Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/9/11

Θέλουν τον Ανάβαλο οι Αρκάδες

Την άρδευση της παραλιακής ζώνης της Κυνουρίας, από τις πηγές του Ανάβαλου διεκδικεί ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάμεσα στο Δήμαρχο Εμμανουήλ Σκαντζό, και τον Υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η συνάντηση ήταν μέρος των ενεργειών του Δημάρχου, σχετικά με την ορθολογική και μεθοδική διεκδίκηση του έργου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο το κλίμα που επικράτησε ήταν πολύ θετικό και ο Υπουργός έδειξε μεγάλη κατανόηση σε ότι αφορά την αναγκαιότητα πραγματοποίησης του εν λόγω έργου.

Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα ωριμότητας του χρόνιου αιτήματος του Δήμου.

Αναφέρθηκε η ήδη γνωστή από προηγούμενη συνάντηση, αδυναμία του Υπουργείου να εντάξει άμεσα τη χρηματοδότηση του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου ή το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, λόγω των συνεχών μειώσεων στις διατιθέμενες πιστώσεις.

Πέραν αυτού όμως, και ύστερα από παρατήρηση του Υπουργού ότι, δεν έχει ποτέ υποβληθεί συγκροτημένη πρόταση στην διαχειριστική αρχή του Υπουργείου, το θέμα που απαιτεί άμεση απάντηση, είναι η οργάνωση της ωρίμανσης του έργου, με την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της μελέτης, στη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου, με ταυτόχρονη κοινοποίηση της στο γραφείο του Υπουργού.

Ο δήμος ενημερώνει τους δημότες ότι: «η υλοποίηση του έργου αποτελεί για τη δημοτική αρχή θέμα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας και κεντρικό στόχο μας. Για την επίτευξη του, απαιτείται σοβαρότητα, σταθερά και αποφασιστικά βήματα και κυρίως να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες και τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου.

Μέχρι σήμερα, σε αντιδιαστολή με τη δική μας πρακτική, έχουν γίνει δεκάδες αναφορές και επερωτήσεις στη βουλή από τους εκάστοτε αντιπολιτευόμενους βουλευτές μας, οι οποίοι όμως ξεχνούσαν το θέμα όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση ακόμα και σε υψηλά κυβερνητικά πόστα. Ταυτόχρονα, οι δημοτικές αρχές με αποφάσεις συμβουλίων και επιστολές διαμαρτυρίας εκλιπαρούσαν για το ενδιαφέρον των εκάστοτε κυβερνόντων. Τα αποτελέσματα των παλαιών αυτών πρακτικών είναι γνωστά σε όλους σας. Είναι αόρατα, αφού τίποτα δεν έχει γίνει στο Δήμο μας, σε αντίθεση βέβαια με την γειτονική μας Αργολίδα.

Για εμάς, το θέμα δεν προσφέρεται για φθηνή πολιτική εκμετάλλευση. Γνωρίζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για την υλοποίηση έργων. Αυτό το έχουμε ήδη αποδείξει με την ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δύο πολύ μεγάλων έργων για τον τόπο μας, των δικτύων αποχέτευσης και της ανακατασκευής του λιμανιού. Αντιμετωπίζουμε το θέμα σε τεχνικό καθαρά επίπεδο. Αυτή είναι η διάσταση που είχε αγνοηθεί χρόνια τώρα στην περιοχή μας. Ήδη αναζητήσαμε  και βρήκαμε τα στοιχεία που για πρώτη φορά βγαίνουν στην επιφάνεια και καταδεικνύουν ότι η μεταφορά του νερού στην Βόρεια Κυνουρία ήταν και είναι ενταγμένη στην θεσμοθετημένη διαχείριση της πηγής.

Με βάση αυτά και ύστερα από την συνεννόηση με τον Υπουργό, ετοιμάζουμε πλήρη φάκελο πρότασης προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για:

-Την ενημέρωση της διαχειριστικής αρχής για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητα του έργου

-Την διεκδίκηση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων μελετών και διαδικασιών ωρίμανσης

-Την απόδειξη της διαφορετικής αντίληψης και της αντίθεσης μας με λογικές πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.

 Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε με το μέλλον των αγροτών του Δήμου μας. Καλούμε όλους τους φορείς που αφορά το ζήτημα να συνεργαστούν μαζί μας για την πληρέστερη σύνταξη του αιτήματος μας. Καλούμε επίσης, χωρίς να εκλιπαρούμε, όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας να ενδιαφερθούν στην πράξη και όχι στα λόγια όπως μέχρι σήμερα έκαναν για την υλοποίηση του στόχου μας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ