Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/11/11

Η Κυβέρνηση συνεργασίας έβαλε φωτιά στους υποψήφιους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων

Σε μάχη για τον σχηματισμό ισχυρών ψηφοδελτίων έχουν ριχτεί τα δυο μεγάλα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ για να σωθεί από το ναυάγιο και η ΝΔ για να καρπωθεί τις απώλειες του. Η παρουσία ίσως του σημερινού δημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καθώς και η ανανέωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ κάνουν την αναμέτρηση ενδιαφέρουσα. Εδώ φυσικά θα παίξουν σημαντικό ρόλο και τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα που ελπίζουν κι αυτά με την σειρά τους να προσελκύσουν ένα μέρος των απογοητευμένων ψηφοφόρων των δύο μεγάλων. Αν και η προσφορά ανδρών υποψηφίων στην ΝΔ φαίνεται πως θα είναι μεγάλη, οι γυναίκες υποψήφιες φαίνεται πως στερεύουν. Η ανεξαρτητοποίηση της κα. Έλσας Παπαδημητρίου άφησε ένα καινό που δύσκολα θα καλυφθεί από άλλη υποψηφία.
Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αν ένας άντρας μπορεί να αντέξει λεκτικές κλπ επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών με την μέχρι σήμερα πολιτική του ΠΑΣΟΚ, για μια γυναίκα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Για διαφορετικούς λοιπόν λόγους τα δυο κόμματα του διπολισμού βρίσκονται σε διαρκή βολιδοσκόπηση υποψηφίων που θα μπορούσαν να αντέξουν την πίεση αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Μοιραία λοιπόν συγκλίνουν και οι αναζητήσεις τους σε κοινά πρόσωπα, όπως αυτό της Δημάρχου του τέως Δήμου Μιδέας, Νέλλης Τζιάρου.

Η κα. Τζιάρου είχε εκλεγεί με έναν ανάμεικτο συνδυασμό, όπως ανάμεικτος ήταν και ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης στον Δήμο της. Το ήθος και η αφοσίωσή της στα κοινά της δημιούργησαν μια πολιτική εικόνα αποδεκτή απ` όλους. Ιδιαίτερα μάλιστα επαινέθηκε για στάση της να αρνηθεί την δημαρχιακή αποζημίωση και να μην την εισπράξει ποτέ, κάτι που δεν έγινε ποτέ στα χρονικά της αυτοδιοίκησης σε δήμο της Αργολίδας. Η ίδια πάντως κρατάει τα αυτιά της κλειστά στις κομματικές σειρήνες. Μέχρι πότε όμως…, αφού και τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ θα την ήθελαν στο ψηφοδέλτιό τους.

Από πλευράς ΝΔ έχουν διαρρεύσει ακόμα τα ονόματα των: Παναγιώτη Αναγνωσταρά, Γιάννη Ανδριανού, Δημήτρη Κρανιά, Χρήστου Καλατζή, ενώ η κα. Κατερίνα Κουρτέλη διέψευσε την συμμετοχή της σε ψηφοδέλτιο. Σε αυτά ακούγεται πως θα προστεθεί ξανά και της κα. Κατερίνας Μπόμπου.

Στο ΠΑΣΟΚ, το μόνο «σίγουρο» είναι το όνομα του κ. Γιάννη Μανιάτη, ενώ ενδιαφέρον έχει επιδείξει και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αναγνώστου.



Παραίτηση από θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας

Η παραίτηση από την υπηρεσία και από τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα για την εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή, είναι γραπτή και η επίδοσή της γίνεται με δικαστικό επιμελητή στον πρόεδρο του αρμόδιου για την ανακήρυξη των υποψηφίων δικαστηρίου, πριν από την ημέρα της ανακήρυξης αυτών.
Η παραίτηση που επιδόθηκε δεν ανακαλείται. Αυτή θεωρείται ότι έγινε αυτοδικαίως αποδεκτή με την επίδοσή της.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διαβιβάζει την παραίτηση, χωρίς αναβολή, στην αρμόδια για την παραλαβή της αρχή.
Ο αξιωματικός, που σύμφωνα με τα παραπάνω παραιτήθηκε και δεν εκλέχτηκε βουλευτής, είναι δυνατόν οποτεδήποτε ν' ανακληθεί στην ενέργεια ως έφεδρος, ενώ αυτός που εκλέχτηκε βουλευτής δεν μπορεί ν' ανακληθεί στην ενέργεια, πριν από την έναρξη των εργασιών της Α' Συνόδου της νέας Βουλής και χωρίς την έγκριση αυτής.
Έφεδρος αξιωματικός σε ενέργεια θεωρείται αυτοδικαίως ότι απολύθηκε από τις τάξεις του Στρατού, από την ημέρα που υπέβαλε την υποψηφιότητα που προτάθηκε από εκλογείς. Εάν δεν εκλεγεί βουλευτής, μπορεί ν' ανακληθεί οποτεδήποτε. Εάν όμως εκλεγεί δεν επιτρέπεται να κληθεί υπό τα όπλα πριν την έναρξη της Α' Συνόδου της νέας Βουλής και χωρίς την έγκρισή της.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ