Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/8/12

Φόβοι για μεθόδευση διάλυσης του νοσοκομείου Ναυπλίου, ώστε να απαξιωθεί και να κλείσει


Φουντώνουν και πάλι τα κακά σενάρια για το νοσοκομείο Ναυπλίου μετά την διαρροή εγγράφου της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το οποίο γνωστοποιείται  η μετακίνηση γιατρού παιδιάτρου από το νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Εντωμεταξύ όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ,  μετά την απόφαση της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μετακίνηση ενός παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ζητείται η μετακίνηση και άλλου ιατρού, άλλης ειδικότητας, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου σε άλλο Νοσοκομείο της Πελοποννήσου.
Πολλοί φοβούνται ότι οι μετακινήσεις αυτές είναι η αρχή για μια μεθοδευμένη σταδιακή μετακίνηση και άλλου προσωπικού, ώστε να αποδυναμωθεί το νοσοκομείο, έτσι ώστε το Δεκέμβριο του 2012, που προβλέπεται να έχει εκδοθεί ο νέος Οργανισμός ενός ενιαίου Νοσοκομείου στην Αργολίδα, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1-1-2013, το νοσοκομείο Ναυπλίου να έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο.
Κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι η ανακοίνωση του δήμου Ναυπλίου στην οποία περιλαμβάνονται οι πληροφορίες που θέλουν να γίνονται συζητήσεις και κινήσεις  για μεταφορά και άλλων γιατρών άλλων ειδικοτήτων. Με δήλωσή του ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος εκφράζει για μία ακόμα φορά την αντίθεσή του στον ορατό κίνδυνο υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ναυπλίου δηλώνοντας «Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται, είμαστε όμως αποφασισμένοι και προειδοποιούμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς στην διολίσθηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε κέντρο υγείας. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης, τις Δημοτικές παρατάξεις και τους Βουλευτές να συμπαραταχθούν και να πιέσουν όπως μπορεί ο καθένας από την θέση που βρίσκεται συμμετέχοντας στις ενέργειες που γίνονται ώστε να σταματήσει άμεσα η όποια προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Όσο μικρή ή μεγάλη είναι η φωνή μας, εμείς θα σταθούμε απέναντι στην όποια παρασκηνιακή κίνηση γίνεται. Το Νοσοκομείο Ναυπλίου επιβάλλεται να λειτουργήσει αναβαθμισμένο».

Ξύπνησαν ξαφνικά

Εντύπωση προκαλεί που έναν χρόνο τώρα οι φορείς της πόλης κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου, παρότι τόσο ο τοπικός τύπος όσο και ο κεντρικός είχαν επισημάνει το επερχόμενο τσουνάμι στην Υγεία. Μέρος των εργαζόμενων μάλιστα είχαν αντιδράσει κατά των εφημερίδων, ενώ το δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχία Αναγνωσταρά, για τους τύπους, είχε κάνει μια συνεδρίαση και είχε εκδώσει έναν ψήφισμα.
Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που επεσήμαιναν την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να βάλει λουκέτο στο νοσοκομείο, αφυπνίστηκαν και πάλι οι εργαζόμενοι και  συνεδρίασε και πάλι το δημοτικό συμβούλιο και αποφάσισε την έκδοση νέου ψηφίσματος.

Αντιδράσεις

Έντονη είναι η αντίδραση από την πλευρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος τονίζει ότι: «Είναι προφανές ότι η μη κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στα δυο νοσοκομεία σε συνδυασμό με τον ενιαίο οργανισμό οδηγεί με βεβαιότητα στο ένα νοσοκομείο, το ίδιο και η επιχειρούμενη ενοποίηση κλινικών. Στην κατάργηση δηλαδή του νοσοκομείου Ναυπλίου.
Γίνεται, επίσης, κατανοητό από τους πολίτες ότι η αρχή του «ενός νοσοκομείου που θα λειτουργεί σε δύο κτίρια» είναι δούρειος ίππος για την κατάργηση του ενός, συμβαδίζοντας πλήρως με τις επιδιώξεις του υπουργείου Υγείας και της τρόικας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία των πολιτών της Αργολίδας επιβάλει την λειτουργία και των δύο νοσοκομείων της και των δύο Κέντρων Υγείας, τα οποία πρέπει παρά τις τροϊκανές “απαγορεύσεις” να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό και υποδομές, σύμφωνα με σχεδιασμούς που αφορούν στο δικαίωμα στην υγεία, στα δικαιώματα των ασθενών.
Οποιαδήποτε απόπειρα άμεσης ή έμμεσης υποβάθμισης της υγείας στο Νομό και δρομολόγησης άλλων επιλογών θα βρει απέναντί της το σύνολο των Αργολιδέων».
-«Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου», «Δημόσια ,δωρεάν υγεία για όλον τον λαό», τονίζει από την πλευρά του και το ΠΑΜΕ, που έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
«Η κυβέρνηση- τόνισε η Κατερίνα Μαρίνη, στέλεχος του ΠΑΜΕ Αργολίδας- έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα κλείσει πανελλαδικά 661 τμήματα και κλινικές στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη αποφάσισε, πρόσθετες περικοπές για την υγεία, ύψους 600 εκατ. €. Από τα πρώτα νοσοκομεία που θα πληγούν, είναι αυτό του Ναυπλίου. Εμείς μπαίνουμε πάλι μπροστά στον αγώνα, όχι μόνο να μην κλείσει το νοσοκομείο, αλλά να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή κλινική , καμμία δημόσια μονάδα υγείας. Αντίθετα παλεύουμε για την αναβάθμισή τους».
-«Το ιστορικό Νοσοκομείο του Ναυπλίου- τονίζει ο Γρηγόρης Τρίγκας, εργαζόμενος του Νοσοκομείου- κινδυνεύει με κλείσιμο. Εμείς οι εργαζόμενοι, κινητοποιηθήκαμε άμεσα για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης και καλούμε όλο τον λαό της περιοχής ν’ αντιδράσει άμεσα».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ