Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/6/12

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου


Ανοίγει αυλαία την επόμενη Παρασκευή το 21o Φεστιβάλ Ναυπλίου, που παρά την οικονομική κρίση, χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού Ναυπλίου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος πολιτισμού του ΔΟΠΑΤ Κώστας Χελιώτης στο 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου θα πάρουν μέρος  καταξιωμένοι καλλιτέχνες της μουσικής από την Ελλάδα, αλλά και ξεχωριστοί σολίστες από Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία, Λετονία  σε μουσικές βραδιές με Gala Όπερας και Όπερας,  ρεσιτάλ και συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου εισέρχεται στην τρίτη του δεκαετία και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής παραμένει ο Γιάννης Βακαρέλης.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στους πανέμορφους χώρους του Ναυπλίου το Βουλευτικό και την Πλατεία του Αγ. Γεωργίου, ενώ για πρώτη φορά  το Φουγάρο (www.fougaro.gr)  ένα σύγχρονο, μεγάλο, διαδραστικό έργο τέχνης, θα φιλοξενήσει δύο βραδιές που αναδεικνύονται και αναδεικνύουν αυτόν τον διαφορετικής ατμόσφαιρας χώρο."



Θεσμός



Στα 20 χρόνια διοργάνωσής του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλλίτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Παράλληλα,  του έχουν αφιερωθεί πλήθος άρθρων, τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή Τύπο, και έχει σταθερή παρουσία στις αναλυτικές παρουσιάσεις των καλοκαιρινών φεστιβάλ όλου του κόσμου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 240 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 22 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου και πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 180.000 επισκέπτες, τόσο από την τοπική κοινωνία που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρόνια, αλλά και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, επιβεβαιώνοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.



Καταξιωμένοι καλλιτέχνες



Στο 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες της μουσικής από την Ελλάδα αλλά και ξεχωριστοί σολίστες από Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία, Λετονία  σε μουσικές βραδιές με Gala Όπερας και Όπερας,  ρεσιτάλ και συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Θα ανοίξει με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά ο οποίος με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα θα παρουσιάσουν άριες του διεθνούς ρεπερτορίου.

Ακολουθεί ο δεξιοτέχνης των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας με το σχήμα του "ΤΥΠΑΝΑ" και ο σολίστ πιάνου από τη Βραζιλία Jean Louis Steuerman.

Επίσης, το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Λετονή πιανίστα Arta Arnicane και την Αυστριακή τσελίστα Katharina Gross, το Φωνητικό και Ορχηστρικό Συγκρότημα  Παλαιάς Μουσικής από την Ρουμανία: "Anton Pann", τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, μία ιδιότυπη παράσταση με θέμα την Φρίντα Κάλο, τον   Γιώργο Βέλτσο και τον Βίκτωρα Αρδίττη, τον Δανό σολίστ του ακορντεόν  Bjarke Mogensen, τον Γιάννη Βακαρέλη, τον  Αχιλλέα Γουάστωρ, τον Παναγιώτη Τζιώτη, τον  Ισίδωρο Σιδέρη.

Επίσης παρουσιάζει την  Όπερα "Μποέμ" του Τζάκομο Πουτσίνι, από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Χορηγός του Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι το Φουγάρο και υποστηρίζεται από τον Δήμο Ναυπλίου, και τις Πρεσβείες της Αυστρίας, της Ρουμανίας, και της Δανίας, καθώς εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ