Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/8/13

Φράκαρε η φυλακή στο ΝαύπλιοΠέρα από κάθε όριο έχει φτάσει ο αριθμός των κρατουμένων στη Δικαστική Φυλακή Ναυπλίου, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος. Οι ίδιοι οι φύλακες, εκφράζουν δημοσίως τον φόβο τους, σχετικά με το  πως θα μπορέσουν να ελέγξουν ένα τόσο μεγάλο όγκο κρατουμένων 620, σε εγκαταστάσεις για 330 Κρατουμένους, και με άλλους 70 να είναι στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και να προορίζονται για την φυλακή, χωρίς να υπάρχει καθόλου χώρος πια για να τοποθετηθούν.
Μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κράτησης Κρατουμένων Ναυπλίου ξεκίνησε από τη Δευτέρα 24 ώρες επαναλαμβανόμενες Απεργιακές Κινητοποιήσεις στη διάρκεια των οποίων δεν θα παραλαμβάνεται κανένας νεοεισερχόμενος κρατούμενος μέχρι η δύναμη του Καταστήματος να επανέλθει σε ασφαλή και λειτουργικά επίπεδα.
Χαρακτηριστικα σε έγγραφό τους που έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνεται η κατάσταση που επικτρατεί αυτή τη στιγμή: «Μετά τις τελευταίες παραλαβές  νεοεισερχόμενων Κρατουμένων εξαντλήσαμε εντελώς τα όρια μας και από άποψη δύναμης Κρατούμενων που μπορούμε να φιλοξενούμε στα πατώματα του Κατάστημα Κράτησης μας και από  άποψη υπομονής. Το πρόβλημα του Υπερπληθυσμού στο Κατάστημα μας το οποίο διαιωνίζετε τα τελευταία 4 έτη ακόμα δεν έχει βρει λύση. Τα Αστυνομικά Τμήματα μας απαντούν ‘’είστε υποχρεωμένοι βάση Νόμου να παραλαμβάνετε και βρείτε τα με το Υπουργείο σας’’, και το Υπουργείο μας δεν έχει δώσει καμιά ουσιαστική λύση ή απάντηση, επαναλαμβάνουμε εδώ και 4 χρονιά».
Οι φύλακες σε έγγραφό τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και όλους τους αρμόδιους φορείς επισημαίνουν ακόμα: «Σεβόμαστε και εφαρμόζουμε τους Νόμους, απλά πλέον αυτό ξεπερνά κάθε λογική και γίνεται εγκληματικό . Διπλά εγκληματικό αν αναλογιστεί κανείς ότι εργαζόμαστε μετά την εξέγερση και για 6 μήνες χωρίς ούτε τον βασικό για την φύλαξη υλικοτεχνικό εξοπλισμό ο οποίος και είχε καταστραφεί. Όλα αυτά φυσικά στις πλάτες μας , και ταυτόχρονα τα καθημερινά παράπονα των Κρατουμένων, που και αυτοί πλέον δείχνουν να έχουν φτάσει στα όρια τους από κάθε άποψη και ο πρώτος άνθρωπος  για να ξεσπάσουν φυσικά είμαστε εμείς. Το να αναφερθούμε ξανά στο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας που έχουμε  ασκώντας τα καθήκοντα μας το θεωρούμε περιττό. Πλέον αυτό που μας φοβίζει είναι πως θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ένα τόσο μεγάλο όγκο Κρατουμένων 620 , σε εγκαταστάσεις για 330 Κρατουμένους, και με άλλους 70 να είναι στα κατά τόπους Α.Τ. και να προορίζονται για εμάς ,χωρίς να υπάρχει καθόλου χώρος πια για να τοποθετηθούν. Σκεπτόμενοι όλα αυτά στο έκτακτο Δ.Σ.  του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την 26 – 07 – 2013 και αντιλαμβανόμενοι τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν είτε σε κάποιον από εμάς , είτε στο Κατάστημα Κράτησης μας, είτε στην τοπική κοινωνία αποφασίσαμε να προλάβουμε καταστάσεις και όχι να γίνουμε ξανά μάρτυρες ανεξέλεγκτων , επικίνδυνων και καταστροφικών γεγονότων που ποιος ξέρει τι έκταση μπορεί να έχουν».
Με τις επαναλαμβανίομενες απεργίες ο Σύλλογος ζητά την άμεση αποσυμφόρηση του Καταστήματος:
Με μεταγωγές όσων Κατάδικων Κρατουμένων εκτίουν ποινές Κάθειρξης άνω των 15 ετών καθώς και όσων εκτίουν ποινές Ισόβιας Κάθειρξης. Κρατούμενοι που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο Κατάστημα μας αλλά  σε μεγαλύτερης ασφάλειας Καταστήματα Κράτησης.
Με μεταγωγές των πειθαρχικά τιμωρημένων Κρατουμένων οι οποίοι αν και δημιούργησαν ένα τεράστιο θέμα ασφαλείας με την εξέγερση στης 05 Μαρτίου 2013 ,ακόμα βρίσκονται στο Κατάστημα μας.
Με την άμεση εξεύρεση λύσης Φυλάκισης όσων Κρατουμένων προέρχονται με μικρές ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης από Αθήνα και οι οποίοι είναι αδύνατον να απορροφηθούν αποκλειστικά και μόνο από το Κατάστημα Κράτησης μας. Αυτό λειτουργεί σε βάρος των υπολοίπων Αστυνομικών Διευθύνσεων που  προφυλακίζουν στο Κατάστημα μας, Αργολίδα –Αρκαδία –Κορινθία - Αχαΐα – Μεσσηνία – Ηλεία – Επτάνησα, και που λόγο της υπερβολικής απορρόφησης Κρατούμενων από Αθήνα, αδυνατούμε να παραλάβουμε από αυτές.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ