Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/1/13

Εκσυγχρονίζονται τα δικαστήρια στο Ναύπλιο


Μηχανογράφηση πρόκειται να αποκτήσει το Πρωτοδικείο Ναυπλίου αποκτώντας παράλληλα εξοπλισμό και υπηρεσίες για την ηχογράφηση, υποηχογράφηση των πρακτικών των Συνεδριάσεων.

Η Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, σχεδιάζει και υλοποιεί, σε συνεργασία με τις εκάστοτε εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, έργα μηχανοργάνωσης που βρίσκονται σε διάφορα στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης, με σκοπό την πληροφοριακή αναβάθμιση των υποδομών των Δικαστηρίων και άλλων οργανικών μονάδων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την παράλληλη μηχανοργάνωση των διοικητικών και δικαστικών διαδικασιών που θα οδηγήσει στην ταχύτερη παραγωγή αποτελεσμάτων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Α. Ρουπακιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Βουλευτή Αργολίδας, καθ. Γιάννη Μανιάτη, αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα που το Υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιεί στην Αργολίδα, αναφέρει ότι βρίσκεται υπό μηχανογράφηση & εκσυγχρονισμό ένα σύνολο διαδικασιών του Πρωτοδικείου Ναυπλίου (όπως π.χ. Ποινικό Μητρώο, πρακτικά συνεδριάσεων, κ.ά.).

Ειδικότερα: Στο πλαίσιο του έργου “Εθνικό Ποινικό Μητρώο” το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση”, προϋπολογισμού 8.678.019,00 ευρώ, εγκαθίσταται ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την μηχανοργάνωση των Ποινικών Μητρώων των Εισαγγελιών 57 Πόλεων της Χώρας, μεταξύ των οποίων και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου. Το ανωτέρω έργο βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στο πλαίσιο του έργου “Για την Ανάθεση των υπηρεσιών υποβοήθησης στην τήρηση των πρακτικών των Συνεδριάσεων των πολυμελών Πρωτοδικείων της Χώρας και των τακτικών διαδικασιών αρμοδιότητας των Μονομελών Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά κ.λ.π. και των Ειρηνοδικείων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πειραιά” παρέχονται εξοπλισμός και υπηρεσίες για την ηχογράφηση, υποηχογράφηση των πρακτικών των Συνεδριάσεων στα 63 πολυμελή Πρωτοδικεία της Χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Το Υ.Δ.Δ.Α.Δ. διεκπεραιώνει ενέργειες για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 2.700.000,00 ευρώ, καθώς και των προγενέστερων αντίστοιχων έργων, στο ΕΠ “Διοικητική μεταρρύθμιση” με σκοπό την εξοικονόμηση των εθνικών πόρων που διατίθεντο για αυτόν το σκοπό.

Περαιτέρω το Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει σχεδιάσει για τον ίδιο σκοπό το έργο “Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων με ΣΔΙΤ”, συνολικού προϋπολογισμού 18.060.000,00 ευρώ, τμήμα του οποίου, προϋπολογισμού 6.958.172,00 ευρώ, έχει ενταχθεί στο ΕΠ  “Ψηφιακή Σύγκλιση” και αναμένεται η δημοσιοποίηση της σχετικής διακήρυξης στο άμεσο μέλλον.

Στο πλαίσιο του έργου “Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης” το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση”, συνολικού προϋπολογισμού 3.571.182,00 ευρώ, επίκειται η μηχανοργάνωση των Καταστημάτων Κράτησης όλης της Χώρας.

Τέλος, προωθείται το έργο “Ανάπτυξη εφαρμογής πληροφορικής για τα Ειρηνοδικεία της Χώρας στο πλαίσιο της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4055/2012, που στοχεύει στην ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής που θα υποστηρίξει το σύνολο των Ειρηνοδικείων της Χώρας, αναφορικά με τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες”».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ