Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/4/08

Τείχος του Βερολίνου για το Άργος οι γραμμές του ΟΣΕ

Αποκλεισμένοι από τα ίδια τους τα σπίτια είναι οι κάτοικοι του συνοικισμού στον Νέο Κόσμο του Άργους, από τα τεράστια κιγκλιδώματα που τοποθετούνται στις γραμμές του ΟΣΕ.
Τον φράχτη αυτό, τον αποκαλούν ως «Τείχος του Βερολίνου», αφού ακόμα και για να πάνε στο ψιλικατζίδικο που βρίσκεται απέναντι από τα σπίτια τους, θα πρέπει να διανύουν τουλάχιστον 500 μέτρα απόσταση. Από τον ΟΣΕ, κατασκευάστηκε μόνον μία υπόγεια διάβαση, η οποία όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες όλων των κατοίκων, αφού είναι μακριά από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι ζητούν να κατασκευαστεί μια τουλάχιστον επιπλέον κάθετη διάβαση ανάμεσα στην οδό Ήρας και στην υπόγεια διάβαση.
Το δημοτικό συμβούλιο του Άργους, αποφάσισε να προωθήσει με ψήφισμα που εξέδωσε, το αίτημα των κατοίκων προς τον ΟΣΕ.
Μία ανοιχτή επιστολή των κατοίκων που συνοδεύεται από 400 περίπου υπογραφές, περιγράφει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί :
«Όπως γνωρίζετε, ο ΟΣΕ έχει προβεί σε έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού του δικτύου, οι πιο πάνω δε εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά μήκος του ανατολικού περιφερειακού Άργους, όπου ανέκαθεν περνούσε το δίκτυο και το Λύκειο που υφίσταται απέναντι στην περιοχή, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής περίφραξης του σιδηροδρομικού δικτύου, καθ’ όλο το μήκος που αυτό διασχίζει τα δυτικά όρια του συνοικισμού μας, θα καταστήσει δυσπρόσιτη την μετάβασή μας- ουσιαστικά θα αποκλείσει την πρόσβασή μας- στην υπόλοιπη πόλη του Άργους.
Μέχρι σήμερα η μετάβασή μας με τα πόδια προς την πόλη του Άργους πραγματοποιούταν από τους κατοίκους του συνοικισμού διασχίζοντας τις σιδηροδρομικές γραμμές από τρεις «ιστορικές» διαβάσεις καθ’ όλο το μήκος του δυτικού τμήματος του συνοικισμού μας εκ των οποίων η κυριότερη υφίσταται στο μέσο περίπου της απόστασης μεταξύ του νοτιοδυτικού και του βορειοδυτικού άκρου του συνοικισμού μας. Η πιο πάνω ιστορική διάβαση υπήρχε ανέκαθεν στη συγκεκριμένη θέση πλέον της 50ετίας, καθώς οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κάτοικοι της περιοχής εδώ και 50 χρόνια και πάντοτε περνούσαμε πεζοί τις γραμμές από το εν λόγω σημείο, για να μεταβούμε απέναντι στην τοπική αγορά της περιοχής και να κάνουμε τα ψώνια μας, για την εξυπηρέτηση άλλων βασικών αναγκών μας, για την μετάβαση των παιδιών μας στα υφιστάμενα απέναντι από τον συνοικισμό μας σχολεία, για την μετάβασή μας στον ενοριακό μας Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου κλπ.
Η επικείμενη περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών θα σημάνει τον αποκλεισμό του συνοικισμού μας, αφού θα καταστήσει δύσκολη και επίπονη για τους κατοίκους – πολύ περισσότερο για τους ηλικιωμένους- την μετάβασή τους προς την υπόλοιπη πόλη του Άργους, οι οποίοι (κάτοικοι) θα διανύουν απόσταση 500 περίπου μέτρων για ένα κατάστημα που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της γειτονιάς τους (δυτικά αυτής) και εν συνεχεία άλλα 500 μέτρα για την επιστροφή τους στο σπίτι τους, καθώς αυτή είναι η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν τόσο από την πρόσφατα κατασκευασθείσα υπόγεια κάθετη οδική διάβαση – η οποία σημειωτέον δεν πληροί τις προδιαγραφές διάβασης πεζών.
Για τους λόγους αυτούς ΖΗΤΟΥΜΕ, προς αποφυγή δικαστικών διενέξεων, την παρέμβαση παντός υπευθύνου της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Άργους για την κατασκευή από τον ΟΣΕ υπόγειας κάθετης διάβασης πεζών στην πιο πάνω ιστορική θέση διελεύσεώς μας, δηλαδή στο μέσο της απόστασης μεταξύ του νοτιοδυτικού και βορειοδυτικού άκρου του συνοικισμού μας, το οποίο θα διασφαλίζει την σύντομη και ασφαλή διέλευση όλων των κατοίκων του «Νέου Κόσμου» από και προς την υπόλοιπη πόλη του Άργους. Επίσης ζητούμε την αφαίρεση του ήδη τοποθετηθέντος αντιαισθητικού τμήματος της σιδερένιας περίφραξης και την κατασκευή σύγχρονου και καλαίσθητου διαχωριστικού του ανωτέρω σιδηροδρομικού δικτύου.
Ελπίζουμε ότι θα εισακουστούν τα αιτήματά μας, άλλως είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι την δικαίωσή μας, τούτο δε μαρτυρεί και η υπογραφή της παρούσας έγγραφης διαμαρτυρίας μας από την πλειονότητα των κατοίκων του συνοικισμού «Νέου Κόσμου» Άργους (επισυνάπτεται αναλυτική κατάσταση κατοίκων συνοδευόμενη από υπογραφές).
Τέλος καλούμε με την παρούσα μας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους, κατά την σημερινή του συνεδρίαση, όπως εκδώσει ψήφισμα υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων μας και διεκδίκησής των (αιτημάτων μας) από την Διοίκηση του Ο.Σ.Ε.»
Οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου κοινοποιούν επίσης την επιστολή αυτή προς τον ΟΣΕ, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον νομάρχη.
Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, εμπόδισαν τα συνεργεία του ΟΣΕ να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ