Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

20/2/08

Δεν είναι …πεταμένα τα λεφτά για τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Θα πάψει μα είναι σκουπιδότοπος ή όχι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ναυπλίου; Θα λειτουργούν σε μόνιμη βάση ή περιστασιακά, τα Κέντρα Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Κίου και του Άργους;
Τα ερωτήματα αυτά φαίνεται ότι θα απαντηθούν στο επόμενο διάστημα, αφού ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ενδιαφέρθηκε γι΄αυτά και με επιστολή του ζητά την πλήρη αποκατάσταση και λειτουργία τους.
Η επιστολή αυτή που έφτασε σε 97 δημάρχους, έφτασε και στα γραφεία του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, του Βασίλη Μπούρη και του Γιώργου Μανινή.
Όπως δήλωσε ο κ Χατζηδάκης: «ζητώ από τους δήμαρχους, στην περιοχή των οποίων λειτουργούν Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα Πάρκα να αποκατασταθούν και να λειτουργούν διαρκώς, καθώς ορισμένα από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί. Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, που έχει συνεισφέρει με περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής από τους Δήμους, θεωρεί ότι η εύρυθμη λειτουργία τους αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση και συνεισφορά των εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι σε όλους τους μαθητές της χώρας, προκειμένου να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις στην ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι δήμαρχοι θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτή την πρόσκληση».

Προβλήματα
Όπως δήλωσε στον «α» ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, έχει αναθέσει το θέμα στον αντιδήμαρχο Θάνο Κοτίτσα. Προβληματίζεται όμως αφ΄ ενός για το σημείο που βρίσκεται το πάρκο, αφού δεν υπάρχει κυκλοφοριακή σύνδεση με την παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν επιπλέον έργα για να μην σημειωθούν ατυχήματα με τους γονείς οδηγούς που θα μεταφέρουν εκεί τα παιδιά τους. Επίσης προβληματίζεται σχετικά με το προσωπικό που θα χρειαστεί να προσλάβει ο δήμος για να λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και για τα έξοδα συντήρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως έχουν προσφερθεί οι εκπαιδευτές οδηγών της πόλης να συνδράμουν με τις γνώσεις τους.

Καταγγελίες
Αφορμή για την αποστολή της επιστολής του υπουργού στους δημάρχους, αποτέλεσε σειρά καταγγελιών στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με τις οποίες, αρκετά Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, για τα οποία την ευθύνη της συνεχούς και εύρυθμης λειτουργίας και συντήρησης έχουν οι Δήμοι, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης ή και ελλιπούς συντήρησης.

Η επιστολή
Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Χατζηδάκης: Οι Δήμοι, που έχουν κατασκευάσει Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής με χρήματα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχουν υποχρέωση από τις υπογραφόμενες συμβάσεις με την αποπεράτωση των εργασιών και την εκπαίδευση των εκπαιδευτών, να λειτουργούν τα πάρκα, καταρτίζοντας πρόγραμμα επίσκεψης των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και των γειτονικών τους, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Στην προσπάθεια του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, αποτελεί και η ανάδειξη των πάρκων ως χώρων εκμάθησης ορθής οδικής συμπεριφοράς.
Στη κατεύθυνση αυτή ο υπουργός ζητά από τους Δήμαρχους:
Να ενεργοποιήσουν άμεσα το πάρκα του Δήμου τους προς όφελος της εκμάθησης της κυκλοφοριακής από τους μαθητές,Να αναλάβουν κάθε ευθύνη για εργασίες αποκατάστασης - συντήρησης και καλλωπισμού των πάρκων για την εύρυθμη λειτουργία τους, και να αξιοποιήσουν το υλικό που έχει ήδη αποσταλεί από το υπουργείο και αφορά στην κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ