Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/10/12

Πρωτοφανής αστυνομική προστασία στον Ανδρέα Λοβέρδο στο Άργος


Μιλώντας προχτές στο εργατικό κέντρο Άργους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρωπος που τίναξε στον αέρα το ΕΣΥ, εξήγησε σε καμιά 20αρια αστυνομικούς με πολιτικά, 7-8 Πασόκους  και σε ελάχιστους πολίτες, πως θα έρθει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα και πως θα περάσουμε στην “4η Ελληνική Δημοκρατία” μιμούμενος τις ιεραρχήσεις της Γαλλίας.

Ο ίδιος βέβαια έκανε προσπάθειες να “αυτοενθαρρυνθεί” βαφτίζοντας την ασφάλεια “ακροατήριο”: “Ευχαριστώ στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Φ. Κολεβέντη το Εργατικό Κέντρο Άργους για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Για μένα η πρόσκληση αυτή, από το Εργατικό Κέντρο, δείχνει πως οι πολιτικές μου κινήσεις είναι κοινωνικώς ευπρόσδεκτες, αλλά και αποτελεί σημαντική ενθάρρυνση ως προς τη συμμετοχή μου στην προσπάθεια ριζοσπαστικών αλλαγών στο πολιτικό σύστημα της χώρας”.

Που είδε την υποδοχή ο κ. Λοβέρδος, άγνωστο, αφού στην εκδήλωση ήταν ελάχιστα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπως προαναφέραμε, ενώ έλειψε και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Έξω όμως απ το εργατικό κέντρο δεκάδες συγκεντρωμένοι πολίτες, πολλοί περισσότεροι απ` τους μέσα, τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας: "Απόψε Λοβέρδο έγραψες ιστορία, με ακροατές τα ΜΑΤ και την αστυνομία".

Παρ` ολα αυτά και σα να μην συνέβαινε τίποτα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε σε αναλύσεις του βιβλίου του τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: “Το παρόν πολιτικό σύστημα παίζει με το ψέμα, τη δημαγωγία, αδιαφορεί για την μη λειτουργία του Διοίκησης και της Δικαιοσύνης που καταστρέφουν την οικονομία και την δυνατότητα της οικονομικής ανάκαμψης των Ελλήνων. Κι ό,τι γίνεται ακόμη, στους κρίσιμους αυτούς ΚΑΙ για την ανάπτυξη τομείς, στηρίζεται στον πατριωτισμό και στην πίστη ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων και ορισμένων δικαστών. Πρέπει να αρχίσουμε την αντίστροφη πορεία για την ανάπτυξη και την ευημερία. Κι αυτής της αλλαγής προαπαιτούμενο είναι, η ρήξη με το παλιό πολιτικό σύστημα. Ομπρέλα αυτών των ρηξιακών πολιτικών δράσεων θα είναι η Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία, που θα ανατείλει με την αλλαγή του Συντάγματος το 2013-1014!!! Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σήμερα, ένα κόμμα ριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ανοικτό στην κοινωνία και τα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας και των πολιτών της από την κρίση και την επιστροφή στην ευημερία και την αξιοπιστία. Ο σοσιαλδημοκρατικός χώρος, η Δημοκρατική Παράταξη αν και σήμερα βρίσκεται σε κρίση, αντικειμενικά είναι πολύ μεγάλη. Συγκινεί το 50% του ελληνικού Λαού. Θα επιμείνουμε λοιπόν σ’ αυτήν την Δημοκρατική Παράταξη. Θα την σεβαστούμε, θα την στηρίξουμε θα την ξανακάνουμε σε λίγο και πάλι πολύ μεγάλη στην συνείδηση και τις επιλογές των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούμε. Σήμερα η Ελλάδα δίνει μία μάχη για το πρόγραμμα των επόμενων ετών. Έχω δείξει ότι έχω αίσθηση της κρισιμότητας κάθε συγκυρίας και ότι δεν πάσχω από κάποια μωροφιλοδοξία να κινούμαι σε τόσο διαφορετικούς ρυθμούς από την πραγματικότητα της χώρας μας. Πολιτική πρόταση καταθέτω. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους. Σήμερα αναγνωρίζονται στην Ευρώπη ο μόχθος, ο ιδρώτας και οι θυσίες του ελληνικού λαού και κάποιων πολιτικών τα τελευταία τρία χρόνια. Οι διεθνείς και ευρωπαϊκές προϋποθέσεις της ανάκαμψης υπάρχουν μετά τους αγώνες που δώσαμε σε συνθήκες περίπου προσωπικής καταδίωξης από τους δημαγωγούς και τους πολιτικούς της βίας. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να περάσει χωρίς να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της οριστικής ανάκαμψης, της οριστικής ανόρθωσης της Ελλάδας, την οποία μόνο μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανάπτυξης μπορούμε να επιτύχουμε. Αυτό το νόημα έχει και η συνάντηση μας σήμερα εδώ”.

Όπως και να προσπαθήσει να ωραιοποιήσει κανείς τα πράγματα, το χαστούκι απ τους πολίτες του νομού προς τον κ. Λοβέρδο και το ΠΑΣΚ ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρό και με πολλές συνέπειες στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν το περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Άργους Δ. Καμπόσος, ο αυτονομημένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκαρκάσουλας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) Γ. Αναγνώστου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας Χρ. Ουλής κ.α.

Πέρα από τις παρουσίες ακροατών και την ιδεολογική διαφοροποίηση του κ. Λοβέρδου, αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη αστυνομική δύναμη για έναν πρώην υπουργό που η παρουσία του θα περνούσε διαφορετικά αδιάφορη από οποιαδήποτε πόλη. Φυσικά το κόστος μιας ιδιωτικής παρουσίασης το επωμίσθηκε για μια ακόμα φορά ο Ελληνικός λαός που “πλήρωσε” την αστυνομική κινητοποίηση.

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ