Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/12/11

Κάνουν πίσω οι βουλευτές για τα αναδρομικά μετά την κατακραυγή

Μετά από την έντονη αποδοκιμασία για τους βουλευτές που ζητούν αναδρομικά, ανακαλούν τις προσφυγές, ή τουλάχιστον κρύβονται πίσω από τις ανακλήσεις χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κανείς την περίπτωση να επανέλθουν όταν και εάν κατακάτσει η λαϊκή κατακραυγή.
Σε 117 ανέρχονται συνολικά οι πρώην βουλευτές που διεκδικούν ή διεκδικούσαν, σύμφωνα με τον αθηναϊκό τύπο, στην καρδιά της κρίσης αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών εφέροντο ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γεώργιος Τσούρνος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Θωμόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ήδη δήλωσε ότι έχει παραιτηθεί από την διεκδίκηση.
Με το σκεπτικό του G.Orwell, «η πολιτική γλώσσα είναι σχεδιασμένη για να κάνει τα ψέματα να ακούγονται αληθινά και τον φόνο -να εμφανίζεται- ευπρεπής» Ένωση τέως βουλευτών υποστηρίζει ξαφνικά ότι  «δεν ζητούν αναδρομικά», συνεχίζουν όμως την διεκδίκηση όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις του.!

Στο σύνολο τους οι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν τα χρήματα των αναδρομικών, υποστήριξε με δηλώσεις του την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ένωσης των τέως βουλευτών Αριστείδης Τσιπλάκος και απέδωσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί σε πιέσεις δικαστικών, ώστε μη βγάλουν τις σχετικές αποφάσεις, καθώς ο Νόμος και το Σύνταγμα λειτουργεί ενιαία για δικαστικούς και βουλευτές.

«Οι αιτήσεις μας έγιναν σε μία περίοδο πριν από την κρίση, βγήκαν ορισμένες αποφάσεις -τελεσίδικες, μερικές- και μας κάλεσαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να πάρουμε τα χρήματα, εγώ όμως τους δήλωσα ότι δεν πρόκειται να πάρω αυτά τα χρήματα.

Ούτε πρόκειται να τα πάρουμε ποτέ λόγω της κρίσης που υπάρχει. Έχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας και δηλώνουμε ότι δεν θα τα πάρουμε ποτέ», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ρ/σ Radio 9, ο κ. Τσιπλάκος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης τέως βουλευτών, «όλος ο θόρυβος έγινε επειδή οι δικαστές πιεζόμενοι από την κυβέρνηση να βγάλουν για τους βουλευτές αντίθετη απόφαση απ' ό,τι για τους εαυτούς τους, τούς φέρνει σε δύσκολη θέση, γιατί ο Νόμος και το Σύνταγμα λειτουργεί ενιαία για δικαστές και βουλευτές».

«Αν βγάλουν αρνητική απόφαση για τους βουλευτές», είπε, «δημιουργείται μείζον κοινωνικό θέμα, γιατί θα πρέπει να δώσουν πίσω όσα έχουν πάρει μέχρι σήμερα» και έκανε λόγο για πιέσεις που ασκούνται στους βουλευτές να αποσύρουν τις αιτήσεις ώστε να μην αναγκαστούν οι δικαστές να βγάλουν αρνητικές αποφάσεις.

«Εμείς», ξεκαθάρισε, «ζητούμε και περιμένουμε να βγουν αποφάσεις και επιζητούμε να είναι αρνητικές, αλλά πρέπει να ισχύσει η απόφαση για όλους, δικαστές και βουλευτές».

«Αν μας δικαιώσουν οι αποφάσεις, εμείς θα δηλώσουμε ότι τα λεφτά δεν τα θέλουμε, αλλά να βγάλουν απόφαση. Είναι παιχνίδι αυτό να μη βγάλουν απόφαση οι δικαστές. Να βγάλουν απόφαση για να μην τα πάρουν ούτε αυτοί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης τέως βουλευτών.

Αποστασιοποιείται ο Τατούλης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ