Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/4/12

Υπερκομματικός δήμαρχος ο Κωστούρος


Παραμένει ανεξάρτητος ο συνδυασμός της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου «Το Μέλλον σου είναι εδώ», με την εκλογή του Δημήτρη Κωστούρου στην θέση του δημάρχου και την αποδοχή του από τους υπόλοιπους συμβούλους, που συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής.

Η εκλογή του θεωρείται θετική εξέλιξη και για την πόλη και για την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, η οποία παραμένει ανεξάρτητη ξεπερνώντας τα κόμματα.

Ο κος Κωστούρος είναι ο νέος δήμαρχος Ναυπλίου, με 11 ψήφους έναντι των 8 που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος Βασίλης Βασιλόπουλος (δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία ο Ραφαήλ Μπαρού).

Ο κος Κωστούρος εκλέχτηκε με την πρώτη ψηφοφορία. Σήμερα αναλαμβάνει και τυπικά καθήκοντα δημάρχου, αφού για το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο νέος δήμαρχος, δήλωσε στον «Αναγνώστη»: «Υπάρχει μόνο ένα κόμμα και λέγεται δήμος Ναυπλιέων», όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στον δήμο.

Πράγματι, ο Δημήτρης Κωστούρος δεν είναι κομματικό στέλεχος κανενός κόμματος, ούτε διαθέτει κομματική ταυτότητα, πράγμα που ενισχύει την ανεξάρτητη μορφή του συνδυασμού.

Από την πλευρά του ο ήδη παραιτηθείς πριν την ψηφοφορία Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήλωσε για τον Δημήτρη Κωστούρο: «Εγώ θα είμαι στο πλάι του για να τον βοηθήσω. Είμαι στην διάθεσή του λοιπόν για να συνεχιστεί το έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει όλοι ως παράταξη- γιατί παραμένουμε παράταξη -. Κάλεσε δε όλους τους συμβούλους του συνδυασμού να συμπαραταχθούν με τον καινούργιο δήμαρχο».

Ο κος Αναγνωσταράς να σημειωθεί ότι είχε εκ των πραγμάτων περιορισμένη δυνατότητα επιλογής προσώπου της αρεσκείας του, με δεδομένο μάλιστα ότι ο ίδιος, ουδέποτε είχε πάρει χρίσμα από το κόμμα της Ν.Δ. και ο συνδυασμός του ήταν πολυσυλλεκτικός.

Μάλιστα με δήλωσή του στον «α» ο κος Αναγνωσταράς είναι κατηγορηματικός ότι η σελίδα Δήμος έκλεισε γι΄ αυτόν και δεν προτίθεται να ξαναασχοληθεί.

Την άψογη διαδικασία εκλογής επεσήμανε ο κος Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε ότι όποιος και αν είναι νικητής μετά θα υπάρχει συνεργασία γιατί μην ξεχνάμε ένα βασικό πράγμα. Είμαστε ένας συνδυασμός». Δήλωσε τέλος ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης  σε ο,τιδήποτε χρειαστεί ο νέος δήμαρχος.

Τέλος με γραπτή του δήλωση ο κος Κωστούρος τονίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την πλειοψηφούσα Παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο που με εμπιστεύτηκε. Ως Δήμαρχος θα είμαι δίπλα στους Δημότες και με ομοψυχία, ενότητα, σύνεση και συνέπεια θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Δεσμεύομαι ότι με τους συμπολίτες μου στο προσκήνιο θα προχωρήσουμε με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, χωρίς έπαρση στην υλοποίηση των προγραμματικών μας θέσεων.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί πιο δυναμικά, με συστηματική και συλλογική δουλειά, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς προκαταλήψεις μια πορεία για έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών των Δημοτών και της ιστορίας του. Στον Παναγιώτη Αναγνωσταρά εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο του πολιτικό ταξίδι».

Ήδη, ο κ. Κωστούρος ξεκίνησε συζητήσεις τόσο με διευθυντικά στελέχη και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, όσο και με τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους για την συνεχή βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες και την εύρυθμη λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ