Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/2/08

Τίναξε την μπάνγκα για την Όπερα ο Μπαρού

Αποκαλυπτικός ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ραφαήλ Μπαρού, έφερε προς συζήτηση το θέμα της Όπερας Ναυπλίου, που ενώ συνεστήθη για το Ναύπλιο προετοίμαζε παραστάσεις στις Μυκήνες. Άγνοια για τις συνεδριάσεις δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Αναγνωσταράς ο οποίος συμμετέχει εκ θέσεως στο διοικητικό συμβούλιο στου οποίου πρόεδρος μέχρι πρότινος ήταν ο κ. Γ. Τσούρνος. Έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Τσούρνου ότι στο διοικητικό συμβούλιο της Όπερας Ναυπλίου είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος η Έλσα Παπαδημητρίου.
Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου , ο δημοτικός σύμβουλος Ραφαήλ Μπαρού αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται για την Όπερα Ναυπλίου:
«Τελεταία στην Ελλάδα όλα κινούνται γύρω από το σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων ανακαλύψαμε κάτι άλλο και οι κάτοικοι εδώ και πανελλαδικά, ότι το Ναύπλιο έχει Όπερα.
Και το ερώτημα κε Δήμαρχε απευθύνεται σε σας. Νομίζω ότι οφείλετε εξηγήσεις και στο δημοτικό συμβούλιο και στους κατοίκους. Πότε αποκτήσαμε όπερα και τι έχει γίνει με αυτήν την ιστορία.»
Απαντώντας ο κ. Αναγνωσταράς υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όσοι συμμετείχαν και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, θα θυμούνται ότι το έτος 2003 είχε έρθει μια πρόταση από κάποιους ανθρώπους σχετικά με το θέμα οι οποίοι ήθελαν να οργανώσουν στο Ναύπλιο μια όπερα σε υπαίθριο χώρο, η οποία θα γινόταν σε ετήσια βάση. Πρόθεση τότε δική τους και του Δήμου Ναυπλίου ήταν να γίνει θεσμός όπως και το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Το θέμα αυτό πέρασε μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Το 2004 το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε μια σύμβαση με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία είχε συσταθεί προς αυτόν τον σκοπό και σύμφωνα με την σύμβαση εμείς είχαμε κάποιες υποχρεώσεις που αφορούσαν την υλικοτεχνική υποδομή, το εργατικό προσωπικό, ότι περίπου κάνουμε και με το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, καθώς και την κατασκευή μιας λυόμενης εξέδρας η οποία θα υποδεχόταν τους θεατές, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.
Αυτές λοιπόν ήταν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει ο Δήμος Ναυπλίου και βέβαια το εγχείρημα θα γινόταν τότε στην Ακροναυπλία.»
Στην αστική αυτή μη κερδοσκοπική εταιρεία εξ οφίτσιο συμμετείχε και ο εκάστοτε δήμαρχος Ναυπλίου ως απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή εγώ.
Αυτή η μη κερδοσκοπική συνεδρίασε την πρώτη φορά όταν έγινε και η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου. Από κει και πέρα δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους. Κατά καιρούς σε αραιά διαστήματα έπαιρναν τηλέφωνο για κάποια δ.σ. , αλλά εγώ δεν παρέστην τότε και βέβαια δεν είχαμε ενημερωθεί τότε για το αν είχε εγκριθεί η επιχορήγηση στην αστική μη κερδοσκοπική. Και βέβαια δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για την έγκριση, -το έγραψαν βέβαια οι εφημερίδες- αλλά και για την εκταμίευση του ποσού».
Ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ο κ. Τσούρνος υποστήριξε.
«Για την ιστορία, αυτό ξεκίνησε από μια ιδέα που είχε ο Θόδωρος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος είπε να κάνουμε μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα να οργανώσει εκδηλώσεις στο Ναύπλιο και κυρίως είχαν βάλει σαν στόχο να ανεβάσουν την όπερα Ηλέκτρα στις Μυκήνες. Μέλη του συμβουλίου ο Θ. Παπαλεξόπουλος, ο Κουλουβίτος, ο Σισκ, η Παχιώτη και ένας επίτιμος πρέσβης. Έπρεπε να συγκεντρωθούν περίπου 2-2,5 εκ Ευρώ για την παράσταση. Τα μισά απ’την Ελλάδα και τα μισά απ’ την Αμερική από χορηγούς.
Στα πλαίσια αυτής της ανεύρεσης των χρημάτων το υπουργείο Πολιτισμού είχε εγκρίνει 250.000 Ευρώ. Το υπουργείο ΕΟΤ, ο Αβραμόπουλος είχε εγκρίνει 200.000 Ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα πρόσφατα είπε αν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση θα δώσω 100.000 Ευρώ και μάλιστα νομίζω ότι είπε πως θα δίνουν 100.000 Ευρώ κάθε χρόνο.
Για λόγους που δεν είναι του παρόντος το έργο δεν προχώρησε».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Τσιόδρας λέγοντας: «Όταν λέτε του παρόντος τι εννοείτε;»
Ο κ. Τσούρνος συνέχισε πάντως χωρίς να διευκρινήσει λέγοντας: « Προς το παρόν δεν φαίνεται η δυνατότητα να συγκεντρωθούν τα χρήματα κυρίως από το εξωτερικό. Εις ότι αφορά την έγκριση χρημάτων από το ΥΠ.ΠΟ δεν έγινε καμία εκταμίευση. Έμειναν απλώς με έγκριση και δεν τα διαχειρίστηκε η εταιρεία. Τα λεφτά που διαχειρίστηκε ήτα ν μικροέξοδα που έδωσε από την τσέπη του ο Παπαλεξόπουλος.»
Στο σημείο αυτό παρεμβλήθη ο δήμαρχος Ναυπλίου κι έθεσε το ερώτημα αν το δημ. Συμβούλιο θα πρέπει να καταγγείλει την σύμβαση και να αποδεσμευτεί από αυτήν.
«Απ΄την στιγμή που υφίσταται η εταιρεία, μπορούν να κάνουν επαφές σε όλο τον πλανήτη και να παίρνουν λεφτά για να τα πω έτσι απλά με το όνομά τους», φώναξε εμβόλιμα αφήνοντας υπονοούμενα ο δημ. Σύμβουλος κ. Μπαρού και συνέχισε « λειτουργούν εξωθεσμικά και μεις δεν γνωρίζουμε τίποτα. Μετά την τροπή που παίρνουν τα πράγματα θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση πλέον σε αυτό το δ.σ. και να καταγγείλουμε την σύμβαση», ρίχνοντας παράλληλα την πρώτη βόμβα « με το Σισκ τώρα …άστα» για να επακολουθήσει και η δεύτερη «Σισκ σημαίνει θυμάστε. Παραιτήθηκαν ορισμένοι όχι μόνο δημοτικοί σύμβουλοι αλλα και πολίτες του Ναυπλίου γιατί ήρθαν σε σύγκρουση άμεση μαζί του. Μόλις ακούμε Σισκ μας πιάνει τρεμούλα. Ο κ. Καρακάσης συγκεκριμένα ήρθε σε απ’ευθείας σύγκρουση μαζί του και είχε παραιτηθεί λόγω του Τριανόν για κάποια 4 εκ. δραχμές που είχαν αναφερθεί.
Τώρα μην με αναγκάζετε να πω περισσότερα.
Ο «α» επικοινώνησε με τον κ. Μπαρού ο οποίος μας είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα απ’ αυτό το ζήτημα!
Πρόκληση χαρακτηρίστηκε επίσης από πολλούς δημοτικούς συμβούλους ότι χρησιμοποιείται το όνομα του Ναυπλίου για να γίνουν παραστάσεις στις Μυκήνες. Τέλος το δημ. Συμβούλιο αποφάσισε να συζητήσει κατά την επόμενη συνεδρίαση το θέμα αν ο Δήμος Ναυπλίου παραμείνει να εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της Όπερας Ναυπλίου ή θα καταγγείλει την σύμβαση.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ