Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/7/11

«Εξανθρωπίζεται» το Άργος με την Αστική Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου


Μετά από καθυστερήσεις ετών ξεκινά επιτέλους η αστική ανάπλαση Άργους. Η προηγούμενη δημοτική αρχή στόχευε η μελέτη να συγχρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους, η νέα δημοτική αρχή πέτυχε να ενταχθεί πλέον, στο ΕΣΠΑ το σύνολο του έργου. Ήδη έχει προκηρυχτεί η μελέτη και μέχρι 10 Αυγούστου αναμένεται ανακοινωθεί ο ανάδοχος.
Ο προϋπολογισμός του έργου συνολικά ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ και διαμορφώνει ένα νέο αναβαθμισμένο τοπίο για την πρωτεύουσα του Καλλικράτειου δήμου Άργους-Μυκηνών. Η ένταξη και της χρηματοδότησης της μελέτης στο ΕΣΠΑ, αποτελεί σίγουρα επιτυχία του κ. Καμπόσου, αφού κατ αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται χρήματα στον Δήμο που θα μπορέσουν να διατεθούν σε  άλλα έργα.
Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το θέμα αυτό και στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε ενθουσιασμένος για την ένταξη του έργου: «Δώσαμε λοιπόν μία μεγάλη μάχη, το έργο δεν απεντάχθει, όπως επιθυμούσαν και τώρα πάλι με μεθόδους προσπαθούσαν να το βγάλουν έξω. Θα σας πω ότι μία μελέτη ύψους 800.000,00 ευρώ, την αναβάλλαμε εμείς στην αρχή του έτους, γιατί θα την πλήρωνε ο Δήμος. Ενώ 400.000,00 ευρώ, το 10% του έργου ως είθισται να είναι οι μελέτες, θα χρηματοδοτηθεί απευθείας από το ΕΣΠΑ.
Ο κ. Τατούλης,  στάθηκε αντάξιος των ψήφων που του έδωσε η περιοχή μας. Βλέπει πλέον όλη την περιοχή, όχι με κουρτίνες χρωμάτων, αλλά συνολικά τα προβλήματα. Δε θέλουμε τίποτα άλλο, γιατί πεποίθησή μου είναι ότι αυτός ο τόπος έχει αδικηθεί πολύ στο παρελθόν».
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών αναφέρθηκε στον χρόνο δημοπράτησης της μελέτης αλλά και στο αντικείμενο το οποίο θα επεξεργαστεί τονίζοντας: «Έχουμε ήδη βγάλει τη μελέτη σε διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου, που είναι διεθνής, τελειώνει στις 10 Αυγούστου. Στο τέλος του χρόνου ο μελετητής, που θα προκύψει από αυτό το διαγωνισμό, θα έχει παραδώσει τα σχέδιά του. Αναμορφώνεται όλο το κέντρο της πόλης του Άργους, από το πάρκο, την κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου, το Μουσείο με την προσθήκη του νέου μουσείου που γίνεται, το θεατράκι, μέχρι και την Πλατεία Δικαστηρίων. Αναμορφώνεται ο χώρος πέριξ της Λαϊκής Αγοράς και το κεντρικό κομμάτι της Βασιλίσσης Σοφίας. Μιλάμε για έναν άλλο τόπο, όπως τον έχουν ονειρευτεί όλοι οι κάτοικοι αυτής της πόλης, της πρωτεύουσας του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου και θα ήθελαν κάποια στιγμή να γίνει πράξη.
Μια πόλη με μεγάλη ιστορική διαδρομή στο χρόνο, μια πόλη που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα πάρα πολλά. Από εδώ ξεκίνησε να γράφεται η Ιστορία, έστω και αν κάποιοι επιμελώς το κρύβουν. Δεν έχω τίποτα με κανέναν, όποιος δε μας πειράζει είναι φίλος μας. Όποιος μας ενοχλεί μένει απέναντι και κοιτάμε και εμείς τι θα κάνουμε για να σωθούμε.
4.000.000ευρώ θα πέσουν σε αυτή την πόλη. Νομίζω ότι θα αλλάξει ο χάρτης. Θα αλλάξει πραγματικά η εικόνα της. Είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό. Θεωρώ ότι μέσα σε 1 ½ χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και στα μέσα του 2013 θα έχουμε πλέον μία άλλη εικόνα πόλης».
Μπορεί βέβαια η διαμόρφωση του κέντρου να αποτελεί σχεδιασμό και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, όμως η εξοικονόμηση 400.000 από τις μελέτες αποτελεί ήδη επιτυχία του κ. Καμπόσου. Μένει βέβαια να εξεταστεί και το πολιτικό κομμάτι της διαμόρφωσης του ιστορικού κέντρου, όπου θα φανεί και η πραγματική βούληση της νέας δημοτικής αρχής να τολμήσει σημαντικές αλλαγές, ώστε να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος από την ατολμία που έδειξαν οι προηγούμενοι προκάτοχοι του δημαρχιακού θώκου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ