Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/6/12

"Χαμένοι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία" απ` το 1ο ΕΠΑΛ Άργους


Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, απενεμήθησαν τα Βραβεία στις ταινίες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διακρίθηκαν, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Φεστιβάλ Δράμας, με την υποστήριξη της ΕΡΤ Α.Ε., του Σ.Ε.Β.Α. και των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών από τους δημιουργούς των ταινιών, χάρη στην οποία κατάφεραν να αναδείξουν από τη δική τους σκοπιά, σημαντικές πτυχές των συγχρόνων κοινωνικών και οικολογικών προβλημάτων. Aνέφερε επίσης, ότι η ΕΡΤ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει συμβολικά τη διοργάνωση του επόμενου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακού Βίντεο. Ο κ. Ταγματάρχης συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που τους καθοδήγησαν και πρόσθεσε: «ευτυχώς που υπάρχετε, που δημιουργείτε, που ονειρεύεστε, που αποτυπώνετε με περισσή ευαισθησία εικόνες και ήχους του αντιφατικού κόσμου που μας περιβάλλει».

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, η οποία και απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές.



Το 1ο ΕΠΑΛ Άργους συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, βραβεύτηκε για την ταινία του, "Χαμένοι στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία", που δημιούργησε η Α΄ τάξη  για τις ανάγκες του μαθήματος της Ερευνητικής εργασίας (project), με την βοήθεια του Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολογικού τομέα.

Η ταινία είναι ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στις αρνητικές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για τον άνθρωπο. Οι μαθητές παρουσιάζουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα με όλες του τις πτυχές και δίνουν συμβουλές για την ασφαλή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών.

Η διάκριση αυτή είναι η δεύτερη για τη φετινή χρονιά, αφού είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο η βράβευση της ταινίας "Το Νησί των δακρύων" στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας Camera Zizanio 2011.

Μία έκπληξη περίμενε τους μαθητές του Άργους. To Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας επέλεξε την ταινία του 1ου ΕΠΑΛ Άργους μαζί με άλλες 9 μαθητικές ταινίες, να συμμετέχει στο 35ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας (17-22 Σεπτεμβρίου).

Η εκδήλωση της βράβευσης προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση. Οι ταινίες που βραβεύτηκαν, θα προβληθούν από την ΝΕΤ, την ΕΡΤ3, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και σε ειδική ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό 300 σχολεία και αξιολογήθηκαν τελικά 180 ταινίες.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων ( Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και ελληνόφωνων σχολικών μονάδων της Ομογένειας που λειτουργούν στο εξωτερικό.

 Στόχος του διαγωνισμού, ήταν να δοθεί σε μαθητές από σχολεία όλης της χώρας, η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να εξοικειωθούν με την κινηματογραφική αφήγηση. Οι συμμετέχοντες (ομάδες μαθητών, τμήματα ή τάξεις σχολείων), υπέβαλαν ταινίες μικρού μήκους διάρκειας έως 10', με θεματολογία που αφορούσε σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, όπως περιβάλλον, ειρήνη, φτώχεια, μετανάστευση, ρατσισμός, εκπαίδευση, οικογένεια, ανθρώπινες σχέσεις, διαδίκτυο κ.α.

Την Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούσαν οι Αντώνης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας – πρόεδρος της Επιτροπής), Μαρία Μαρκετάκη (Υπουργείο Παιδείας -Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση), Μένος Δελιοτζάκης (σκηνοθέτης, προϊστάμενος Τμήματος Δραμα-τοποιημένων Προγραμμάτων ΕΡΤ Α.Ε., υπεύθυνος «μικροφίλμ») και Ντέπυ Βρεττού (Τμήμα Διεθνών Συμπαραγωγών ΕΡΤ Α.Ε.).

Βραβεύτηκαν από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι ταινίες και τα σχολεία:

ΤΕΛΟΣ  και ΑΡΧΗ – 1ο Γυμνάσιο Θέρμης Θεσσαλονίκης

ΣΠΙΘΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ – Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού

ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΔΙΝΑ – 2ο Γυμνασίου Αριδαίας

ΖΩΗ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ – ΣΔΕ Βόλου

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΑΓΕΛΑΔΑ – 6ο Γυμνάσιο Πάτρας

5 ΕΠΟΧΕΣ – Γερμανική Σχολή

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ – Βασίλη Γυμνάσιο Καρύστου

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ – 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ -1ο ΕΠΑΛ Άργους

ΒΑΛΙΤΣΕΣ... – ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου

ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ... – ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας Τρικάλων

ΜY SCHOOL DAYS – 1ο Λύκειο Καβάλας

ΚΥΛΑΩ ΣΤΗ ΖΩΗ – Γενικό Λύκειο Προσοτσάνης Δράμας

ΧΕΙΜΩΝΑΣ – 3ο Λύκειο Κοζάνης

ΙΘΑΚΗ ....AM MAIN – Λύκειο Φραγκφούρτης

ΦΙΛΟΥΣ... – ΓΕΛ Σύρου

Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τα σχολεία τους

Ραντεβού πάλι του χρόνου με ακόμη περισσότερο κέφι, διάθεση και δημιουργία.

Ομάδα έργου 1ου ΕΠΑΛ Άργους: Γκρέμι Άρης, Γούρκου Μαρίνα, Διαμαντοπούλου Πένυ, Θεοφανόπουλος Γιάννης, Ιγήπασης Δημήτρης, Καγιούλης Σάκης, Καζάς Δημήτρης, Κακούρος Χρήστος, Καλογερόπουλος Γιώργος, Καμπεράι Θάνος, Κανατσέλη Ελένη, Γαρουνιάτη Λίζα, Γεόγλου Τάσος, Γκιόνη Λόρεντς, Κίτος Γιώργος, Κουκιέλκα Ρέμι, Πουλής Παναγιώτης, Σινάνι Έρβιν, Σπινόπουλος Χρήστος, Χατζίνας Δημήτρης (μαθητές), Πιστεύος Νίκος και Ντέμος Γιώργος (καθηγητές).

Μπορείτε να δείτε την ταινία στου YouTube:  http://youtu.be/aQqdAssq3cg

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ