Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/5/13

Η αντιπαράθεση Λάμπρου Σφυρή για το Σαλάντι


Άναψαν τα αίματα μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για μία ακόμα φορά στον δήμο Ερμιονίδας. Αφορμή η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  για την αποτύπωση έκτασης περίπου 510 στρεμμάτων στο Σαλάντι.

Η απουσία της αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετέφερε την αντιπαράθεση στον τύπο.

Σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάσος Λάμπρου:

«Σε όλη την διαδικασία ενημέρωσης εκ μέρους μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον κ. Σφυρή και την Παράταξή του για τα θέματα της συνεδρίασης της Τετάρτης 8 Μαΐου, ουδέποτε υπήρξε αναφορά ή ένσταση εκ μέρους των για το θέμα της τοπογραφικής μελέτης «αποτύπωση έκτασης περίπου 510 στρεμμάτων στη θέση ΣΑΛΑΝΤΙ ΔΙΔΥΜΩΝ». Αντίθετα υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις και ενστάσεις εκ μέρους του κ.Σφυρή για το θέμα «χαρακτηρισμός επαρχιακών οδών σε πρωτεύον ή δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο». Οι αντιδράσεις του μάλιστα έφτασαν και στο σημείο των απειλών προς κάθε κατεύθυνση και προς τον Σύλλογο Μηχανικών Ερμιονίδας για την θέση που έχει  πάρει για το συγκεκριμένο θέμα.

 Σημειωτέον ότι ο κ. Σφυρής έχει παρόδια ιδιοκτησία επί του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου Κρανιδίου – Πορτοχελίου μέχρι την συμβολή των δύο δρόμων και από ετών αντιπαράθεση με άλλους παρόδιους ιδιοκτήτες που επιθυμούν την αλλαγή του χαρακτηρισμού».

 

Αντίστοιχα ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Σφυρής, επισημαίνει: «Οι λόγοι που οδήγησαν στην απουσία μας είναι ουσιαστικοί κι όχι διαδικαστικοί. Δεν είχαμε τα στοιχεία για το Σαλάντι, τα οποία σκοπίμως απεκρύβησαν από την Δημοτική  Αρχή. Ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε να προσέλθουμε και να συζητήσουμε ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως το Ρυμοτομικό Σχέδιο Σαλαντίου που διακυβεύονται οι περιουσίες των συμπολιτών μας, κυρίως των Διδυμιωτών.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή παρανόμησε καταπατώντας τις αρχές του Δημοτικού Κώδικα. Η υπόθεση Σαλαντίου ταλανίζει τους ιδιοκτήτες της περιοχής από το 1970, σημειωτέον  δε ότι δεν διαθέτω ιδιοκτησία στην περιοχή ούτε εγώ ούτε συγγενικά μου πρόσωπα. Ως γνωστό  τα πεπραγμένα  και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής 1998-2006 (περίοδος Δημαρχίας Καμιζή) είχαν σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στο Σαλάντι. Το 2001 το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 2626  τμήματος Ε, απόφασή του έκρινε μη σύννομες τις ενέργειες που είχαν γίνει.

Για την παράταξή μας λοιπόν δεν έχει σημασία τι μαγειρεύει κάθε φορά ο κος Καμιζής και οι συν αυτώ, αλλά να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του Σαλαντίου και να εφαρμοστεί το Ρυμοτομικό σύμφωνα με το ΦΕΚ του 1970, που ορίζει ρητώς τις παραμέτρους που πρέπει να ακολουθηθούν όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, τους οικιστικούς χώρους, την τουριστική ζώνη και τη ζώνη κατοικίας. Συνεπώς οποιαδήποτε αλλαγή που αντίκειται στο παραπάνω ΦΕΚ δεν θα τύχει καμιάς εφαρμογής. «Ξεχειλώνοντας» λοιπόν  τα οικόπεδα με νέες τοπομετρήσεις  δεν θα πετύχετε τίποτα, παρά μόνο για άλλη μια φορά το σταμάτημα του σχεδίου.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς του υπογράφοντα την επιστολή κου Λάμπρου για το θέμα: «Χαρακτηρισμός επαρχιακών οδών σε πρωτεύον η δευτερεύον επαρχιακό δίκτυο», έχω να απαντήσω δεν κρύβονται προσωπικά μου συμφέροντα πίσω από την απουσία μας, αλλά εσείς κρύβετε προσωπικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Κε Λάμπρου σας πληροφορώ ότι δεν έχω «παρόδια» ιδιοκτησία (μάθετε και τι σημαίνει παρόδιος- αυτός που κατοικεί ή βρίσκεται κοντά σε δρόμο, στην προκειμένη  άλλοι είναι οι παρόδιοι) αλλά το οίκημα που αναφέρεστε επί του δρόμου είναι ιδιοκτησίας 50% της εταιρείας ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ και κατά το άλλο 50 % κ. Μονά έχει αποπερατωθεί από το 2007 και διαθέτει κυκλοφοριακή σύνδεση. Συνεπώς ο αποχαρακτηρισμός που προωθείται δεν θα του προσθέσει ή αφαιρέσει τίποτα. Αντιθέτως με τον αποχαρακτηρισμό ζημιώνονται δεκάδες άλλες ιδιοκτησίες που θα επιβαρυνθούν με δυσμενέστερους όρους για τυχόν οικοδόμησή τους.

Όσο για τις απειλές εκ μέρους μου προς τον Σύλλογο Μηχανικών Ερμιονίδας, μόνο ως αχρειότητα, λαϊκισμός  και ανηθικότητα εκ μέρους σας, μπορούν να χαρακτηρισθούν και διατηρώ το δικαίωμα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου, την προσωπικότητά μου και το επάγγελμά μου δια της νομικής οδού.

Τα «προσωπικά και ιδιωτικά συμφέροντα» που σχετίζονται με χαρακτηρισμούς ή αποχαρακτηρισμούς και τροποποιήσεις δρόμων, μάλλον εσείς τα εξυπηρετείτε, εξ ου και οι καταδικαστικές αποφάσεις που σας βαρύνουν.

 Αν δεν κάνω λάθος πρωτοδίκως έχετε καταδικαστεί με 8 μήνες ποινή για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση κατάργησης δρόμων  στη θέση Δέλπριζα».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ