Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/12/12

300 Γάλλοι είναι μόνιμοι κάτοικοι στην Αργολίδα


Εθιμοτυπικές επισκέψεις στο δημαρχείο Ναυπλίου και την αντιπεριφέρεια Αργολίδας έκανε οι Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Jean Loup Kuhn - Delforge.

Να σημειωθεί ότι το Ναύπλιο διατηρεί δεσμούς με την Γαλλία αφού στην πόλη λειτουργεί Γαλλικό προξενείο.

Στις συναντήσεις δόθηκε έμφαση στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Δ. Κωστούρος ενημέρωσε αναλυτικά τον Γάλλο διπλωμάτη για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής: «Είχαμε μία χρήσιμη συζήτηση για πολλά θέματα. Ευχαριστούμε τον Γάλλο Πρέσβη για την επίσκεψη και για το ενδιαφέρον του. Η συνεργασία θα είναι συνεχής και θα επικεντρωθεί κυρίως στον τουριστικό τομέα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων».

Ο Γάλλος Πρέσβης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι η Γαλλία ήταν και είναι  φίλη της Ελλάδας, τόνισε ότι όλες οι επενδύσεις τους, παραμένουν στην χώρα μας, επεσήμανε ότι το 2013 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, «οι συμφωνίες που γίνονται, είπε χαρακτηριστικά της δίνουν ανάσα και ξαναβρίσκει σιγά σιγά την αξιοπιστία της. Για να έρθει όμως η ανάπτυξη χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και δικαιοσύνη»

Στην αντίστοιχη συνάντηση στην αντιπεριφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης Τ. Χειβιδόπουλος επεσήμανε ότι η Αργολίδα και η Γαλλία συνδέονται με παλαιούς και δυνατούς δεσμούς καθώς τόσο το Ναύπλιο όσο και το Άργος έχουν αδελφοποιηθεί με γαλλικές πόλεις, το Ναύπλιο με τη Martignas και το Άργος με την  Abbeville. Μέσα από αυτές τις αδελφοποιήσεις έχει ήδη αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγών, κυρίως στο επίπεδο των νέων ανθρώπων και μαθητών. Ιδιαίτερα σημαντική όμως είναι η παρουσία της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στο Άργος η οποία  για δεκαετίες πραγματοποιεί εκεί ανασκαφές και προάγει την πλούσια ιστορία της πόλης μέσα από την έρευνα και την ανάδειξη των ευρημάτων σε διεθνές επίπεδο.

Στις συναντήσεις τονίστηκε η αναγκαιότητα σύσφιξης των σχέσεων και τη δημιουργία νέων συνεργασιών με άξονα την νέα οικονομική και περιφερειακή πραγματικότητα καθώς τέτοιες ενέργειες προάγουν την εξωστρέφεια, τον εκσυγχρονισμό και την παγίωση οικονομικών συνεργιών. Οι συμπράξεις αυτές που είναι τόσο απαραίτητες για την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να επιτευχθούν αποτελεσματικότερα μέσα από τη διευρυμένη συμμετοχή στις διμερείς σχέσεις. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής μας αλλά και στο μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ της Επιδαύρου όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνται σταθερά διεθνείς παραγωγές. Επίσης εξέθεσε στον κ. πρέσβη τη στροφή των νέων στην καλλιέργεια της γης και μάλιστα με διάθεση καινότομα και δημιουργική, που ευνοείται από τον κλιματικό και εδαφικό παράγοντα της Αργολίδας. Επιπλέον παρουσίασε τις επενδύσεις που γίνονται στον τομέα της ενέργειας και του τουρισμού μεγάλης κλίμακας στην Αργολίδα.

Ο Γάλλος πρέσβης μίλησε για την αγάπη που τρέφει για την Αργολίδα την οποία επισκέπτεται συχνά αλλά και για την ύπαρξη στενών σχέσεων λόγω του μεγάλου αριθμού εγκατεστημένων Γάλλων στο νομό μας, περίπου 300 άτομα, αλλά και του μεγάλου αριθμού Γάλλων τουριστών που δέχεται η περιοχή μας.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ