Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

11/6/12

Επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ Κωστούρου και Γραμματικόπουλου


Ως οι αντίπαλοι των επόμενων εκλογών στο δήμο Ναυπλίου αυτοπροβάλλονται ο Δημήτρης Κωστούρος και ο Χρήστος Γραμματικόπουλος. Το δίπολο που δημιουργείται φαίνεται ότι θα επιχειρήσει να επικρατήσει έναντι των υπολοίπων αντιπάλων που θα εμφανιστούν στην πορεία.
Η αντιπαράθεση του νυν δημάρχου και του επικεφαλής του συνδυασμού «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα» σχετικά με το μείζον θέμα των χρηματοδοτήσεων δείχνει ότι και οι δύο επέλεξαν αντίπαλο. Το ύφος των ανακοινώσεών τους  δείχνει ότι Κωστούρος και Γραμματικόπουλος θέλουν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των δημοτικών πεπραγμένων στο Ναύπλιο.
Ο κος Γραμματικόπουλος σε παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την συζήτηση για το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα: «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» πρότεινε την άμεση σύνταξη μελετών για δράσεις όπως: διαμόρφωση – ανακαίνιση κτιρίων, επαναχρησιμοποίηση και εγκατάσταση κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προώθηση ανακύκλωσης απορριμμάτων, ενεργειακή εκμετάλλευση απορριμμάτων, αναβάθμιση φωτισμού δημοσίων χώρων, περιβαλλοντική διαχείριση ομβρίων υδάτων, ανακατασκευή – συντήρηση πεζοδρομίων και πεζοδρόμων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι κρίμα λόγω ελλιπούς προετοιμασίας σε επίπεδο μελετών, ο Δήμος να χάνει χρήματα και επομένως να χάνει σε ανάπτυξη. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή «τρέχει» ο Δήμος να δηλώσει «παρών» στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα (καταληκτική ημερομηνία αποδοχής όρων Προγράμματος ήταν χθες 30-5-2012).
Τέλος, επισήμανε ότι καλό θα είναι οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα τον Δήμο αντί να αναλίσκονται κάθε μέρα σε ανούσια δελτία τύπου και επικοινωνιακές φιγούρες, να στρωθούν στην δουλειά και να παράξουν ουσιαστικό έργο.
Άμεση ήταν η απάντηση από τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο ο οποίος ανταπαντά στον κο Γραμματικόπουλο, ότι «αντί να αναλίσκεται σε απερίσκεπτη αντιπολίτευση – καθώς φαίνεται πως δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος – καλό θα ήταν να σηκώσει κι αυτός τα μανίκια. Ως αντιπολίτευση έχει το θεσμικό ρόλο να μας ελέγχει επί της ουσίας και με πραγματικά στοιχεία, ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι ως Δήμος και Δημοτικό Συμβούλιο και πραγματικά χρήσιμοι για τους Δημότες. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος μας και όχι μικροπαραταξιακές αντιπολιτευτικές κορώνες».
Επιπλέον ο δήμαρχος τονίζει: «Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα στον κ. Γραμματικόπουλο όσον αφορά στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα: «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» του Πράσινου Ταμείου. Εάν έκανε τον κόπο να κοιτάξει – πριν βγάλει το δελτίο Τύπου - στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και συγκεκριμένα στο http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/proskliseisis/74-astiki-anazoogonisi-proskliseis-2012 θα έβλεπε ότι η ημερομηνία δημοσίευσης της συγκεκριμένης πρόσκλησης προς τους Δήμους έγινε στις 2 Μαΐου.
Στο Δήμο μας έγινε γνωστό αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και σήμανε συναγερμός, καθώς -όπως και ο ίδιος αναφέρει στην ανακοίνωσή του- η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων ήταν η 30η Μαΐου 2012. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ο Δήμος κατάφερε να υποβάλλει την αιτιολογημένη αίτησή του και να διεκδικήσει σημαντικούς πόρους
Είναι άδικο λοιπόν ο κ. Γραμματικόπουλος να κάνει αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας ένα θέμα, το οποίο, παρά τις ασφυκτικές ημερομηνίες, ο Δήμος και οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας έβγαλαν σε πέρας».

Αγγελοπούλειο

Κόντρα ξέσπασε επίσης μεταξύ του Χρήστου Γραμματικόπουλου και της δημοστικής αρχής για το θέμα της αξιοποίησης των χρημάτων του «Κοινοφελούς Αγγελοπούλειου Ιδρύματος».
Την αξιοποίηση των χρημάτων προς όφελος του σχολείου του Ανυφίου και, πιο συγκεκριμένα, για την δημιουργία τριών νέων αιθουσών ζητά με παρέμβασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα Χρήστος Γραμματικόπουλος.
Όπως τονίζει το Αγγελοπούλειο έχει συσταθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες, με σκοπό την κατασκευή σχολικών κτιρίων, η επισκευή και ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων, η ίδρυση βιβλιοθηκών, καθώς και η χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές δημοτικών σχολείων του πρώην Δήμου Μιδέας. Στο καταστατικό τουαναφέρεται ότι θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τα σχολικά κτίρια των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Μιδέας και ιδιαιτέρως του Ανυφίου από όπου και κατάγεται ο Ιδρυτής Ανδρέας Αγγελόπουλος.
Σύμφωνα με τον κο Γραμματικόπουλο, σε ειδικό λογαριασμό του Ιδρύματος στην Εθνική Τράπεζα υπάρχει αυτή τη στιγμή ποσό της τάξεως περίπου των 100.000 €, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο.
Αρνητικά ωστόσο προς την υποκατάσταση του κράτους και στην χρέωση στο ίδρυμα Αγγελόπουλος την κατασκευή αιθουσών, προσανατολίζεται το τοπικό  συμβούλιο Ανυφίου. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. Καραμπή. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την ενημερωτική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήδη το ίδρυμα βρίσκεται σε διαδικασία επανενεργοποίησης, αφού για μεγάλο διάστημα παρέμεινε ανενεργό.
«Μάλλον λάθος δρόμο ή λάθος σύμβουλο έχει διαλέξει ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, καθώς για μία ακόμη φορά τα τελευταία 24ωρα πιάνεται ανενημέρωτος», σημειώνει το γραφείο του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου. Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «Εάν παρακολουθούσε τις δράσεις του Δήμου από κοντά και δεν «έτρεχε» να υιοθετεί την ξεπερασμένη τακτική της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση δεν θα εκτιθόταν.  Ο κ. Γραμματικόπουλος θα ήξερε ότι από τις 4 Μαΐου - στη συνάντηση που τότε είχε με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σωτήριο Γαβρήλο  και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Μπούνο - ο Δήμος είχε συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί  στο Αγγελοπούλειο Δημοτικό σχολείο Ανυφίου και είναι σε συνεχή επαφή ώστε να λειτουργήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Γνωρίζει καλά ο κ. Γραμματικόπουλος ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει παράνομα σε ζητήματα του Ιδρύματος εάν αυτό δεν αρχίσει να λειτουργεί. Γι’ αυτό πριν ζητήσει να παρανομήσουμε – όπως ίσως κάποιοι τον συμβούλευσαν και τον εκθέτουν με αυτό τον τρόπο – καλό θα ήταν να είναι προσεκτικός  όταν θέτει σε δημόσιο διάλογο τέτοια θέματα».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ