Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/12/07

45.250 ασθενείς πέρασαν από τον Βρέτο

Ολόκληρος ο πληθυσμός μιας μεγάλης πόλης πέρασε από τα χέρια του γιατρού Κώστα Βρέτου. Οι περισσότεροι θα τον θυμούνται με αγάπη όπως και αυτός με αγάπη και χαμόγελο τους αντιμετώπιζε πάντα.
Την Παρασκευή, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Κίου πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση για να τιμήσει τον Βρέτο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προβολή ενός 12λεπτου βίντεο με τίτλο «Κώστας Βρέτος : ο άνθρωπος, ο επιστήμονας, ο αγωνιστής». Θα μιλήσουν ο τέως διοικητής του νοσοκομείου Άργους Ιωάννης Πυρνοκόκης, η τ. προϊσταμένη της Ορθοπεδικής Κλινικής Ασημίνα Γιαγκουνίδου, ο διευθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος Π. Τσελφές και φυσικά ο γιος του Κώστα Βρέτου Νίκος, θα κάνει μια διαφορετική προσέγγιση του ίδιου ανθρώπου και ο γιος του Αλέκος θα κάνει μια μουσική αναφορά στον πατέρα του.
Ο Κώστας Βρέτος γεννήθηκε το 1947. Μεγάλωσε στη Νέα Κίο όπου και τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Το 1965 τελείωσε το γυμνάσιο του Άργους. Πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τελείωσε τις σπουδές του το 1972. Από το 1969 δούλευε στο ΚΑΤ ως υποβοηθός μέχρι το στρατιωτικό του (1972-74) το οποίο και έκανε μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω χούντας.
Επιστρέφοντας, ολοκλήρωσε στο ΚΑΤ την ειδικότητά του στην Ορθοπεδική το 1977. Παράλληλα σε συνδικαλιστικό επίπεδο πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, ως γ.γ. της ΕΙΝΑΠ.
Στο νοσοκομείο του Άργους ήρθε για το αγροτικό του το 1977-78. Έκτοτε έμεινε στο Άργος, όπου και αναμείχθηκε δραστήρια στην πολιτική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Συμμετείχε κατ΄ επανάληψη στις δημοτικές εκλογές ηγούμενος του ψηφοδελτίου της ΔΕΚΑ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος για δύο τετραετίες. Υπήρξε επίσης υποψήφιος του ΚΚΕ στις εκλογές του 1981 και 1985.
Διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου. Όλα αυτά τα χρόνια η δράση του στο επιστημονικό πεδίο υπήρξε πλούσια.
Ειδικεύτηκε στη μικροχειρουργική της χειρός κοντά σε σπουδαίους καθηγητές στο ΚΑΤ, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Στρασβούργο, στη χειρουργική του ισχίου στο Homburg της Γερμανίας και στην πληροφορική. Παρακολούθησε πλειάδα μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και υπήρξε μέλος σε πολλές ελληνικές και ξένες Ιατρικές εταιρείες :
-Τακτικό μέλος της Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας.
-Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και Γενικός Γραμματέας.
-Μέλος της Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και μέλος στο Δ.Σ. Διετέλεσε πρόεδρος το 2000 και αντιπρόεδρος το 2001.
-Μέλος του τμήματος ισχύου της Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.
-Τακτικό μέλος του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών Χειρουργών.
-International Microsurgical Society.
-Μέλος της Hand Society.
-Μέλος της European Orthopedic research Society.
-Τακτικό μέλος της World Society for reconstructive Microsurgery, από το 2000 έως το 2002.
Η παρουσία του Κώστα Βρέτου στα ιατρικά πράγματα είχε να δείξει έναν πλούτο δραστηριοτήτων που σημάδεψαν θετικά τις εξελίξεις της Ιατρικής την Αργολίδα, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Παρουσίασε 61 επιστημονικές εργασίες που ανακοινώθηκαν σε Ελληνικά και ξένα συνέδρια και ημερίδες.
Συμμετείχε σε διαλέξεις και εκπαιδευτικές ομιλίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και 125 ιατρικά συνέδρια. Παρουσίασε 5 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Υπήρξε ο πρωτομάστορας της δημιουργίας του εργαστηρίου «Κ. Μπούκουρας» στο Γ.Ν. Άργους. Ήταν από τους πρώτους γιατρούς που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ, το 1985.
Στη διεύθυνση της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άργους μέχρι την ημέρα που έφυγε, είχε να επιδείξει ένα πλούσιο κλινικό έργο, με αξιοθαύμαστα κλινικά στοιχεία: νοσήλευσε υπό τη διεύθυνση του 13.249 ασθενείς. Χειρούργησε 9.358 ασθενείς. Αντιμετώπισε στο εξωτερικό χειρουργείο 45.250 ασθενείς που σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς θα τον θυμούνται με αγάπη, αφού κι αυτός με αγάπη και με χαμόγελο τους αντιμετώπιζε πάντα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ