Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/4/08

Κωμικοτραγικά περιστατικά, από την συντονισμένη έφοδο των ράμπο

Μετά από πολυήμερη απουσία τους, αφού βρίσκονταν σε αποστολή στην Πάτρα, επέστρεψαν οι κομάντος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, η γνωστή ομάδα ως ΟΠΚΕ και με εντολή του Αστυνομικού διευθυντή Ηλία Κοκορού, έκαναν αισθητή την παρουσία τους την Παρασκευή το βράδυ, με στόχο να τονωθεί το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη, όπως είπαν κύκλοι της αστυνομίας.
Οι ράμπο, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες υπηρεσίες δηλαδή την ασφάλεια, την τροχαία κλπ, σάρωσαν για 6 ώρες το νομό, βρίσκοντας αρκετά λάφυρα.
Δεν έλλειψαν βέβαια και κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπως σε ταβέρνα που εμφανίστηκαν «χαμογελαστοί» δύο αστυνομικοί και μπροστά στα μάτια των έκπληκτων πελατών, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό που προσπαθούσε να πουλήσει CD. Οι θαμώνες όπως ήταν αναμενόμενο, δυσανασχέτησαν, χωρίς ωστόσο να εκφραστούν, θεωρώντας ότι η αστυνομία θα μπορούσε να περιμένει τον αλλοδαπό που πωλούσε τα κλεψίτυπα CD να απομακρυνθεί από το κατάστημα για να τον συλλάβουν. Και βέβαια αναρωτήθηκαν τι θα γινόταν αν ο αλλοδαπός, έβγαζε ένα περίστροφο και πυροβολούσε;
Πάντως η παρουσία της αστυνομίας εκείνο το βράδυ, απέτρεψε τους όποιους κακοποιούς να δράσουν, αφού παντού σε όλους τους δρόμους υπήρχαν περιπολικά και ένστολοι. Ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη, είχαν στηθεί μπλόκα, όπως στη διασταύρωση της παλιάς εθνικής Άργους-Τρίπολης με τον δρόμο που οδηγεί στο Κιβέρι. Οι όποιοι κακοποιοί μόνο και μόνο με την έντονη παρουσία της αστυνομίας ματαίωσαν ή ανέβαλαν τα σχέδιά τους.
Αποτέλεσμα παρ’ όλα αυτά ήταν, να συλληφθούν 10 άτομα εκ των οποίων 6 Έλληνες και 4 αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, για πλαστογραφία, και για καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα συλλήψεων.
Κατασχέθηκαν 20,7 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, 331 κλεψίτυπα CD.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας, βεβαιώθηκαν συνολικά 125 παραβάσεις και ελέγχθηκαν περισσότερα από 200 άτομα. Εκτός των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές, από τους οποίους οι 5 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Στόχος πάντως της οργανωμένης επιχείρησης – όπως ονομάστηκε από την αστυνομία- η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα επαναληφθεί, ήταν ο εντοπισμός τυχόν κατεχόμενων ναρκωτικών ουσιών προς χρήση-εμπορία, η διαπίστωση παράνομης κατοχής όπλων, η ανεύρεση τυχόν κλοπιμαίων αντικειμένων ή οχημάτων, ο εντοπισμός – σύλληψη τυχόν φυγόδικων-φυγόποινων, η νομιμότητα λειτουργίας των καταστημάτων και η βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων. Πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, μεταξύ άλλων σχολαστικές έρευνες σε σπίτια, αυτοκίνητα, καθώς και σωματικές έρευνες.
Ανάλογες έρευνες γίνονται σε όλη την Ελλάδα αυτές τις ημέρες, μετά από εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο, με την οποία κωδικοποιούνται οδηγίες για την αντιμετώπιση του υπαίθριου εμπορίου. Όπως είχε ήδη γράψει από το προηγούμενο φύλλο ο «α», οι ελεγκτικές υπηρεσίες κάθε δήμου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. από τα οικεία αστυνομικά τμήματα, έχουν την κύρια ευθύνη για την εξάλειψη του φαινομένου του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.
Στην εγκύκλιο ορίζεται επίσης ο τρόπος απόσυρσης των προϊόντων του παράνομου εμπορίου, η μεταφορά και η καταστροφή τους.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ