Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/8/12

Έβγαλαν όπλα, την ώρα που είναι αισθητή η έλλειψη αστυνόμευσης


Στο πόδι ξεσηκώθηκε το βράδυ της Τρίτης η Νέα Κίος από πυροβολισμούς που προέρχονταν από την περιοχή Καρακάξα, όπου βρίσκονται σπίτια τσιγγάνων και καταυλισμός. Ανάστατοι και τρομαγμένοι οι κάτοικοι –σύμφωνα με περιγραφές – κρύφτηκαν στα σπίτια τους.
Μια οικογένεια τσιγγάνων επιτέθηκε εναντίον άλλης οικογένειας με όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα, ομόφιλοί τους. Πρόκειται για έναν 35χρονο, μια 18χρονη και μια 22χρονη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου για τις πρώτες βοήθειες τα μεσάνυχτα, όμως ο τραυματισμός τους ήταν ελαφρύς και επιπόλαιος και επέστρεψαν στον καταυλισμό. Οι δράστες διαφεύγουν την σύλληψη και αναζητούνται.
Πριν το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς είχε προηγηθεί άλλο επεισόδιο μετά από έντονο διαπληκτισμό μεταξύ ενός 16χρονου και ενός  22χρονου Ρομά. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένος ο 16χρονος στο νοσοκομείο, απ΄ όπου ανεχώρησε μετά από λίγο. Το επεισόδιο αυτό ήταν η αφορμή για την «σύρραξη» μεταξύ των οικογενειών των δύο Ρομά, που ακολούθησε στην περιοχή που κατοικούν.
Τα επεισόδια προκάλεσαν την αντίδραση του δήμου Άργους, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει η Νέα Κίος, αφού εδώ και χρόνια υπάρχουν διαμαρτυρίες για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος, και δημοτικοί σύμβουλοι συναντήθηκαν με τον  αστυνομικό διευθυντή Αργολίδας και κατόπιν μετέβησαν για το ίδιο θέμα στην εισαγγελία.
Εντωμεταξύ και στην Αγία Τριάδα είχαν σημειωθεί επεισόδια, μεταξύ Ρ             ομά και κατοίκων. Μάλιστα ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος, μαζί τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο και κατοίκους, επισκέφτηκαν τον  Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας, ενώ ταυτόχρονα έστειλε καταγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και τον Αστυνομικό Διευθυντή.
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος αναφέρει στην καταγγελία του: Σας ενημερώνουμε ότι αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση πλήρους αναρχίας από την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης και ελέγχου των αρμόδιων οργάνων και Υπηρεσιών στην Δημοτική Ενότητα Μιδέας , με αποτέλεσμα τον τρόμο και τον πανικό των κατοίκων της περιοχής και συνακόλουθα τον διασυρμό του Δήμου Ναυπλιέων.
Συγκεκριμένα, στις πλατείες και τους δρόμους τόσο της τοπικής κοινότητας Αγίας Τριάδας του Δήμου Ναυπλιέων  όσο και των γύρω περιοχών εμφανίζονται καθημερινά απαράδεκτα και ακραία παραβατικά φαινόμενα.
Για όλα τα προαναφερθέντα παρακαλούμε, όπως επιληφθείτε της εφαρμογής των νόμων, για να επανέλθει η πραγματική αστυνόμευση, να αποκατασταθεί η εικόνα της περιοχής και να αντιληφθούν οι κάθε είδους παρανομούντες ότι υπάρχει κράτος και όχι ασύντακτη πολιτεία».
Το θέμα της αστυνόμευσης στην Αργολίδα με αφορμή τα τελευταία επεισόδια έφτασε και στη βουλή με ερωτήσεις των βουλευτών Γιάννη Ανδριανού και Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Ανδριανός με την ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια αναφέρθηκε στην  διαρκώς κλιμακούμενη εγκληματικότητας στην Αγία Τριάδα και τη Νέα Κίο Αργολίδας κάνοντας λόγο για κρούσματα ωμής βίας στην Αγία Τριάδα.
Ο βουλευτής τονίζει ότι για την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης καθίσταται αναγκαία η λήψη ενός συνολικού πακέτου δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με πρώτο βήμα την ουσιαστική ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας σε ό,τι αφορά τόσο το ανθρώπινο δυναμικό – οι ολιγάριθμοι σήμερα υπηρετούντες αστυνομικοί καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών – όσο και τις υλικοτεχνικές υποδομές.
Επίσης από την πλευρά του και ο βουλευτής Γ. Μανιάτης ζητά την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και ζητά την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ