Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/2/08

Danger : Φόλες στην Αρβανιτιά

Σε έξαρση βρίσκεται και πάλι το θέμα της θανάτωσης, αλλά και βασανισμού αδέσποτων ζώων στο Ναύπλιο.
Δύο περιστατικά απάνθρωπα, δείχνουν δυστυχώς την έλλειψη πολιτισμού (;) από ορισμένους σ’ αυτόν τον τόπο.
Όπως καταγγέλει η κα Ελένη Παπαδοπούλου, με γραπτή επιστολή της που έστειλε στον «α», την προηγούμενη Παρασκευή πήρε το σκυλάκι της για μια βόλτα στην Αρβανιτιά.
Ο άτυχος σκύλος όμως δεν πρόλαβε να χαρεί την φύση. Έφαγε φόλα και ψόφησε στα χέρια της γυναίκας, μέσα σε μισή ώρα με τρομερούς πόνους «τερματίζοντας την συντροφικότητα, την χαρά και την αγάπη που μοιραζόμαστε μαζί της, εγώ και η οικογένειά μου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια», όπως σημειώνει η ίδια.
Και αναρωτιέται: «άνθρωποι, απάνθρωποι, δολοφόνοι ρίχνουν δηλητήρια-φόλες και δηλητηριάζουν ανθρώπους και σκυλιά το έτος 2008 και δυστυχώς δεν διώκονται ποινικώς».
Μάλιστα μέσα στην αγανάκτησή της η γυναίκα αυτή, προσπαθώντας να σβήσει τον πόνο της από την απώλεια του αγαπημένου της τετράποδου καλεί τον δήμαρχο αν δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το κακό με τις φόλες να βάλει τουλάχιστον μια μεγάλη ταμπέλα που να λέει: «ΠΡΟΣΟΧΗ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ (DANGER) ΦΟΛΕΣ στην Αρβανιτιά.
Και συμπληρώνει η κα Ελένη Παπαδοπούλου: « Πόσο πολιτισμό κρύβει αλήθεια η πόλη του Ναυπλίου το 2008 αν χρειάζονται ΦΟΛΕΣ για να κρατηθεί μια πόλη καθαρή, πως μπορούν μια τέτοια πόλη να την χαίρονται οι επισκέπτες της αν δεν μπορούν να τη μοιραστούν με τους τετράποδους φίλους τους; Αν γνωρίζουν ότι αυτοί κινδυνεύουν κάθε στιγμή από ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ υπανθρώπους που δηλητηριάζουν ζώα για να πεθάνουν με φρικτούς πόνους και αγωνία;»
Εντωμεταξύ, ένα καινούργιο απάνθρωπο περιστατικό, φέρνει με τον φωτογραφικό του φακό στην επικαιρότητα ο φωτορεπόρτερ Βαγγέλης Μπουγιώτης, αυτή την φορά στην Καραθώνα.
Ένα άτυχο τετράποδο, αδέσποτο, που συχνάζει στην περιοχή, δέχθηκε ανελέητα χτυπήματα από αγνώστους στο κεφάλι, στα αυτιά, στα μάτια και στα πόδια. Το σκυλάκι που ήταν ετοιμοθάνατο, σώθηκε από περαστικούς και επέζησε.

Ο δήμος
Ραγδαία διάδοση έχει το φόλιασμα των αδέσποτων στο Ναύπλιο, αφού οι μέχρι σήμερα ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο!
Την περασμένη Δευτέρα με πρωτοβουλία του δημοτικού συνδιασμού «Ναύπλιο: Η άλλη πρόταση» συζητήθηκε διεξοδικά για μια ακόμα φορά το θέμα των αδέσποτων και της αντιμετώπισής τους στην πόλη του Ναυπλίου.
Σύμφωνα με τον εισηγητή κ. Μπάμπη Αντωνιάδη, πέρα από την αποτρόπαιη εικόνα των φολιασμένων σκύλων, ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα μεγάλος αφού,αν ένα παιδάκι ακουμπήσει από συμπόνοια ένα φολιασμένο σκυλάκι κινδυνεύει και αυτό να δηλητηριαστεί από το πολύ δραστικό δηλητήριο που χρησιμοποιείται για τις φόλες.
Το πόσο επικίνδυνο είναι το φόλιασμα των αδέσποτων για την δημόσια υγεία επεσήμανε και ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς αναφερόμενος στους κινδύνους που διατρέχουν άποροι συμπολίτες μας που ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια των σούπερ- μάρκετ για τροφές και ενδεχομένως να έρθουν σε επαφή με φολιασμένες τροφές.
Ο κ. Ανυφαντής ζήτησε να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες των «αδέσποτων» γιατί όπως είπε «τα αδέσποτα κάποτε είχαν δεσπότη» και να τους επιβάλλονται πρόστιμα, όπως ορίζει ο νόμος.
Η κ. Λία Χριστοδούλου αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τα παιδιά, εξιστορώντας την περιπέτεια που είχε ο γιος της όταν γλίστρησε πάνω σε μια φόλα από κιμά εμποτισμένη με Λιντέϊν καθώς και στη δηλητηρίαση του οικόσιτου και όχι αδέσποτου σκύλου της κ. Κοίνη. Η κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και στις προεκτάσεις που έχει η απαξίωση της ζωής των ζώων με την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.
Στο αποτρόπαιο θέαμα του φολιάσματος των ζώων αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωστούρος, ο οποίος είχε στο παρελθόν χάσει το σκύλο του από φόλιασμα .Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε στην σύσταση τριμελούς επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Κωστούρο και την συμμετοχή ενός δημοτικού υπαλλήλου επιτετραμένου για την συλλογή των ζώων, εμβολιασμό τους καθώς και την παρακολούθηση των φαινομένων φολιάσματος.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ