Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/4/08

Δεν ξεχάσαμε την Ερμιονίδα λέει η Νομαρχία

Απαντώντας σε ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα σχετικά με την οδική απομόνωση και την εγκατάλειψη της Ερμιονίδας η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Αργολίδας υποστηρίζει ότι “επαρχία Ερμιονίδος είναι πράγματι περιοχή με πολλά προβλήματα, αλλά ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των έργων που διενεργούνται σήμερα αλλάζουν και θα αλλάξουν καθοριστικά τη φυσιογνωμία της περιοχής.
Η γενικόλογη καταστροφολογία και ο μηδενισμός των πάντων, για αντιπολιτευτικούς λόγους, δεν ωφελεί ούτε τους ιδίους τους προπαγανδιστές που χάνουν την αξιοπιστία τους.
Οι διαχειριστές των 3 προηγουμένων κοινοτικών διαχειριστικών προγραμμάτων που έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τα προγράμματα των οδικών αξόνων , ύδρευσης κλπ δεν νομιμοποιούνται σήμερα να κάνουν κριτικές για άλλους και να τους θεωρούν υπεύθυνους για τις δικές τους παραλείψεις.
Τα έργα που υλοποιούνται σήμερα στην Ερμιονίδα και αυτά που προγραμματίζονται δεν έχουν γίνει ποτέ. Η Ερμιονίδα θα πάψει να είναι η απομονωμένη επαρχία της Αργολίδας”.
Σύμφωνα με την Νομαρχία Αργολίδας από το 2003-2007 έγιναν τα εξής έργα σχετικά με την οδοποιία: Βελτίωση του οδικού άξονα Κοιλάδα – Κρανίδι – Ερμιόνη – Θερμησία και παράκαμψη της Ερμιόνης . Προϋπολογισμού 3.520.000 Ευρώ.
Έργο σταματημένο και με πολλά προβλήματα ολοκληρώθηκε και άλλαξε τον οδικό χάρτη της περιοχής.
Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών των οδικών αξόνων, οι ασφαλτοστρώσεις, η επούλωση λάκκων, τα αντιπλημμυρικά , η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση του οδικού δικτύου της επαρχίας κλπ κατά τα έτη 2003 – 2007 εστοίχισαν περίπου 3.150.000 €.
Δαπάνες πρωτόγνωρες για την επαρχία από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας, αλλά αναγκαίες για τη βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και το αναγνωρίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Νομού.
Για τη βελτίωση της πρόσβασης προς την επαρχία Ερμιονίδος εκτελείται η παράκαμψη των Διδύμων προϋπολογισμού 3.000.000 €. Τα 8 χιλιόμετρα με τη νέα χάραξη θα γίνουν 4 και θα εκλείψουν οι επικίνδυνες στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες και παράλληλα θα γίνουν και οι κόμβοι σύνδεσης με τα Δίδυμα.
Επίσης για τη βελτίωση της πρόσβασης, προς την Ερμιονίδα έγιναν και οι εξής σημαντικές εργασίες : Βελτίωση του δρόμου Κολιάκι – Επιδαύρου, προϋπολογισμού 400.000 Ευρω. Αποκατάσταση των ζημιών εντός του οικισμού Τραχειάς, προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ. Βελτίωση του δρόμου Κολιάκι – Τραχειάς, 300.000 Ευρω και βελτίωση του δρόμου Λυγουριού – Κρανιδίου (2005), προϋπολογισμού 550.000 Ευρώ.
Η νέα χάραξη και η κατασκευή του δρόμου Ναυπλίου – Λυγουριού, προϋπολογισμού περίπου 22.000.000, που θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, θα απαλλάξει όχι μόνο την επαρχία Ερμιονίδας αλλά και όλο το Νομό, και όλους τους επισκέπτες από την επικίνδυνη αυτή διαδρομή.
Ένα διαχρονικό αίτημα και έργο αναγκαίο που επιτέλους πραγματοποιείται.
Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της παράκαμψης του Ηλιοκάστρου και θα προχωρήσουμε πολύ σύντομα στη δημοπρασία του έργου.
Το φράγμα της Τζερτζελιάς είχε ενταχθεί στο Γ. Κ.Π.Σ. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 13 και 20/12/2001, με προϋπολογισμό 542.920 Ευρώ μόνο. Εμείς στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 5-11-03, κάναμε τροποποίηση του προϋπολογισμού με 3.000.000 Ευρω και υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση μελέτης (12-10-2004). Η μελέτη ολοκληρώθηκε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 26-3-2007, ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Το έργο είναι πολύ σημαντικό - ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται γύρω στα 40 εκατ. Ευρώ. Θα πρέπει να υλοποιηθεί και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει όλοι να βοηθήσουν ουσιαστικά. Σημαντικό είναι και το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Κρανιδίου που εγκρίθηκε το 2006, με 11 εκατ. Ευρώ, από το Ταμείο Συνοχής. Έργο σημαντικό, μεγάλης κοινωνικής και περιβαλλοντικής αξίας

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ