Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/12/11

Βραβεύτηκε η κινηματογραφική ταινία των μαθητών του ΕΠΑΛ ΣΕΚ Άργους στην Ολυμπία

Το βραβείο του 14ου διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας, στην κατηγορία 17-20 ετών του Διαγωνιστικού τμήματος, με την ταινία τους "Το νησί των δακρύων", κέρδισαν οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Άργους.
Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία του νησιού της Σπιναλόγκα.

Οι μαθητές του Άργους συμμετείχαν και με δύο άλλες ταινίες τους ("Στον ουρανό είναι ένα αστέρι" και "Όπου γης και πατρίς"). 

Φέτος, η ομάδα των νέων του Zizanio News ανέλαβε να υλοποιήσει το “The Mythos Project”, ένα σχέδιο που εμπλέκει όλους τους ξένους που βρέθηκαν στον Πύργο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στη δημιουργία μιας συλλογικής ταινίας η οποία αντανακλά τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, μέσα από τα μάτια των ξένων.

Επιπλέον, συνεχίστηκε και φέτος η συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη (Συνήγορο του Παιδιού), έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνίσταται στη βράβευση ταινίας με κοινωνικές ευαισθησίες.

Η Ομάδα του έργου αποτελείται από τους: Γιαννακόπουλος Γιώργος, Ελευθερίου Παναγιώτης, Καλατζής Χαράλαμπος, Λίτσης Αλέκος, Μπεκιάρης Μάριος, Μπιλιώνη Ελένη, Παναγόπουλος Δημήτρης, Παπανικολάου Έλσα, Φέζκα Όλτι (μαθητές), Τσίγκας Ηλίας, Πιστεύος Νίκος, Δέδες Κώστας, Λιγομίτης Γεράσιμος και Προδρομίδου Κατερίνα (καθηγητές).

Όπως τονίζουν, με την εμπειρία της συμμετοχής μας στην Κριτική Επιτροπή της Camera Zizanio, αποκομίσαμε, μαζί με την ευχαρίστηση του συμμετέχειν σε έναν τόσο ωραίο θεσμό, ανησυχίες και γνώσεις που μας οδήγησαν να σκεφτούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η επιλογή των ταινιών οι οποίες βραβεύτηκαν, έγινε με βάση την προσπάθεια των παιδιών αλλά και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια. Η πολυμελής επιτροπή απαρτιζόταν από άτομα διαφόρων ηλικιών, γεγονός που κατέστησε τη διαδικασία της επιλογής πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Η πολυγνωμία αυτή των μελών της επιτροπής αλλά κυρίως εκείνη των παιδιών που συμμετείχαν με τις ταινίες τους, έκανε εμφανώς πιο δύσκολη την επιλογή των καλύτερων ταινιών.

 Η πολυήμερη αυτή πανευρωπαϊκή, κινηματογραφική γιορτή που ξέφυγε από τις αίθουσες προβολών, έδωσε χρώμα στην ρουτίνα της δύσκολης, για τις μέρες μας, καθημερινότητας και είμαστε σίγουροι πως κανείς και τίποτα δεν θα την εμποδίσει να πραγματοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια. Ραντεβού λοιπόν πάλι του χρόνου με ακόμη περισσότερο κέφι, διάθεση και δημιουργία.

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος στους μαθητές για την βράβευσή τους, τονίζοντας: «Σαν εκπαιδευτικός και σαν πατέρας, θέλω να συγχαρώ τους μαθητές του Ηλεκτρονικού Τομέα καθώς και τους εκπαιδευτικούς του  1ου ΕΠΑΛ και  ΣΕΚ Άργους  για τη διάκριση τους  στο  14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους που πραγματοποιήθηκε στην  Ολυμπία. Η βράβευσή αυτή προβάλει τον τόπο μας και μας γεμίζει περηφάνια για τη νεολαία μας. Να  είστε πάντα καλά και να μας γεμίζετε αισιοδοξία, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χαρίζοντας στον τόπο μας διακρίσεις σύγχρονου πολιτισμού».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ