Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/9/12

Οι γιατροί θεωρούν αδύνατη τη λειτουργία των Χειρουργικών κλινικών Άργους και Ναυπλίου


Την ώρα που τα εφημεριακά κενά στην Αργολίδα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, αποδομούνται οι Χειρουργικές Κλινικές τους, αφού καλούνται χειρουργοί των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων να καλύψουν κενά στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Eδώ και δυο μήνες (από τα τέλη Ιουλίου) στην αρχή με τη μορφή φημών οι οποίες κατέληξαν σε επίσημη εντολή με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, έχει αρχίσει με τον πλέον επίσημο τρόπο η αποδόμηση των Χειρουργικών Κλινικών των δύο νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα επί δύο μήνες ζητείται από την 6η ΥΠΕ να καλυφθούν εφημεριακά κενά του Γ.Ν. Κορίνθου από τους χειρουργούς της Αργολίδας. Η αρχή έγινε από χειρουργό ο οποίος τελεί σε καθεστώς αναρρωτικής αδείας και αποχώρησης από το ΕΣΥ λόγω συνταξιοδότησης.

Στη συνέχεια αρχές Σεπτέμβρη επανήλθε το θέμα από την 6η ΥΠΕ με νέα εντολή μετακίνησης, εκ περιτροπής, των εναπομεινενόντων χειρουργών για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ένας εξ αυτών κλήθηκε να κάνει εφημερία στην Κόρινθο, παρότι εφημερεύει 6 ημέρες συνεχόμενες στο Ναύπλιο.

Οι υπό μετακίνηση χειρουργοί έχουν αποστείλει εξώδικο διαμαρτυρία προς την 6η ΥΠΕ ζητώντας να ακυρωθεί αυτή η απόφαση, άλλως δηλώνουν απερίφραστα ότι θα προσφύγουν ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών, αφού θεωρούν ότι η διευθέτηση των εφημεριών αποδυναμώνουν δραματικά και καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των Χειρουργικών κλινικών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου.

Όπως επισημαίνουν στο εξώδικο «ο Νομός Αργολίδας δεν καλύπτεται από ιατρούς ειδικότητας Χειρουργικής για το μήνα Σεπτέμβριο 2012 και τούτο γιατί:

Στο Νομό Αργολίδας, ως γνωστόν, οι Χειρουργικές Κλινικές των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου εφημερεύουν δεκαπέντε (15) ημέρες το μήνα.

Αυτές οι εφημερίες καλύπτονται από τους τρεις (3) χειρουργούς ιατρούς των Νοσοκομείων.

Κάθε ιατρός καλύπτει το πλαφόν του (πέντε εφημερίες), Διευθυντής 1.527, Επιμελητής Α’ 1.315,52, Επιμελητής Β’ 1.125 και κατά συνέπεια δεν έχει δυνατότητα να κάνει πρόσθετες εφημερίες.

Επομένως, εάν μετακινηθούν οι ιατροί στο Γ.Ν. Κορίνθου για επτά (7) ημέρες, αντίστοιχα θα μείνουν ακάλυπτα τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου».

Γεννάται το εύλογο ερώτημα: ποιο σκοπό εξυπηρετεί αυτή η απόφαση δεδομένου ότι ο νομός Αργολίδας καλύπτεται ασφαλώς εφημεριακά για τα χειρουργικά περιστατικά χάρις στη συναίνεση των ιατρών να πραγματοποιούν 15εφημεριες το μήνα από τις οποίες τις 10 δεν πληρώνονται; Και μάλιστα τη στιγμή που η διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, την ίδια ώρα ζητά επικουρικούς χειρουργούς για να καλύψει τα επερχόμενα κενά εφημέρευσης;

Βέβαια η επίσημη εκδοχή αναφέρει ότι η απόφαση αφορά μόλις επτά εφημερίες, μέχρι να καλυφθούν τα κενά της Κορίνθου με άλλον τρόπο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Συντονιστής Διευθυντής τής της χειρουργικής κλινικής κος Παναγιώτης Γκανάς με σειρά από επιστολές προς Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, διοικητή και υποδιοικήτρια επισείει το κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές όσον αφορά τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά γιατί με βάση την υπάρχουσα στελέχωση της κλινικής και τις εφημεριακές ανάγκες οι εναπομείναντες χειρουργοί οδηγούνται σε φυσική εξόντωση και η χειρουργική κλινική  που επί σειρά χρόνων επιτελεί ένα τόσο σπουδαίο έργο οδηγείται σε διάλυση.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ