Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/10/11

Απέδωσαν οι προσπάθειες για ΣΔΟΕ και νοσοκομεία Άργους

Η παραμονή της Εφορίας και η αναβάθμιση του ρόλου του Νοσοκομείου του Άργους έφεραν και πάλι χαμόγελα στην πόλη του Άργους.
Ο Δήμαρχος Άργους αναφερόμενος στην επιτυχία των διεκδικήσεων για την παραμονή της ΔΥΟ στο Άργος μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρήθηκε ότι ήταν λίγο ακραία η κίνηση μου. Ναι, όμως με τις ακραίες και διεκδικητικές αυτές πράξεις κερδίζεις. Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να πω ότι το Νοσοκομείο του Άργους, όπως ξέρετε, αναβαθμίστηκε, παρέμεινε στο Άργος. Ενώ και η Δ.Ο.Υ. δεν απομακρύνεται από το Άργος. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη νίκη και νίκη είναι γιατί φωνάξαμε, γιατί διαμαρτυρήθηκα και διαμαρτυρηθήκαμε, Όχι για τα ψηφίσματα που έφευγαν, γιατί και άλλες φορές έφυγαν ψηφίσματα. Βέβαια, εγώ δεν είμαι υπερυπουργόs για να βάζω υπογραφές τι θα μείνει και τι θα φύγει, είμαι όμως εδώ για να πιέζω και εκείνοι που αισθάνονται την πίεση μου, να αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος και να συμμορφώνουν την πορεία τους και τις κινήσεις τους».

Σχετικά με την πορεία της νέας δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα, η δημοτική κίνηση του κ. Καμπόσου με σκληρή προς τους αμφισβητούντες ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Επειδή η προσφορά στο Δήμο έχει παρεξηγηθεί καλούμαστε να αυξήσουμε και την παρατηρητικότητα αυτών που δεν θέλουν να δουν.

Κάνουν πως δεν είδαν την καθαριότητα της πόλης. Δεν είδαν την αναβάθμιση της παραλίας. Δεν είδαν πως τα σχολεία αλλάζουν πρόσωπο. Δεν έμαθαν πως η δημοτική μηχανή πήρε εμπρός.

Μέσα σε μερικούς μόνο μήνες υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση ή δημοπρατούνται άμεσα έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ.

Θυμίζουμε, από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007- 2013, χρηματοδοτήσεις για έργα:

-Δίκτυο αποχέτευσης και αγωγός λυμάτων ύψους 9 εκ. ευρώ

-Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης 4 εκ. ευρώ

-Ύδρευση  πρώην Δήμου Λέρνας ύψους περίπου 1 εκ. ευρώ

Ξεκινά, άμεσα, το έργο της Αστικής Ανάπλασης στο κέντρο του Άργους και  διαμορφώνονται τελείως νέες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων σε αυτόν το μεγάλο δήμο. Με διεθνή διαγωνισμό, ξεκινά μετά από καθυστερήσεις ετών η αστική ανάπλαση Άργους, ενταγμένη πλέον στο ΕΣΠΑ στο σύνολό της. Σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, που ήθελε τη μελέτη να χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, εντάσσεται, πλέον, στο ΕΣΠΑ το σύνολο του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου συνολικά ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ και αναμορφώνεται όλο το κέντρο της πόλης του Άργους, από το πάρκο, την κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου, το Μουσείο με την προσθήκη του νέου μουσείου που γίνεται, το θεατράκι, μέχρι και την Πλατεία Δικαστηρίων. Αναμορφώνεται ο χώρος πέριξ της Λαϊκής Αγοράς και το κεντρικό κομμάτι της Βασιλίσσης Σοφίας.

Για αυτούς που δεν θέλουν να δουν, οι φορείς του Δήμου Άργους -Μυκηνών έχουν ξεπεράσει τις 3.300 αναρτήσεις στο Διαύγεια.

Στη ΔΕΥΑΑΡΜ, μπαίνει επιτέλους τάξη. Μειώνεται το μισθολογικό κόστος και ορθολογικοποιούνται οι δαπάνες. Όμως, δεν μπορούν μερικοί μήνες να καλύψουν αμαρτίες πολλών τετραετιών!

Και όλα αυτά έγιναν με πολύ δουλειά από όλους: το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους συμβούλους. Η μισαλλοδοξία ορισμένων που δεν μπορούν να είναι ούτε σύμβουλοι ούτε αντιδήμαρχοι τους φορτώνει με φαρμάκι για τους κρυφούς τους πόθους. Είναι σαφές πως ούτε τις γνώσεις έχουν, ούτε τη συμπαράσταση του κόσμου. Καλώς, λοιπόν, συνεχίζουν να έρπουν στα σκοτεινά λαγούμια τους».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ