Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/9/11

Στο Ναύπλιο, …του ΄παν να βάλει το χακί, να πάει στην πρώτη την γραμμή… …κι αυτός αρνείται

Ένα πραγματικό ρεύμα Αρνήσεων από νεοσύλλεκτους να αποδεχτούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ αντιμετώπισαν τα κλιμάκια του ΓΕΣ που εφόρμησαν στα Κέντρα Εκπαίδευσης προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους να δηλώσουν Εθελοντικά μετάθεση στην Κύπρο.
Από τα συνεχή τηλέφωνα που έλαβε η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων από γονείς και φαντάρους διαπιστώνει κανείς ότι οι περισσότερες αρνήσεις καταγράφονται σε: Αυλώνα, Θήβα, Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Μεγάλο Πεύκο-Ειδικές Δυνάμεις και ακολουθούν τα υπόλοιπα Κέντρα.

Σύμφωνα με την επιτροπή αλληλεγγύης οι φαντάροι «αισθάνονται αγανάκτηση και αηδία καθώς συνειδητοποιούν ότι βρώμικα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους. Ότι για μια ακόμη φορά θέλουν την νεολαία από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα κρέας στα κανόνια τους, για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας».

Η ίδια εικόνα προέρχεται και από το Ναύπλιο σύμφωνα πάντα με την επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στο ΚΕΝ Ναυπλίου: το κλιμάκιο του ΓΕΣ που επισκέφτηκε τη μονάδα προσπάθησε γρήγορα, ανεύθυνα και αυθαίρετα να ξεμπερδέψει με την άχαρη υπόθεση που είχε αναλάβει, να πείσει δηλαδή τους νεοσύλλεκτους φαντάρους να αποδεχτούν τη μετάθεση στην Κύπρο.
Αντί όμως να κερδίσει την συμφωνία τους αντιμετώπισε Πρωτόγνωρη Άρνηση: Μόλις οι 12 στους 48 φαντάρους που είχαν προεπιλεγεί, δηλαδή ποσοστό 25% δέχτηκαν ενώ οι υπόλοιποι δήλωσαν άρνηση μετάθεσης εκτός συνόρων προβάλλοντας διάφορους λόγους.
Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι οι ηλικίες όσων δέχτηκαν να μετατεθούν στην Κύπρο κυμαίνονται μεταξύ 18-20 χρονών!
Αυτό που συμβαίνει στο ΚΕΝ Ναυπλίου βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε πλήρη αντιστοίχιση με την στάση των συναδέλφων φαντάρων και στα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης. Δε θέλουν να πεθάνουν για τα συμφέροντα τους, δεν επιθυμούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν σε μια ξένη χώρα, στην οποία εντελώς αυθαίρετα τους μεταθέτουν, ενώ έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να Μετατεθούν σε αυτή.
Όπως επισημαίνει η επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων «τα συναισθήματα όμως αυτά και οι αξίες των νέων ανθρώπων βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πολεμικές ετοιμασίες των στρατών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Ισραήλ. Η Τουρκία προβαίνει σε πολεμικές απειλές και κινητοποιεί τα στρατεύματα της, ήδη έχει ενεργοποιηθεί η Στρατιωτική Συμφωνία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, ενώ στον Έβρο και στην Κύπρο οι μονάδες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή».

Είναι ενδεικτικά αναφέρεται η επιτροπή σε δημοσιεύματα από τον κυπριακός τύπο, όπου αναφέρεται ότι: «Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχει τεθεί η Εθνική Φρουρά για την αποτροπή εχθρικής ενέργειας στη γραμμή αντιπαράταξης ενώ ο Κύπριος ΥΠΑΜ βρίσκεται στην Αθήνα για συντονισμό με το ελληνικό ΥΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Σημερινής, στις 13 Σεπτεμβρίου ανιχνεύθηκε κινητοποίηση αρμάτων μάχης και πεζικού των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή Δερύνειας, προκαλώντας συναγερμό την Εθνική Φρουρά, χωρίς, ωστόσο, να συμβεί οτιδήποτε. Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν την επομένη ανατολικά της Κύπρου και κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου. Τα δύο ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι τουρκική προέλαση και κατάληψη θέσεων εντός της νεκρής ζώνης και βολές εναντίον θέσεων της Εθνικής Φρουράς. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι με αφορμή την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου υπήρξε διασπορά των πυροβόλων και των επάκτιων συστοιχιών MM-40 Exocet».
Τα σενάρια όμως πήγαν ένα βήμα παρακάτω κάνοντας λόγο για προετοιμασίες γενικευμένης επιστράτευσης: «Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη και διαβαθμισμένη πηγή, πριν από λίγο, η Κυπριακή Κυβέρνηση ενημέρωσε τις μονάδες του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην περιοχή, ότι όχι απλά προχωρά σε αύξηση των μέτρων επιφυλακής αλλά «εξετάζει και την πιθανότητα επιστράτευσης».
Αυτό όμως που αληθεύει είναι ότι στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου – Μεγίστης, του σημείου που έχει «δέσει» η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίως αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV, ενώ σε μια ζώνη 5 ν.μ. γύρω από την εξέδρα έχει δημιουργηθεί υγειονομική ζώνη από ισχυρές μονάδες του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Επίσης, άλλη διάσταση στην κρίση θα δώσει η ενδεχόμενη έναρξη εργασιών τουρκικών ερευνών μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας»!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ