Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/4/13

Αντίδραση Κοδέλα για την παραχώρηση του λιμανιού Επιδαύρου


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Δημήτρης Κοδέλας.

Ο βουλευτής μιλά για ς διαδικασίες “υφαρπαγής” και εκποίησης του  λιμανιού, επισημαίνοντας: «Στις 30/8/2012 είχαμε καταθέσει ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αιφνιδιαστική ένταξη του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου στο ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχαμε πάρει απάντηση μέχρι που, μέσω ενός Δελτίου Τύπου του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ με ημερομηνία 27/3/2013,  ανακοινώθηκε η έναρξη “αξιοποίησης” της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων που αφορά στην μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Ύδρας, μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις διαδικασίες “υφαρπαγής” και εκποίησης του  λιμανιού της Νέας Επιδαύρου. Επαναλαμβάνουμε ότι το λιμάνι της Νέας Επιδαύρου (όπως αντίστοιχα και τα υπόλοιπα) είναι ένα λιμάνι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό της περιοχής, τις δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και εκατοντάδες εργαζόμενους, αλλά  και για τους αλιείς.

Αντί να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μικρών λιμανιών και, υπό δημόσιο έλεγχο και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, να προχωρήσουμε σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό με πυξίδα το κοινωνικό συμφέρον, οδηγούμαστε σε μακροχρόνιες παραχωρήσεις, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση, με στόχο να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και με τα όποια έσοδα να κατευθύνονται προς το Ταμείο των Δανειστών. Ο τρόπος λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ είναι αντιδημοκρατικός, αδιαφανής, αντιαναπτυξιακός, σκανδαλώδης. Το Ταμείο αυτό θα μείνει στην ιστορία ως ο θεσμός «ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου» .

Ο κος Κοδέλας είχε θέσει τα παρακάτω ερωτήματα από τον προηγούμενο Αύγουστο, τα οποία παραμένουν ουσιαστικά αναπάντητα:

Σε τι αποσκοπεί, κατά το υπουργείο, η ένταξη του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου στο ΤΑΙΠΕΔ; Υπάρχει από το υπουργείο κάποιος συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον και τον χαρακτήρα του λιμανιού; Τι ακριβώς περιλαμβάνει η “παραχώρηση σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης” του λιμανιού της Επιδαύρου;

Γιατί αυτή η ενέργεια έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση-διαβούλευση με την τοπική κοινωνία; Εξυπηρετεί η τέτοια αντιμετώπιση ενός ζητήματος κάτι παραπάνω από την επίδειξη έργου όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις στους υπαλλήλους της τρόικας;

Προτίθεστε να ανακαλέσετε τη μεταβίβαση του λιμανιού στο ΤΑΙΠΕΔ;

Και καταλήγει ο βουλευτής: «Η άμεση δημοκρατική ανατροπή της κυβερνητικής τρόικας είναι προϋπόθεση για να μην ξεπουληθούν και οι τελευταίες δημόσιες υποδομές και επιχειρήσεις. Η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να σταματήσει τη λεηλασία του τόπου και να δημιουργήσει ένα σαρωτικό πολιτικό ρεύμα που θα γκρεμίσει το μνημονιακό καθεστώς και θα χτίσει μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της αξιοποίησης του πλούτου της και των υποδομών προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ