Παρ’ ότι τα προβλήματα με την ύδρευση στο Κρανίδι παραμένουν ακόμα άλυτα, με ιδιαίτερη ευκολία ο δήμος αποφάσισε να δώσει νερό στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα «Seascape Hills» στον Άγιο Παντελεήμονα, δίπλα στον χώρο που θα δημιουργηθεί το γκολ της Κοιλάδας. Αυτό προέκυψε από την συνεδρίαση του τελευταίου νομαρχιακού συμβουλίου, που συζητήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με την μελέτη «οι αναγκαίες ποσότητες νερού ύδρευσης συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών χρήσεων, καθώς και η αναγκαία ποσότητα νερού άρδευσης, θα εξασφαλίζονται άμεσα από νερό που θα τροφοδοτεί ο δήμος Κρανιδίου». Επισημαίνεται ακόμα ότι «μελλοντικά είναι δυνατόν να γίνει εναλλακτική τροφοδοσία για το σύνολο των αναγκών από μονάδα αφαλάτωσης στην Κοιλάδα ιδιοκτησίας της Εταιρείας Mind compass Parks ή από άλλη πηγή».
Η ύδρευση του Κρανιδίου –χωρίς να είναι στο θέμα – συζητήθηκε αρκετή ώρα και δηλώθηκε ότι ο δήμος Κρανιδίου βεβαιώνει ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την μονάδα.
Πάντως ο επικεφαλής της μειοψηφίας Τάσος Σαλεσιώτης αναρωτήθηκε: «Ενώ είναι δεδομένο ότι η Ερμιονίδα δεν έχει νερό, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο δήμος Κρανιδίου, εξασφαλίζει την χρηματοδότηση».
Από την πλευρά του ο νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στο φράγμα της Τζερτζελιάς τονίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί σχεδόν η μελέτη. Επισήμανε δε, ότι θα γίνει και μελέτη για να πάει ο Ανάβαλος στην Ερμιονίδα.
Πάντως σύμφωνα με εκπρόσωπο του ξενοδοχείου, υπολογίζεται ότι θα καταναλώνονται 63.000 κυβικά νερού ετησίως για να καλυφθούν οι ανάγκες των 40 δωματίων, το δε ξενοδοχείο θα λειτουργήσει το 2010-2011.
Θέμα όμως τέθηκε με αφορμή την συζήτηση της συγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την χωροταξία της περιοχής δεδομένου ότι και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια μεγάλη επενδυτική προσπάθεια που θα αλλοιώσει την περιοχή –όπως τόνισε ο Τάσος Σαλεσιώτης- και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με άλλες ιδιωτικές επενδύσεις που ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη δεκαετία στην Αργολίδα. «Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς στον ρόλο μας ως νομαρχία, θα έπρεπε να έχουμε αποφασίσει για μια χωροταξική μελέτη που θα θέτει όρους. Γίνεται ανάπτυξη για εμάς χωρίς εμάς. Θα γίνει εδώ ότι έχει συμβεί στην Αττική. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την τύχη του νομού σε σχεδιασμούς των υπουργείων. Όλοι αυτοί μας βλέπουν επιδερμικά και από πλευράς συμφέροντος».
Ο νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος από την πλευρά του απάντησε ότι όντως φταίει η έλλειψη Χωροταξικού Σχεδιασμού, συμφωνώντας στις γενικές τοποθετήσεις του Τάσου Σαλεσιώτη, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να κάνει μόνη της σχεδιασμό η νομαρχία παραβλέποντας για παράδειγμα τι θα γίνει στις γειτονικές περιοχές, όπως στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Υπενθύμισε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ετοιμάσει τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, χωρίς να σχολιάσει όμως αυτά που προβλέπονται για την Αργολίδα.
2/4/08
Παρά τα προβλήματα ύδρευσης του Κρανιδίου νερό σε ξενοδοχείο
Ετικέτες ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αναρτήθηκε από AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στις 18:31
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου