Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/6/12

Ασυγκίνητους άφησε τους ΠΑΣΟΚους η παρουσία Βενιζέλου στην Αργολίδα


Το Άργος και το Ναύπλιο επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια για να ανατρέψει την αρνητική εικόνα του κινήματος.

Γραμματέα σε ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή. Φίλες και φίλοι σας ευχαριστώ όλους και όλες για την παρουσία σας εδώ. Πράγματι, θέλησα να ξεκινήσω τις περιοδείες μου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου από την Πελοπόννησο, από την Αργολίδα από το Ναύπλιο. Ήμουν νωρίτερα στο Άργος, το πρωί στην Κόρινθο. Και χαίρομαι γιατί μαζί, από εδώ, μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας σε όλο τον ελληνικό λαό, αλλά ιδιαίτερα στο λαό της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 13,2% των εκλογών της 6ης Μαΐου. Οι ψηφοφόροι μας του 2009 που απείχαν, που επέλεξαν άλλα κόμματα μας έστειλαν ένα πολύ ηχηρό και σκληρό μήνυμα. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το μήνυμα αυτό το λάβαμε από την ημέρα των εκλογών. Στην πραγματικότητα το ξέραμε, το βλέπαμε και έχουμε απόλυτα κατανοήσει τι είναι αυτό που τους πονάει, τι είναι αυτό που θέλουν από εμάς, τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αναστήσουμε και να ανασυστήσουμε την Παράταξή μας, την υπεύθυνη Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ όπως το ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Είναι πολλοί, όλη αυτή την περίοδο των τελευταίων 38 ετών, αυτοί που ζήλεψαν τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να βρίσκονται στο μέσο του πολιτικού φάσματος, να είναι η δύναμη της προόδου, των μεγάλων κοινωνικών, θεσμικών και πολιτικών ρήξεων, των αλλαγών. Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να έχουν διανύσει την ιστορική διαδρομή της δικής μας Παράταξης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, πέρα απ τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και στη “βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την οριστική έξοδο από την κρίση, για την οριστική υπέρβαση του λεγομένου μνημονίου, για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Ταυτόχρονα κρατάμε:

-Όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης που συνδέονται με τη μείωση του χρέους, τη μείωση των ετήσιων τόκων εξυπηρέτησης του χρέους, με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που δεν είναι ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζιτών αλλά προστασία των καταθέσεων, δηλαδή του ιδρώτα του ελληνικού λαού.

-Όλα αυτά που συνδέονται με το χρήμα που μπορεί να πέσει στην αγορά, στις επιχειρήσεις για κεφάλαια κίνησης, για επενδύσεις, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Όλα αυτά που συνδέονται με την ανάπτυξη, με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, με τη στήριξη των έργων υποδομής από το τραπεζικό σύστημα και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

-Όλα αυτά που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, γενικότερα της ανεργίας αλλά ιδίως της ανεργίας των νέων μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης, νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από τα προγράμματα των Δήμων που μπορούν να προσλάβουν αμέσως 120.000 άτομα μέσα από την αυτεπιστασία.

Γιατί η κρίση επεκτείνεται και βαθαίνει. Βλέπουμε τώρα το επόμενο θύμα της κρίσης να είναι η Ισπανία, αρχής γενομένης από την πιο πλούσια και δυναμική περιοχή της, που είναι η Καταλονία, η περιοχή της Βαρκελώνης. Και βρήκα συμπαράσταση, ανοιχτό αυτί από τον Πρόεδρο Hollande, ο οποίος κατανοεί πλήρως την κατάσταση μέσα βέβαια στη λογική και τις διαδικασίες της Ευρώπης.

Όπως βρήκα κατανόηση και από τους ομολόγους μου, τους αρχηγούς των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους οποίους συναντηθήκαμε στις Βρυξέλλες και οι οποίοι στη συνέχεια εξέδωσαν ένα ψήφισμα στήριξης των προτάσεών μας και του αγώνα που δίνουμε για να γίνει κατανοητή η κατάσταση στην Ελλάδα.

Πρέπει να πετύχουμε τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος, την εξαφάνισή του, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι τέλος του 2014. Είχα προτείνει να πάμε μέχρι τέλος του 2015 έχοντας βρει τα χρήματα για το τρίτο έτος, το πρώτο πρόσθετο, τώρα μπορούμε να ζητήσουμε και δεύτερο και τρίτο πρόσθετο έτος, μέσα από χρηματοδότηση με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Για παράδειγμα, το ευρωομόλογο είναι ένα τέτοιο χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο έχει πέσει με πολύ ισχυρό τρόπο πάνω στο τραπέζι των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων”.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ