Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

31/10/11

Λύση στους παιδικούς με δίμηνες συμβάσεις


υνεχίζουν να υπολειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Ναυπλίου, αφού ακόμα δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των συμβασιούχων. Λύση θα δοθεί προσεχώς με νέες συμβάσεις, ώστε να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις.
150 περίπου παιδιά έχουν μείνει εκτός, με αποτέλεσμα οι γονείς τους να διαμαρτύρονται. Παράλληλα οι 15 συμβασιούχες των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται είναι εγκλωβισμένες, αφού ούτε να εργαστούν μπορούν στους παιδικούς σταθμούς επειδή δεν εγκρίνεται η πληρωμή τους από το ελεγκτικό συνέδριο, ούτε έχει αναγγελθεί η απόλυσή τους στον ΟΑΕΔ, ώστε να μπουν στο Ταμείο ανεργίας.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι δεν επιδιώκουν την μονιμοποίηση αλλά να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να προσληφθούν οι διοριστέοι.
Εντωμεταξύ, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπλίου, συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά με εκπροσώπους των γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης. Την συνάντηση προκάλεσαν οι γονείς προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το κλείσιμο τμημάτων των σταθμών.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να λειτουργήσουν κανονικά με την πλήρωση των κενών θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται από τον ΑΣΕΠ. Το νομικό πρόσωπο μάλιστα είχε προβλέψει και τον τρόπο λειτουργία του μέχρι τον διορισμό και την ορκωμοσία των διοριστέων και είχε προσλάβει προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.
Όμως, το πάγωμα των διορισμών μέχρι το 2015, καθώς και η άρνηση της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου να συνεχίσει την πληρωμή του προσωρινού προσωπικού είναι οι δύο κύριες αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των τμημάτων των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον δήμο Ναυπλίου.
Πάντως χθες ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο ότι θα γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη νέου προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις μέσω της περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οι συμβασιούχοι

Με ανακοίνωσή τους προς την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου οι απολυμένες συμβασιούχοι των Παιδικών Σταθμών τονίζουν:
«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλίου. Είμαστε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και θέλουμε επιτέλους να ακουστεί και η δική μας φωνή. Πρόκειται νια ένα χρόνιο πρόβλημα λειτουργίας των σταθμών καθώς είναι ελάχιστο το μόνιμο προσωπικό που απασχολείται σ' αυτούς γιατί ο δήμος δεν θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα.
Επί 23 χρόνια είχε να βγει προκήρυξη για τακτικό - μόνιμο προσωπικό. Κι όλα αυτά γιατί λειτουργούσαν με το παράνομο - άτυπο σύστημα πρόσληψης προσωπικού μέσω Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων. Ύστερα από πολλές πιέσεις γονέων και εργαζομένων για νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης και αφού ορισμένοι εργαζόμενοι είχαν κινηθεί δικαστικώς και ακόμα εκκρεμούν οι αγωγές κατά του συλλόγου, βγήκε τελικά η πολυπόθητη προκήρυξη!!! Αν και την εντοπιότητα δε μπόρεσαν να την εντάξουν, ενώ στους άλλους δήμους και στο γειτονικό δήμο Αργούς κατάφεραν να ισχύσει. Τυχαίο;
Και φτάνουμε στο σήμερα που έχουν κλείσει στην ουσία οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί Ναυπλίου αφού υπολειτουργούν με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, και ταυτόχρονα εμείς που απολυθήκαμε.6-10-2011 δε μπορούμε να πάρουμε ταμείο ανεργίας με τις μηχανορραφίες διάφορων που υποστηρίζουν ότι ημερομηνία απόλυσης μας είναι η 1η Αυγούστου 2011.
Οι ιθύνοντες σήμερα, αποκαλούν από 1η Σεπτεμβρίου εμάς τους
συμβασιούχους «παράνομους» στον τοπικό τύπο και στα τοπικά ΜΜΕ. Παράνομοι είναι αυτοί που επί 23 χρόνια δεν κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης
προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Παράνομοι είναι αυτοί που καλούν τους γονείς μέσω
συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να βρουν λύση για την πρόσληψη προσωπικού. Ο
Σύλλογος γονέων δεν είναι νομικό πρόσωπο, δεν έχει νομική υπόσταση και
εκκρεμούν εις βάρος του αγωγές προηγούμενων συμβασιούχων (κάτι το οποίο στο
παρελθόν έχει παραδεχθεί δημόσια τόσο ο δήμαρχος Ναυπλίου όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος του Νομικού προσώπου). Ποιος θα αναλάβει τις οικονομικές και νομικές ευθύνες; Ποίος θα αναλάβει την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα τύχει σε κάποιο παιδί στον παιδικό σταθμό;
Εμείς οι απολυόμενοι εργαζόμενοι των βρεφικών και παιδικών σταθμών Ναυπλίου, ζητάμε τη σύμπραξη των γονέων αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας και των γειτονικών δήμων που λειτουργούν τους σταθμούς με νόμιμο προσωπικό και νόμιμες διαδικασίες, έτσι ώστε να κινηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες για τη νόμιμη πρόσληψη προσωπικού και εδώ, στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς Ναυπλίου.
Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν δημόσια περιουσία και για το λόγο αυτό η διαχείρισή τους αφορά αυτή τη στιγμή αποκλειστικά και μόνο το Δήμο».

Οι νέοι συμβασιούχοι

Τέλος με δήλωσή του – απάντηση σε ερώτηση του βουλευτής Γ. Ανδριανού, ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης αναφέρει:
«Όσον αφορά στη στελέχωση του Δήμου Ναυπλιέων με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν.3833/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 37 του ν. 3986/2011, από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων με εξαίρεση του έτος 2011, για το οποίο ο λόγος θα είναι ένα προς δέκα. Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους και αφορούν στο σύνολο του έτους αυτού.
Έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την κατανομή των θέσεων που θα εγκριθούν ανά υπηρεσία και φορέα και προκειμένου να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή του λόγου ένα προς δέκα, το ανωτέρω Υπουργείο απέστειλε την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.2.9/32/οικ.3884/18-2-2011 εγκύκλιο, η οποία είναι αναρτημένη στη «Διαύγεια»  με κωδικό ΑΔΑ: 4ΑΛΔΚ-4, προκειμένου οι φορείς να μην προβούν στην έκδοση και δημοσίευση αποφάσεων διορισμού, πρόσληψης προσωπικού (διοριστέων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ με οριστικά αποτελέσματα) καθώς επίσης και οποιασδήποτε άλλης απόφασης διορισμού τακτικού προσωπικού βάσει ειδικών διατάξεων, πριν την έκδοση της εν λόγω απόφασης.
Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2011, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην ΑΠ οικ. 9089/24.2.2011 εγκύκλιό μας, ο Δήμος Ναυπλιέων απέστειλε, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αίτημα για πρόσληψη δεκαοκτώ (18) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη των αναγκών του για τις υπηρεσίες του, εκ των οποίων οι επτά (7) θέσεις αφορούσαν τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς αρμοδιότητάς του. Με το ΑΠ 23230/16.5.2011 έγγραφό μας ανακοινώσαμε την έγκριση της Τετραμελούς εξ Υπουργών Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει δεκατεσσάρων (14) ατόμων».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ