Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/3/13

Δημήτρης Μπακέας: Πάνω απ` όλα ο Δήμος


Ο Δημήτρης Μπακέας, δεν ήταν με το Κωστούρο  κατά την διάρκεια της διαδικασίας για την ανάδειξη Δημάρχου στην θέση του παραιτηθέντος Αναγνωσταρά, όμως αποδεικνύεται ως ένα απ τα “εργαλεία” για την σωστή λειτουργία του Δήμου, θέτοντας πάνω από προσωπικές επιλογές το δημόσιο συμφέρον. Μιλώντας στον “αναγνώστη”, ο πρόεδρος της ΔΟΚΟΙΠΑΝ αποκαλύπτει πτυχές πολικές αντίληψης γύρω από την λειτουργία του Δήμου.

“α”: Οι αλλαγές στη Δημοτική Αρχή πόσο επηρέασαν τη λειτουργία του Δήμου;

-Μπακέας: “Οι όποιες αλλαγές προσώπων δεν επηρεάζουν το έργο μας. Τα πράγματα μιλούν μόνα τους. Αν κάνετε μία βόλτα στην πόλη θα αντιληφθείτε την δουλειά που γίνεται. Ως πρόεδρος της ΔΟΚΟΙΠΑΝ γνωρίζω ότι ο Δήμος Ναυπλιέων είναι πολύ μπροστά και πρωτοπορεί σε πολλά θέματα που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των δημοτών του. Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για αυτό και το υλοποιούμε. Οι δημότες περιμένουν έργο από εμάς και κατά συνέπεια  οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε είναι σε αυτή την κατεύθυνση και για αυτό οι αγώνες που δίνουμε είναι συνεχείς.

Εκτιμώ ότι ο αντικειμενικός κριτής θα αποτιμήσει θετικά τη συνέχεια στο έργο της δημοτικής αρχής”.

“α”: Επηρεάστηκε από αυτές τις αλλαγές η λειτουργία του ΔΟΚΟΙΠΑΝ;

-”Σας έχω απαντήσει ήδη. Η λειτουργία του ΔΟΚΟΙΠΑΝ επηρεάζεται μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης και  των οικονομικών  προβλημάτων όλων μας . Όλα τα άλλα  είναι δευτερεύοντα. Όσα προβλήματα - εξίσου σημαντικά - παρουσιάζονται διευθετούνται”.

“α”: Σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο επί δημαρχίας Αναγνωσταρά έχει επηρεαστεί το έργο σας;

-”Τόσο με τον Παναγιώτη όσο και με τον Δημήτρη έχω πολύ καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Στα θέματα λειτουργίας του Νομικού Προσώπου στο οποίο είμαι πρόεδρος , επαναλαμβάνω ότι τα προβλήματα μας προέρχονται κυρίως από την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση είναι αυτή η οποία  έπαιξε σίγουρα αρνητικό ρόλο στην λειτουργία της τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά  την τελευταία τριετία”.

“α”: Το ρόλο του ΝΠ με την ενοποίηση των Δήμων και την πρώτη μεταβατική περίοδο;

-”Ο Καλλικράτης και έλυσε και δημιούργησε προβλήματα. Ο έλεγχος και το νοικοκύρεμα στους Δήμους πρέπει να είναι στόχος είτε υπάρχει ο Καλλικράτης είτε όχι. Πάντως αν θα έπρεπε να παρατηρήσω σημεία που σηκώνουν συζήτηση στο σχέδιο Καλλικράτης, είναι ο τρόπος εφαρμογής του. Δυστυχώς συχνά ο Καλλικράτης γίνεται ασφυκτικός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις οικονομικές περιστολές που επιβάλλει η πολιτεία. Νοικοκύρεμα και διαφάνεια χρειαζόταν. Αυτό που δεν χρειαζόταν ήταν περισσότερη γραφειοκρατία και περισσότερη κωλυσιεργία στις αποφάσεις”.

“α”: Τροφεία  και οικονομική κρίση;

-“Προτεραιότητα για μας είχε και έχει ο άνθρωπος. Είχα την τύχη να είμαι πρόεδρος σε ένα Νομικό πρόσωπο που σκοπό του έχει την καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση & ψυχαγωγία νηπίων & βρεφών των εργαζόμενων γονέων ή γονέων με άλλα κοινωνικά προβλήματα του Δήμου Ναυπλιέων, την προστασία & υποστήριξη ηλικιωμένων, την μέριμνα, υποστήριξη & φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η καθημερινή επαφή μου με τους ανθρώπους που απευθύνονται στο Νομικό Πρόσωπο για να βρουν λύση στα προβλήματά τους με κάνουν να θέλω να αγωνίζομαι για το καλύτερο, πρώτα για εκείνους και φυσικά και για την δική μου ικανοποίηση ότι βοήθησα γιαυτό. Μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής μου στα δημοτικά πράγματα νιώθω την πόλη μας ως την μεγάλη μου οικογένεια. Νιώθω πλέον περισσότερο την ανάγκη να αγωνιστώ για να προσφέρω γι’ αυτό που της αξίζει .H απόφαση   μας, παρά τα οικονομικά προβλήματα των δήμων, για μείωση των τροφείων στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς αποδεικνύουν ότι για εμάς, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του έχουν προτεραιότητα”.

“α”: Ποια έργα έγιναν την τελευταία διετία και ποια θα γίνουν;

-“Ο πρώτος χρόνος μας ως Δημοτική Αρχή ήταν  χρόνος προσαρμογής στα δεδομένα του Καλλικράτη, αλλά και ταυτόχρονα χρόνος σκληρής δουλειάς και προγραμματισμού όλων όσων καταφέραμε τόσο σύντομα. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.

Το πλήθος και το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων που εμφανίζουν έξαρση λόγω των συγκυριών αποτελούν προτεραιότητα για εμάς. Υλοποιούμε μεθοδευμένα ένα μεγάλο σχέδιο στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Ενδεικτικά θα σας πω ότι σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνονται έργα που σχετίζονται:

 

 α) με την φιλοξενία των νηπίων με μειωμένα τροφεία.

 

 β) με την λειτουργία και  τρίτου   παιδικού σταθμού (που λειτουργήσαμε φέτος για πρώτη φορά) για την εξυπηρέτηση άλλων πενήντα οικογενειών του Δήμου μας.

 

 γ) τη μείωση  της οικονομικής συμμετοχής των ηλικιωμένων από 80% στο 50% στις εκδρομές  και στις εκδηλώσεις που οργανώνουμε ώστε να μπορούν να έρχονται και ηλικιωμένοι με χαμηλή σύνταξη κα όχι μόνο οι συνταξιούχοι με υψηλότερες συντάξεις.

 

 δ)  την εξασφάλιση της επίσκεψης γιατρού μια φορά την εβδομάδα στο ΚΑΠΗ ύστερα από δύο χρόνια χωρίς γιατρό λόγω Διοικητικών και Οικονομικών δυσκολιών, με την άψογη συνεργασία και υποστήριξη από τον ΕΟΠΥΥ και χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για το Νομικό Πρόσωπο, για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων δημοτών μας στην συνταγογράφηση των φαρμάκων τους .

 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αυτό ακριβώς είναι που μας διαφοροποιεί”.

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ