Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/4/08

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε Ελεύθερη Νεοελληνική Διασκευή

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ
Την λαμπράν και ένδοξον πανήγυριν εις Ιερουσαλήμ εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν (Μέγας Συναξαριστής Μ.Σ.)
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και οριστικής ανακήρυξης με δικαστικό τρόπο πρωταθλητή, τα ΜΜΕ έπρεπε να βρουν νέο τηλεοπτικό θέμα για να δικαιώσουν τον διαφημιστικό τους χρόνο. Από το νωρίς της Κυριακής στήθηκαν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ για να πάρουν το καλύτερο πλάνο από την κεντρική λεωφόρο. Στα χαρακτηριστικά σημεία της ημέρας ο άγριος τσακωμός δυο χειριστών κάμερας για το ποιος θα ανέβει στην πιο ψηλή συκιά για να έχει το καλύτερο πανοραμικό πλάνο.
Φημολογείται, από πληροφορίες που έδωσαν παιδιά και άνθρωποι του περιθωρίου ότι ο Κύριος με την ταπεινότητα που τον διέκρινε εισήλθε από χωμάτινο δρόμο επί όνου στην Ιερουσαλήμ, ο εικονιζόμενος στα πλάνα μέσα από την αλεξίσφαιρη μερσεντές μάλλον τηλεοπτικός σταρ ήταν.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Τη αγία και Μεγάλη Δευτέρα μνείαν ποιούμεθα του μακαρίου Ιωσήφ του Παγκάλου και της υπό του κυρίου καταρασθείσης και ξηρανθείσηςσυκής (Μ.Σ.)
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Τα νέα μηνύματα για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη και εύκολο κέρδος φέρνουν την ελπίδα στο ελληνικό νοικοκυριό. Οι ελπίδες οι αγώνες το αίμα χρόνων έγινε μόνο μια ελπίδα πόσα πλαστικά στολίδια θα γεμίσουμε το μάταιο σακούλι της ζωής μας . Παίρνεις τα προϊόντα μας σήμερα και η πρώτη δόση το επόμενο Πάσχα διατυμπανίζει η έξυπνη διαφήμιση. Όλοι συγκεντρωθήκαμε να προσευχηθούμε στο νέο τέμενος της υπερκατανάλωσης αγοράζοντας κεράκια τάματα για το μέλλον με την πιστωτική μας κάρτα. Το μόνο σκοτεινό σημείο που κανείς μας δεν πρόσεξε είναι ότι το λαμπερό νέο πολυκατάστημα ήταν δίπλα στην ξηρανθείσα συκή , ορμητήριων μελλοντικών κορακιών και άλλων νεκρόφιλων όρνεων .
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
Τη αγία και μεγάλη Τρίτη της εκ των Δέκα Παρθένων παραβολής εκ του ιερού ευαγγελίου ποιούμεθα (Μ.Σ.)
ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Οι Έλληνες «μωραί παρθέναι» ξεπερνούν σε νούμερο τα εφτά ψηφία και συνεχίζουν να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο τα υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τραπεζών. Με άνεση και ευκολία δανειζόμαστε για το λαδάκι της ζωής μας και το σκορπάμε για να φωτίζουμε τα υπερκαταναλωτικά μας αγαθά, βυθισμένοι στο σκοτάδι που διαλέξαμε ενώ ο ήλιος της ζωής είναι δυο πατώματα πιο πάνω. Μόνο που φοβόμαστε να δούμε το πρόσωπο μας στο φως του ήλιου γιατί πια είμαστε εξαρτώμενοι στα καταναλωτικά μας φτιασίδια τα οποία λειτουργούν μόνο στο σκοτάδι και την απομόνωση .
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Τη αγία και Μεγάλη Τετάρτη της αλειψάσης τον Κύριον μύρο , πόρνης γυναικός μνείαν ποιείσθαι (Μ.Σ.)
ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ
Οι προσδοκίες παρέμειναν προσδοκίες και το λαδάκι του τελείωσε γρήγορα, βυθισμένοι στην ανησυχία αρχίσαμε να γινόμαστε ελαφρώς επικίνδυνοι ιδιώτες πολίτες ευτυχώς μέσα στο σκοτάδι του πόνου και της αγωνίας επιδέξιες κρατικές πόρνες μας αλείφουν με τα μύρα του καθησυχασμού. Αυξήθηκαν όμως τα φαινόμενα ψευδοκαρδιακών πόνων , οι ψυχίατροι μίλησαν για μια παλιά νεύρωση που μάλλον παίρνει χαρακτήρα επιδημίας «προσπάθεια επιστροφής του νου στην καρδία» την βάφτισαν και ησύχασαν .
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Τέσσερα τινά εορτάζειν τον Ιερό Νιπτήρα, το Μυστικό Δείπνο , την Υπερφυά Προσευχή και την Προδοσία την Μεγάλη (Μ.Σ.)
ΠΕΜΠΤΗ ΤΩΝ ΕΓΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ
Πέμπτη ξημερώματα ανακαλύπτουμε ότι σε μυστικό δείπνο στήθηκε το έξυπνο παιγνίδι του εγκλωβισμού για να αρπάξουν το λαδάκι των ελπίδων και των συναισθημάτων μας που τόσο εύκολα εμείς ο καθένας μας Ιούδας πούλησε για τριάντα αργύρια στο τέμενος της υπερκατανάλωσης . Κάποιοι άρχισαν να μιλούν για προδοσία και τα πράγματα έγινα ιδιαίτερα ανησυχητικά όταν κάποιος ανακάλυψε μια μικρή χαραμάδα κάπου ψηλά . Το φως τελικά ήταν έξω από το λαμπερό κελί που διαλέξαμε και μας έκλεισαν .
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Τη αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα άγια και σωτήρια φριχτά πάθη του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν (Σ.Μ.)
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Τω αγίων και Μεγάλο Σάββατο την θεόσωμον ταφήν εις άδου κάθοδον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εορτάζομεν (Μ.Σ)
*Δυστυχώς η νεοελληνική πραγματικότητα σταματά στην Μεγάλη Πέμπτη μόνη ελπίδα για την κοινωνική και προσωπική μας ανάσταση να ανακαλύψουμε , να ξαναπιάσουμε το νήμα και το νόημα της καθημερινής μας ζωής από την αναζωογονητική δύναμη της θυσίας που τόσο εύκολα ξεχάσαμε στον προσωπικό και κοινωνικό μας βίο.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ