Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/12/07

Φανάρια στο Άργος

Ενώ ακόμα οι κυκλοφοριακές μελέτες εκκρεμούν, το δημοτικό συμβούλιο του Άργους αποφάσισε την τοποθέτηση τεσσάρων φωτεινών σηματοδοτών σε διάφορα κομβικά σημεία ώστε αφενός να διευκολύνεται η κυκλοφορία των Ι.Χ. και αφετέρου να περιοριστούν οι πιθανότητες των τροχαίων ατυχημάτων μέσα στην πόλη τα οποία ξεπερνούν τα 30 το μήνα.
Ως σημαντικότερα σημεία τα οποία έχουν αρχικά επιλεγεί για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών είναι οι δύο διασταυρώσεις στο κέντρο της πόλης και δύο στις εισόδους - εξόδους προς το κέντρο.
Στο ύψος του Α΄δημοτικού σχολείου στη συμβολή των οδών Καλλέργη και Δαναού θα τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται και που τις ώρες αιχμής φθάνει μέσω της οδού Θεάτρου έως τη συμβολή της Τριπόλεως με τη Γούναρη. Παράλληλα η συχνή αλλαγή πινακίδων προτεραιότητας έχει συμβάλει στην αύξηση των τροχαίων στη διασταύρωση της Δαναού με την Καποδιστρίου. Εξάλλου η μετατροπή της Καποδιστρίου σε δρόμο προτεραιότητας έναντι της Δαναού μόνο τις ημέρες της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς συνέβαλε στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Περισσότερο με την επίλυση του κυκλοφοριακού παρά με τα τροχαία ατυχήματα έχει να κάνει η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Εμπορικής Τράπεζας.
Στο σημείο αυτό έχει κριθεί συχνά η αναγκαιότητα παρουσίας τροχονόμου, αφού λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου της Βασιλίσσης Σοφίας και της προτεραιότητας την οποία έχει ο δρόμος έναντι της Δαναού, ανάγκαζε τους οδηγούς που εκινούντο μπροστά από το δημαρχείο, να περιμένουν αρκετά αρκετή ώρα μέχρι να τους παραχωρήσει κάποιος προτεραιότητα.
Με την τοποθέτηση στα δύο αυτά σημεία φωτεινών σηματοδοτών ευελπιστούν στο Δήμο να καλυτερεύσει η κίνηση πέριξ της πλατείας του Αγίου Πέτρου.
Ο τρίτος φωτεινός σηματοδότης θα τοποθετηθεί στη συμβολή της Μπουμπουλίνας με την Κορίνθου στο ύψος του Αγίου Νικολάου. Εκεί παρατηρείται το φαινόμενο η μισή Κορίνθου να είναι κάθοδος και η άλλη μισή προς το κέντρο της πόλης άνοδος με αποτέλεσμα πέρα από το διαρκές μποτιλιάρισμα να εγκυμονεί διαρκώς κίνδυνος σοβαρού τροχαίου ατυχήματος αφού πολλοί οδηγοί παραβλέπουν το STOP.
Κομβικό σημείο είναι και η συμβολή των οδών Καραολή και Ινάχου ιδιαίτερα μετά τη διάνοιξη της εισόδου από τον Ανατολικό Περιφερειακό (25ης Μαρτίου) προς το κέντρο της πόλης. Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη σε αυτό το σημείο όχι μόνο θα διευκολύνει την κίνηση αλλά και θα αποτρέψει από τροχαία ατυχήματα.
Βεβαίως υπάρχουν δεκάδες ακόμα σημεία στην πόλη του Άργους στα οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες. Ένα εξ αυτών είναι στη διασταύρωση του Νότιου Περιφερειακού με τη Ναυπλίου όπου δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση λόγω της ύπαρξης STOP προς όλες τις κατευθύνσεις. Η σωστή επίλυση του κυκλοφοριακού στο σημείο εκείνο θα λυθεί οριστικά με τη δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου.
Πέρα από την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, η μετατροπή τμήματος της Ναυπλίου από το ύψος της Ινάχου έως πριν τον Άγιο Βασίλειο θα μετατραπεί σε έξοδο από είσοδος έξοδος που είναι σήμερα. Σε έξοδο μετατρέπεται και ο δρόμος προς τη Νέα Κίο από τα Γεφύρια έως τις Παλιές Εργατικές Κατοικίες, απαλλάσσοντας την περιοχή Γεφύρια από το κυκλοφοριακό αλαλούμ. Σημαντικές αλλαγές πάντως αναμένονται με την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης και την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών και σε άλλα σημεία της πόλης όπως στη συμβολή Ηρακλέους με τη Γούναρη κ.λ.π.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ