Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/3/12

Χιλιάδες ευρώ για ακίνητα


Έχει καταντήσει πλέον ασθένεια η ενοικίαση κτηρίων για τις ανάγκες του δημοσίου και των δήμων, όταν δεκάδες δημόσια και δημοτικά κτήρια παραμένουν ανεκμετάλλευτα και καταστρέφονται στο πέρασμα του χρόνου.
«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινάει» και με το σκεφτικό αυτό δήμοι και κράτος αντί να διαθέσουν εφάπαξ κάποια χρήματα για την βελτίωση υπαρχόντων κτηρίων προκειμένου να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους προτιμούν να ξοδεύουν χιλιαπλάσια για μεγάλα χρονικά διαστήματα νοικιάζοντας κτήρια. Φωτεινό παράδειγμα προς αποφυγή η Α`- και Β`βάθμια εκπαίδευση που πληρώνει περί τις 6.500 ευρώ ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να στεγαστεί π.χ. στο «παροπλισμένο» σχολείο των Λευκακίων ή της Πυργέλας. Σε αντίστοιχο δημόσιο κτίσμα θα μπορούσε να μεταστεγαστεί και η πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου η οποία διατίθεται να πληρώνει 5600ευρώ τον μήνα αρκεί να υπάρχει στέγαστρο για τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σήμερα δεν καταβάλει σεντ για την στέγασή της! Αν συμπεριλάβει κανείς και τα χρήματα που θα διαθέσει και ο Δήμος Άργους για την στέγαση των αναγκών του σε ιδιωτικό κτήριο τότε με μόλις 3 ενοίκια που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, φτάνουμε για πλάκα στις 223.000 τον χρόνο. Είναι αδιανόητο για μερικούς και μόνο υπαλλήλους του τμήματος αλλοδαπών της περιφερειακής διοίκησης να σπαταλούνται μηνιαίως 3-4000ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να μεταστεγαστούν σε υπάρχοντα κτήρια άλλων υπηρεσιών.  Αν υπολογίσει κανείς μάλιστα τα χρήματα που διατίθενται για την στέγαση γυμνασίων, νηπιαγωγείων κ.λπ. στον νομό αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως εκατομμύρια «χάνονται» στα ενοίκια που θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί σε παραγωγικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτισμικούς ή άλλους σκοπούς στον νομό. Ειδικά τώρα θα πρέπει πρώτα το δημόσιο να αντιληφθεί πως τα χρήματα που σπαταλά στοιχίζουν πολλαπλά στους πολίτες και να φροντίσει για την αποδοτική «εκμετάλλευση» των κτηρίων που χειμάζουν. Ειδικά υπηρεσίες, όπως το ΙΚΑ κλπ, θα πρέπει πλέον να μεταστεγαστούν σε δημόσια κτήρια πχ στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, απαλλάσσοντας το δημόσιο από την καταβολή ασκόπων ενοικίων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενοψει οικονομικήs κρίσηs δεν μας φτανουν οι φοροι δεν μας φτανουν τα χαρατσια δεν μας φτανουν οι φοροι που ερχονται….τωρα κ αυτο

Ανώνυμος είπε...

ενοψει οικονομικησ κρισησ δεν μασ φτανουν οι περοκοπεσ δεν μασ φτανουν τα χαρατσια τωρα κ αυτο ? εδω το κρατοσ ψαχνει δημοσια ακινητα να στεγασει τισ υπηρεσιεσ τισ για εξοικονωμιση χρηματων κ η πυροσβεστικη θελει να βαλει τουσ πολιτεσ να πληρωνουν κ αλλα ? ενω εκει που στεγαζεται δεν επιβαρεινει το κρατοσ κ τουσ πολιτεσ οικονομικα.γιατι δεν αναφερεστε στο ρεπορταζ σασ με λεπτομερειεσ ? 5600ευρω για μισθωση ακινητου που στην ουσια μπορει να ειναι προσωρινη λυση διοτι υπαρχουν δημοσια κτιρια προσ εκμεταλευση κ τα παραχωρουν ηδη...... κ το κτιριο που ψαχνουν τηρει τισ προυποθεσεισ αραγε ? γιατι οταν βγηκε η προκηρυξη με ημερομηνια 7-2009 ηπηρχαν προδιαγραφεσ. τοσο καιρο γιατι δεν εψαχναν ?γιατι καποιοι παραχωρουν εκτασεισ κ κτιρια. τωρα ξαφνικα γιατι ? κ η ημερομηνια δημοπρασιασ γιατι εμεινε ανοιχτη και συμπληρωθηκε με το χερι απο καποιουσ ? η οποια οριζεται στισ 22 μαρτιου 2012. μετα απο 2 χρονια δηλαδη. ασ το κοιταξουν καποιοι λιγο ποιο βαθια κ ασ ενημερωθουν ολοι οι αρμοδιοι ετσι οπωσ προβλεπεται. ο κοσμοσ ηδη αντιδραει κ καποιοι με τισ κινησεισ τουσ θα ειναι υπολογοι απεναντι στουσ πολιτεσ του Ναυπλιου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ