Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/12/07

Yποτονικός προϋπολογισμός στο Άργος

Για μια ακόμα φορά οι προτάσεις της μειοψηφίας περιορίστηκαν στο να υπογραμμίζουν γενικά και αόριστα ότι «αδικούνται τα δημοτικά διαμερίσματα», όπως ακριβώς συνέβη και κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος πριν από λίγες ημέρες από το δημοτικό συμβούλιο Άργους. Από πλευράς δημοτικής αρχής η αντιδήμαρχος κ. Βασιλική Λάπατα υποστήριξε ότι ο αναιμικός προϋπολογισμός «έχει ρεαλιστική βάση» και ότι «οι ανάγκες του δήμου είναι συγκεκριμένες και γνωστές σε όλους». Παράλληλα υπογράμμισε την αδυναμία είσπραξης των οφειλόμενων από τους πολίτες στο δήμο τονίζοντας ότι «αυτή τη χρονιά θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε περισσότερο πιστεύοντας ότι δεν αδικούμε τους συμπολίτες μας αλλά απονέμουμε δικαιοσύνη ζητώντας αυτά που χρωστούν στο δήμο».
Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης ο πρώην δήμαρχος Άργους στηλίτευσε την αναγραφή 23.000 ευρώ για τηλεφωνικές κλήσεις στο νέο προϋπολογισμό ενώ εφαρμόζεται το πρόγραμμα «σύζευξη» με μηδενικό κόστος. Την αναγραφή του ποσού αυτού υπεραμύνθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Δεληγιάννης υποστηρίζοντας ότι οι υπάλληλοι δυσκολεύονται ακόμα με την εφαρμογή του «σύζευξη» και ότι το ποσό αυτό αναγράφεται προληπτικά για να μη γίνονται συχνές τροποποιήσεις του προϋπολογισμού. Ο πρώην δήμαρχος ζήτησε διευκρινίσεις για τις εισφορές του δήμου προς τα νομικά πρόσωπα και την μισθοδοσία ενώ επεσήμανε πως οι ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων είναι πολλαπλάσιες από αυτές που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό.
Από πλευράς της δημοτικής αρχής υποστηρίχθηκε ότι ορισμένα ποσά προβλέπονται για την πρόσληψη 19 ατόμων στην καθαριότητα η προκήρυξη της πρόσληψης των οποίων θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα.
Για το θέμα των δημοτικών διαμερισμάτων ο δήμαρχος Άργους Βασίλης Μπούρης προσκάλεσε τον κ. Πλατή να αναφερθεί στα δικά του έργα τονίζοντας ότι «ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα τα τελευταία 10 χρόνια είχαν αδικηθεί» και πως η σημερινή δημοτική αρχή βλέπει το δήμο Άργους και τα δημοτικά διαμερίσματα ως μια ενιαία ενότητα». (sic)
«Συμμετοχική διοίκηση» ζήτησε εκ μέρους της παράταξής του ο κ. Δημήτρης Καμπόσος, υποστηρίζοντας ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται λύσεις αλλά δεν ελπίζει πως η σημερινή δημοτική αρχή σκοπεύει να «οριστικοποιήσει τις προτάσεις του». Ζήτησε παράλληλα να διευκρινιστεί πόσα χρήματα φτάνουν τελικά στον δήμο από τα 5 περίπου εκατομμύρια ευρώ των εσόδων του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών λόγω των παρακρατήσεων για τα παρελθόντα δάνεια καθώς και του νέου δανείου που συνήψε πριν λίγες ημέρες ο δήμος για λογαριασμό της ΔΕΥΑΑΡ.
Τέλος, ο κ. Καμπόσος αναφέρθηκε στην αδυναμία λειτουργίας των παιδικών σταθμών του δήμου, προβλέποντας μάλιστα κατάρρευση με την απαρχή του νέου έτους, αφού επί εποχής του ο προϋπολογισμός προέβλεπε 700.000 ευρώ για τη λειτουργία τους, ενώ ο σημερινός μόλις 240.000 ευρώ.
Η δημοτική σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου κάλεσε τη δημοτική αρχή να ψάξει να βρει χρήματα για το δήμο και τα δημοτικά διαμερίσματα μέσω διαφόρων προγραμμάτων «και να μην αναμασάει η δημοτική αρχή ότι δεν υπάρχουν χρήματα». Η εκλεγμένη με το συνδυασμό του κ. Παπανικολάου δημοτική σύμβουλος υποστήριξε ότι δεν προβλέπονται στον προϋπολογισμό διανοίξεις οδών, αναβαθμίσεις κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π. ούτε στο Άργος ούτε στα δημοτικά διαμερίσματα.
Στο μόνο που συμφώνησαν όλοι οι σύμβουλοι ήταν μόνο στο θέμα της μισθοδοσίας του προσωπικού. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε τελικά στην ολότητά του μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Θα πρέπει να σημειώσει πάντως κανείς ότι τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης των έργων, όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού δεν έγιναν ξεκάθαρες προτάσεις από τη μειοψηφία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ