Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/12/07

Πωλούνται 15 πρόβατα γκαστρωμένα Πληρ. Τηλ 075…

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου


Ξεφυλλίζοντας τις τοπικές εφημερίδες ( ακολουθώντας την αρχή ότι η είδηση μπορεί να είναι και στις μικρές αγγελίες ) διάβασα μια θαυμάσια , έξυπνη αγγελία, ένα κωδικοποιημένο μήνυμα για το ασφαλιστικό. (Τύφλα να ΄χει ο κώδικας Ντα Βίντσι)
Πωλούνται 15 πρόβατα γκαστρωμένα ……
Οι μυστικές λέξεις κλειδιά που κωδικοποιούν το μήνυμα (!!!!) για το ασφαλιστικό και το οποίο αναλύουμε με μια δεύτερη ανα- γνώση των λέξεων του μηνύματος.
Πώληση / πούλημα : πώληση αγαθών έναντι τιμήματος αλλά και προδοσία έναντι τιμήματος
Πρόβατα : από το προ-βαίνω , αυτά που προχωρούν, βαδίζουν , εκτός από τα συμπαθέστατα ζώα σημαίνει και αυτούς που οδηγούνται στην καταστροφή (ως πρόβατα στην σφαγή) ή και τους ανθρώπους χωρίς βούληση που πειθαρχούν εύκολα προς κάθε εξουσία.
Γκαστρωμένα : πέρα από τη κατάσταση εγκυμοσύνης σημαίνει μεταφορικά και ενοχλώ κάποιον υπερβολικά ή περιμένω κάτι με ανυπομονησία
Ας δούμε και την κοινωνική πραγματικότητα , φιλήσυχοι πολίτες καθημερινοί εργάτες πωλούσαν την ικανότητα τους για εργασία, το τίμημα και ένα από τα αγαθά που θα αναμέναμε ήταν μια αξιοπρεπή σύνταξη μεταξύ από κάποια χρόνια εργασίας
Από το 1950-70 με μηδέν (0%!!!!) επιτόκιο η τράπεζα της Ελλάδας έδινε δάνεια από τα αποθεματικά των ταμείων για κίνητρα σε βιομηχάνους. Ενώ ο πληθωρισμός ήταν 10-20% και τα επιτόκια που μπορούσαν να εξασφαλίσουν από τις τράπεζες ως καταθέσεις 10-15%. Την δεκαετία του 80 δίνεται η δυνατότητα στα ταμεία να επενδύσουν το 10% σε τίτλους δημοσίου. Το 1992 με τον νόμο 2076/92 δίνεται η δυνατότητα 20% των αποθεματικών να τα «παίξουν» στο χρηματιστήριο. Το 1995 με τον νόμο 2225/95 οι τράπεζες αναλαμβάνουν άμεσα διαχειριστικό ρόλο. Το 1999 το ποσοστό των αποθεματικών που «παίζονται» φτάνουν στο 23%. Το 2002 με τον νόμο 2992 επιτρέπεται το «παίξιμο» των αποθεματικών του ιδρώτα χιλιάδων ανθρώπων σε προϊόντα υψηλού ρίσκου. Από το 1999-2002 η ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω χρηματιστηρίου ήταν 3,5 δις ευρώ!!!! Και φτάσαμε στο σήμερα μετά τις εκλογές.
Ο απλός μέσος άνθρωπος έφτιαξε στο μυαλό του μια προσδοκία από την νέα κυβέρνηση , περίμενε με ανυπομονησία νέα μέτρα, νέες θέσεις, νέες πολιτικές (βλ γκαστρωμένα) αλλά τελικά όσο να αφορά το ασφαλιστικό πολύ μεγάλη ενόχληση προκάλεσε (βλ και πάλι γκαστρωμένα) . Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη ότι είναι τόσο οδυνηρά τα μέτρα που μοιάζουν με πολλαπλό βιασμό με την πιθανότητα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ιδιαίτερα υψηλή ( βλέπε ξανά γκαστρωμένα με μια νέα οπτική) .
Και να το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα . Ο ιδρώτας αυτών που φιλήσυχα προβαίνουν είναι προς πώληση. (τα πωλητήρια από ότι δείχνει η ιστορία τα φτιάχνουν και όλα τα κόμματα εξουσίας από το 50 και μετά κόβοντας και ράβοντας ο ένας σε συνέχεια του άλλου). Τα πρόβατα με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην σφαγή- εξαθλίωση. Δυστυχώς όμως δεν μπορούν εύκολα να αντισταθούν γιατί είναι και γκαστρωμένα (!!!!) ,αυτό που ανυπομονησία περιμένουν αλλά και αυτό που τους ενοχλεί είναι αποτέλεσμα της δράσης των βιαστών τους. Και αυτό δεν θα είναι παρά ένα άλλο πρόβατο για να διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος της πώλησης. Όσο τα πρόβατα παραμένουν πρόβατα και αγνοούν την διαδικασία με την οποία βρέθηκαν γκαστρωμένα συνεχώς θα υπάρχουν αγγελίες πώλησης.
Οικονομικοί αναλυτές τις ΓΣΕΕ μέσα από έγκριτες μελέτες μαθηματικά αποδεικνύουν ότι αν δε είχε γίνει κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ταμείων η κατώτατη (!!!) σύνταξη του ΙΚΑ θα ήταν 1200 ευρώ. Δεν είναι λοιπόν παράλογο το αίτημα για σύνταξη στα 55 οι γυναίκες και 60 οι άνδρες ( και νωρίτερα ίσως για κάποια επαγγέλματα). Που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά είναι το ερώτημα . Να τα ζητήσουν και να τα πάρουν πίσω από αυτούς που τα πήραν και τα διαχειρίστηκαν …..και αν θέλουν, αν έχουν βούληση πολιτική υπάρχουν τρόποι και χωρίς να διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή ….

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ