Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/4/12

No pasaran, από Καμπόσο


Με νεότερη επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης (Ο.Τ.Ε.Κ.) και προς το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού, Γραφείο Υπουργού, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπλιέων επαναφέρει το θέμα της σχολής, αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως θα εξεταστεί η νομιμότητα της απόφασης.
Συγκεκριμένα στην επιστολή η οποία υπογράφεται από τους επικεφαλής (Π. Αναγνωσταρά, Αναστάσιο Σαλεσιώτη, Χρήστο Γραμματικόπουλο, Ιωάννη Γκιόλα και Ανδρέα Βασιλείου) όλων των δημοτικών παρατάξεων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο αναφέρεται: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την από 9/4/2012 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. περί της μεταφοράς της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ναυπλίου, από τον Δήμο Ναυπλιέων (Τολό) στον Δήμο Άργους – Μυκηνών. Κατόπιν αυτών, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:
1) Ενώ την Παρασκευή 6/4/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Τ.Ε.Κ. κα. Μπόγρη και με την Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα. Μπέη, όπου και προφορικά αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις του Δήμου, για τη στέγαση της Σχολής και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν όχι μόνο ενδιαφέρουσες αλλά και ικανοποιητικές. Δόθηκε δε η διαβεβαίωση ότι θα εξεταστούν σοβαρά ακόμη και με επιτόπια αυτοψία. Παρά ταύτα αιφνιδιαστικά, εν κρυπτώ και χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τρεις (3) μέρες μετά πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Ο.Τ.Ε.Κ. με αποτέλεσμα τη γνωστή απόφαση. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι μεταξύ των αρχικών κατατεθειμένων προτάσεων υπήρχε και η δοκιμασμένη λύση των κτιρίων του ΟΑΕΔ, για την εξέταση της οποίας ουδεμία ουσιαστική ενέργεια αναλήφθηκε εκ μέρους των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού, Υπουργείο Απασχόλησης).
2) Διερωτώμεθα γιατί ένα διορισμένο Δ.Σ. ενός Δημοσίου Οργανισμού λίγες ώρες προ της αναμενόμενης διαλύσεως της Βουλής και ταυτόχρονης προκηρύξεως εκλογών, «σπεύδει» να συνεδριάσει και να «κλείσει» την υπόθεση.
3) Ως προς την ουσία του θέματος δεν θα επεκταθούμε, είναι άλλωστε και εγγράφως κατατεθειμένες οι απόψεις του Δήμου Ναυπλιέων. Ευχόμαστε όμως η εσπευσμένη μεταφορά της Σχολής από μία τουριστική πόλη, που επί 40 χρόνια αποτελεί την φυσική έδρα της Σχολής, να μην αποβεί εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμό της που ήταν δυστυχώς και η αρχική εισήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι στην εποχή της λαϊκής επιταγής για διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης, ο χειρισμός της μεταφοράς της Σχολής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε.Κ. εγείρει ερωτηματικά τόσο ως προς την διαδικασία όσο και ως προς την ουσία. Όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση για εμάς δεν «κλείνει» εδώ. Τώρα μόλις «ανοίγει». Πέραν της ενημερώσεως με την παρούσα και όλη την σχετική αλληλογραφία προς το αρμόδιο Προϊστάμενο Υπουργείο, η υπόθεση θα επανέλθει από εμάς ούτως ή άλλως στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Τ.Ε.Κ. και προς κάθε κατεύθυνση, ως προς τη νομιμότητα και σκοπιμότητα της απόφασης αυτής».
Σαφώς ενοχλημένος από την νέα βεντέτα μεταξύ Ναυπλίου και Άργους που άνοιξε με την μεταφορά της σχολής, ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος τόνισε στον «α»: «Είναι ντροπή! Για μια σχολή που θα φέρει ίσαμε με 4 πούλμαν κόσμο στο Άργος ενώ το Ναύπλιο βουλιάζει από επισκέπτες, να ανοίγουν τέτοια αντιπαράθεση. «Αυτοί που μας χρωστάνε στην ΔΕΥΑΡ-Μ για τον βιολογικό εδώ και πολλά χρόνια 300.000ευρω και αντί να έρθουν να το ρυθμίσουν το χρέος τους, βρίζουν και τα παιδιά μας ότι πάνε στα «βλάχικα» του Ναυπλίου και αφήνουν τα ωραία λεφτά τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικούν τώρα μια σχολή που επί 20 χρόνια είχαν ξεχάσει την ύπαρξή της στο Τολό, το οποίο μέχρι πρότινος δεν άνηκε καν στον Δήμο Ναυπλίου». Μάλιστα ο κ. Καμπόσος άφησε να διαφανεί πως η αντιπαράθεση θα μεταφερθεί πλέον και σε άλλους τομείς, όπως τις αντλούμενες ποσότητες νερού από τους δύο δήμους απ τις πηγές της Λέρνας τονίζοντας πως θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως δεν είναι μόνοι τους στο νομό για να αλωνίζουν όπως έκαναν στο παρελθόν. Δεν μπορεί να τραβά κανείς όποια ποσότητα νερού θέλει απ την Λέρνα. Θα μετρηθούν οι ποσότητες που αντλούν οι δύο δήμοι, ώστε να διαφυλαχτούν οι πηγές μας. Εμείς ως δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου μας». 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ