Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/4/13

Αράχνιαζε 2,5 χρόνια το σχέδιο πόλης του Άργους στα συρτάρια του Υπουργείου


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος έκανε επίσημη αναφορά για το κρίσιμο θέμα του σχεδίου πόλης, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο στον Παναγιώτη Παπαϊωάννου για τις προσπάθειες που κατέβαλε.

«Ήταν ένα στοίχημα με τους εαυτούς μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημ. Καμπόσος τονίζοντας πως λάθη και εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος είχαν οδηγήσει πλήθος συμπολιτών μας να «μετοικίσουν» σε άλλες πόλεις, επειδή δεν μπορούσαν να χτίσουν τις περιουσίες τους. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι πολέμησαν τις διαδικασίες και ειδικά το χειριστή του θέματος τον κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου. «Σήμερα, είναι μια μέρα χαράς! Έγιναν λάθη αλλά αυτός ο τόπος παίρνει βαθιές ανάσες και προοπτική. Και με την Τουριστική Σχολή και με την Ανάπλαση και με όλες τις νίκες που φέρνει αυτή η παράταξη και είμαστε υπερήφανοι για αυτές! Πιστεύω πως σε 4 με 5 μήνες θα είμαστε σε θέση να δώσουμε οριστική λύση για όλους αυτούς που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια και να μπορούν, πλέον, να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους»

Ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παπαϊωάννου τόνισε πως από γραπτή επικοινωνία που έχει με το μελετητή θα χρειαστούν 6, το πολύ 9, μήνες για να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μίλησε, επίσης, για την πικρία του, πως όταν ανέλαβε το θέμα και επισκέφθηκε το ΥΠΕΚΑ για πρώτη φορά το 2011, τον ενημέρωσαν πως 2,5 χρόνια είχε να πάρει κάποιος τηλέφωνο για την υπόθεση και οι φάκελοι είχαν κυριολεκτικά «αραχνιάσει»!

Το θέμα της μεγάλης καθιστέρησης είχε επισημάνει πριν λίγες ημέρες και ο δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσος τονίζοντας μεταξύ άλλων «.... τελείωσε άλλη μια αγχωτική κατάσταση που βασάνιζε  το Άργος από το 1983, 30 ολόκληρα χρόνια. Αυτή η δημοτική παράταξη βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου 2 χρόνια, 2 χρόνια άσχημα, 2 χρόνια δύσκολα, που γνωρίζει όλη η κοινωνία πως είναι!  Είχαμε βάλει στοίχημα από την πρώτη στιγμή με τους εαυτούς μας να φέρουμε σε πέρας το «τέρας» που έμοιαζε ανίκητο. Λάθη, παραλείψεις, εγκληματικές αμέλειες του παρελθόντος οδήγησαν στο να πληρώνει το «μάρμαρο» ο απλός πολίτης, που δεν είχε τόπο να χτίσει το σπίτι του! Με τις άοκνες προσπάθειες του αντιδημάρχου κ. Παπαϊωάννου στήθηκαν όλες οι απαραίτητες υποδομές, ώστε αυτή η παράταξη να μπορεί να ξεκολλήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το σχέδιο πόλης, που λίμναζε επί 30 χρόνια…. Έγιναν τεράστια λάθη. Θα μπορούσαν να πάνε με άλλους τρόπους και με άλλους δρόμους (όπως το διάταγμα του ’23). Το φώναζαν οι δημότες από τότε. Χωρίς αυτές τις επιθετικές εισφορές σε γη και χρήμα. Για αυτό και υπήρξαν τόσες αντιδράσεις…

Βρήκαμε τον τρόπο. Βρήκαμε το δρόμο και είπαμε στην κοινωνία πως θα λύσουμε το θέμα. Και σήμερα, είμαστε σε θέση (χωρίς αιμορραγίες από τις περιουσίες των ανθρώπων) με το λιγότερο δυνατό κόστος περιορίσαμε τις ασχήμιες, που είχαν δημιουργηθεί και, πάνω από όλα, τελειώσαμε εκείνο το σχέδιο που μαράζωνε 30 χρόνια τη πόλη ολόκληρη. Και κάποιους δεν τους ενδιέφερε, που άλλες πόλεις κάλπαζαν και αύξαναν σε πληθυσμό και δημιουργούσαν καταστάσεις εμπορίου. Γιατί όταν έφευγε κάποιος, έφευγε με το πορτοφόλι του μαζί! Και γινόταν αλλού πελάτης.   Αυτές οι καταστάσεις τελειώνουν…»

 

 

Στα μεγάλα θέματα χρειάζονται συγκλίσεις και όχι διχαστικές ρητορικές

 

Αναφερόμενος στην υπογραφή του ΥΠΕΚΑ για το σχέδιο πόλης του Άργους, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γ Αναγνώστου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Η υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ και το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, της βʼ ανάρτησης της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης στο Νότιο Τμήμα ή αλλιώς του Ρυμοτομικού Σχεδίου, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός ακόμη βήματος για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης του Άργους. Επόμενο βήμα η έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκδοση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος.

Τότε θα ξεκινήσει από τον μελετητή η σύνταξη της πράξης εφαρμογής του Σχεδίου, η λεπτομερής δηλαδή μελέτη του και θα ακολουθήσει η σχετική ανάρτηση. Η επίλυση των όποιων ενστάσεων επι της ανάρτησης αυτής θα οδηγήσει και στην επικύρωση του Σχεδίου από την Περιφέρεια.

Σε αυτό το σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Σχεδίου Πόλεως και θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες των περιοχών του νέου Σχεδίου να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Οι αναμενόμενες κατηγορίες κατά πάντων των προηγούμενων, από τον Δήμαρχο, αποτελούν προπαγανδιστικά παιγνίδια για κατανάλωση. Το νέο Σχέδιο Πόλης αποτελεί ένα από τα μείζονα θέματα του δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή με εμπάθειες και διχαστικές λογικές. Γιατί είναι γνωστό ότι η πολυετής καθυστέρηση του νέου Σχεδίου Πόλης του Άργους, οφείλεται εκτός των άλλων και σε πολλούς, οι οποίοι λειτούργησαν πολιτικά στις πλάτες των πολιτών. Δεν είναι στιγμή να θυμηθούμε τι έλεγαν κατά καιρούς οι της σημερινής Δημοτικής Αρχής για το Σχέδιο Πόλης.

Οφείλουμε τέλος να συγχαρούμε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν, κόντρα στην ευκολία του καταγγελτικού λόγου, για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο

Απομένει αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα για να φτάσουμε στην ουσιαστική εφαρμογή του νέου Σχεδίου".

 

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ