Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

9/1/08

Αναλύοντας την ακροστιχίδα των Ρ.Ο.Ζ. Σ.Κ.Α.Ν.Δ.ΑΛ.Ω.Ν.

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Ρ έπουμε προς μια κοινωνία της κλειδαρότρυπας. Είναι δεδομένη η προσπάθεια του συστήματος εξουσίας εδώ και χρόνια να μας θέλει παθητικούς τηλε – πολίτες επειδή μάλλον επιτυχώς συμβιβαστήκαμε μας προσφέρει και τηλε- ηδονές ,μας θέλει και τηλε- ματάκηδες .
Ο ριστικό το τέλος της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, ίσως να μην είχαμε ποτέ, τέλος πάντων οριστικό τέλος στις ελπίδες για μια κοινωνία της δράσης και της αντίδρασης όπου ο πολίτης και η νοηματοδότηση του καθημερινού του βίου θα είχε πρωτεύουσα σημασία. Σημαία μας πια το εσώρουχο κορδόνι της κάθε ερωμένης και το φαρδύ σώβρακο του εξουσιαστή εραστή.
Ζ υγαριά παράξενη το αποτέλεσμα του ροζ σκανδάλου. Ανάλογα με την θέση και τον ρόλο του εμπλεκόμενου. Αν είναι ένα μέσο προβεβλημένο όμως πολιτικό στέλεχος με πιθανές υψηλές διασυνδέσεις μάλλον αυτό θα σημάνει και το τέλος της πολιτικής του καριέρας προσγειώνοντας τον ανώμαλα στο Κολοσσαίο των τηλεοπτικών παραθύρων. Αν είναι πετυχημένος στο παρελθόν αλλά ελαφρώς ξεχασμένος στην παρούσα φάση καλλιτέχνης τότε ένα ροζ σκάνδαλο είναι μια καλή ευκαιρία, ένα τραμπολίνο για να εκτοξευθεί η καριέρα του και πάλι ψηλά, σε αυτή την περίπτωση το ροζ κόβει εισιτήρια γεμίζει μαγαζιά.

Σ οβαρότητα μηδέν. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση για την σαβούρα την βρώμα και την διαφθορά ο ένας τα ρίχνει στον άλλο και κανείς δεν ξέρει τίποτα για την δική του περίοδο εξουσίας. Συναγωνίζονται στο ποιος θα πρωτοπρολάβει να χρεώσει στον άλλο την σαπίλα
Βέβαια υπάρχουν και οι έντιμες φωνές που αναγνωρίζουν τον βόθρο αλλά απλά ισχυρίζονται ότι των αντιπάλων ήταν ή είναι μεγαλύτερος. ( Βέβαια στην γενική σαπίλα δεν πρέπει να εξαιρούμε και τον εαυτό μας όπου μέσα από την καθημερινή μας πράξη δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνουμε ή και να διαχειριζόμαστε κατά τα μικρά μας συμφέροντα αυτή την βρωμιά.)
Κ οινωνία ώρα μηδέν. Σαν τίτλος από ταινία του Φώσκολου ακούγεται. Δυστυχώς όμως είναι και αβάσταχτα πραγματικό με ζάππινγκ στα κανάλια προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την βαριά μας θλίψη .
Α νάσα δεν υπάρχει. Ή θα ουλριάξουμε και θα αντισταθούμε στην έλλειψη οξυγόνου ή θα το κλείσουμε και θα σκάσουμε οριστικά και δια παντός. Και θα σκάσουμε αθόρυβα γιατί σιγά Έλληνες η πατρίδα κοιμάται ( κατ άλλους έχει πέσει σε αφασικό κώμα εδώ και πολύ καιρό, παραφράζοντας την λέξη ίσως και το μόνο κό(Ω)μμα το αφασικό που επιβίωσε εδώ και δεκάδες χρόνια σε αυτή την χώρα)
Ν τροπή , άγνωστη λέξη διαγράφτηκε από τα λεξικά γιατί κανένας έλληνας δεν αναγνωρίζει την σημασία της
Δ ιορισμός στο δημόσιο . Η συνισταμένη των ονείρων και των ιδανικών της γενιάς 20 – 45 ετών ( η καλύτερη ηλικιακή ομάδα και για την τηλεοπτική διαφήμιση τίποτα δεν είναι τυχαίο ) . Οι συνεχιζόμενες σπουδές, η έρευνα , η σπίθα του ονείρου για κάτι νέο , πρωτοποριακό , δημιουργικό όλα σβήνουν μπροστά στον μαγικό δαυλό του κατάλληλου ανθρώπου που την κατάλληλη ώρα θα σου δείξει με το αζημίωτο βέβαια το μονοπάτι για τον διορισμό. Η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων είναι πολύ επώδυνη και αντίστοιχη με το εφιαλτικό ταξίδι των λαθρομεταναστών που περιμένουν τον κατάλληλο άνθρωπο για να τους περάσει απέναντι .
Α λήθεια , δεν μας ενδιαφέρει ούτε η προσέγγιση της, ούτε η φανέρωση της ούτε η μετοχή σε αυτήν , αλήθεια είναι ότι ορίζεται και εξαντλείται από του ορισμούς των τηλε-πατέρων ανάμεσα στα διαφημιστικά διαλείμματα που δίνουν το μόνο και μοναδικό νόημα στη α- νόητη ζωή τους και ζωή μας.
Λ υτρωση δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν περάσουμε μέσα από τον δρόμο του ατομικού και συλλογικού πάθους. Ο καθένας από εμάς πρέπει να απαρνηθεί τον υπερ – βολικό του καναπέ να ξανα- ανακαλύψει την όρθια περήφανη θέση και βάδιση των ανθρώπων , των ενεργών πολιτών και να βγει στο ταξίδι ξανά .
Τα σκάνδαλα, οι σκανδαλοπατέρες και οι σκανδαλοαναλυτές υπάρχουν γιατί εμείς τους δίνουμε αξία
Α νασφάλεια είναι η μαγική τακτική τους για να μας κρατάνε οικειοθελώς καθηλωμένους στον οικιακό καναπέ. Η μεγαλύτερη τους ανασφάλεια θα προκύψει όταν ξεφύγουμε από την διακαναλική ανασφάλεια που μας προβάλουν σε εθνικό δίκτυο. Ας ανακαλύψουμε ξανά την πλατεία και την αρχαία αγορά την μαζική δράση των προσώπων είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από τους τηλε-τρομοκράτες……

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ