση», σε μια κρίση ειλικρίνειας. Ιδού το δελτίο τύπου του Γιάννη Μανιάτη, που θυμίζει άλλες επόχές που παρενέβαιναν οι φίλα προσκείμενοι της κάθε περιοχής βουλευτές και υπουργοί για να δοθεί λύση στα άλυτα προβλήματα :
«Μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, η ΔΕΗ προέβη σε διακανονισμό των οφειλών με τον ΓΟΕΒ Αργολίδας και στην άμεση επανηλεκτροδότηση, τόσο του κεντρικού αντλιοστασίου του Ανάβαλου, όσο και των περιφερειακών παροχών που δεν τροφοδοτούνταν με ρεύμα, εξαιτίας των αυξημένων οφειλών του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, έγινε επανασύνδεση της παροχής του κεντρικού αντλιοστασίου του Ανάβαλου με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή της συγκεκριμένης παροχής είχε γίνει από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η κάλυψη των αναγκών άρδευσης γινόταν επαρκώς από τις πηγές του Κεφαλαρίου. Τον τελευταίο μήνα, όμως, οι αυξημένες θερμοκρασίες επέτειναν τις ανάγκες άρδευσης, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς από τις πηγές του Κεφαλαρίου και να είναι επιτακτική η ανάγκη επανασύνδεσης της παροχής του αντλιοστασίου του Αναβάλου».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ