Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/4/08

Απελπιστική η κατάσταση στο Άργος με το κυκλοφοριακό

Από το κακό στο χειρότερο γίνεται μέρα με την ημέρα η κίνηση των τροχοφόρων στο Άργος. Ειδικά τις ημέρες των εορτών την πλήρωσαν οι τροχονόμοι που αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους την ώρα του εορτασμού προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κίνηση στην πόλη του Άργους.
Σε μια πόλη που κανείς δεν σέβεται τίποτα και πολύ περισσότερο δεν την αγαπούν οι ίδιοι οι κάτοικοί της, η τροχαία έκανε ότι είναι δυνατόν καλύτερο, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, που χωρίς προετοιμασία άφησε την πόλη στο έλεος των Ι.Χ. και των απαράδεκτων πλέον «μικροπωλητών» της λαϊκής αγοράς.
Φυσικά η Αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να αστυνομευτεί η πόλη, χωρίς αυτό όμως να μειώνει στο ελάχιστο τις προσπάθειες των αστυνομικών που κατάφεραν μεν να λύσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στο κέντρο και να αποτρέψουν τους μηχανόβιους να βολτάρουν στο Πάρκο και στις πλατείες.
Δεν είναι όμως λίγες οι στιγμές που παρά την κούραση, οι τροχονόμοι με το χαμόγελο προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες που αναγκάζονταν να κινούνται επί του οδοστρώματος, αφού οι προσβάσεις στα πεζοδρόμια είχαν καταληφθεί από Ι.Χ.
Το ερώτημα όμως παραμένει αναπάντητο: Θα αλλάξει η Δημοτική Αρχή την φιλοσοφία για την επίλυση του κυκλοφοριακού, δίνοντας δυνατότητα εναλλακτικής μετακίνησης σε πεζούς και ποδηλάτες ή θα εμμένει από τη μια να εξοστρακίζει και ορθώς, φορτηγά και λεωφορεία, και από την άλλη να εξυπηρετεί την χρήση του Ι.Χ.;
Μέχρι σήμερα έχουν περάσει 10 χρόνια περίπου που κυκλοφοριακή μελέτη ακούμε και κυκλοφοριακή μελέτη δεν βλέπουμε.
Η εκάστοτε αρχή εκλέγεται κάθε φορά με κύριο μέλημα την επίλυση του νερού, του κυκλοφοριακού και του σχεδίου πόλης. Αν και από τα τρία αυτά προβλήματα το κυκλοφοριακό μοιάζει πιο εύκολο προς επίλυση, εν τούτοις έχει καταντήσει να μιμείται τον Ανάβαλο.
Κάποια στιγμή, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η πόλη του Αργους δεν έχει πρόβλημα δρόμων, αλλά πρόβλημα συμπεριφοράς των πολιτών και οδηγών. Βεβαίως και λείπουν ελεύθεροι χώροι καθώς και χώροι στάθμευσης, αλλά αυτό συμβαίνει στο κέντρο, όχι γιατί είναι τόσο πυκνοκατοικημένο, αλλά γιατί ο καθένας χρησιμοποιεί το ΙΧ κάνοντας 2-3 ίσως και περισσότερους κύκλους πέριξ αυτού αντί να παρκάρει λίγο πιο μακριά και να διανύσει πεζός μια απόσταση 100-200 μέτρων προκειμένου να κάνει ήσυχος την δουλειά του.
Αν φυσικά η ίδια δημοτική αρχή το πίστευε σοβαρά πως θα μπορέσει να αλλάξει στους πολίτες συμπεριφορά θα έδινε η ίδια το σωστό παράδειγμα και δεν θα επέτρεπε στα δημοτικά αυτοκίνητα καθώς και στου ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους να παρκάρουν παράνομα κάνοντας χρήση της ιδιότητας του συμβούλου ή των υπηρεσιών του Δήμου.
Δυστυχώς μόνο προεκλογικά ή όταν προκύπτει θέμα με τις θέσεις των μικροπολιτών στην λαϊκή αγορά, βλέπουμε τους δημοτικούς συμβούλους να επισκέπτονται τους χώρους αυτούς και να εγκαταλείπουν τα πράσινα και μπλε καφέ στέκια της Πλατείας του Αγίου Πέτρου.
Αλήθεια ποιος ευθύνεται για την ταλαιπωρία μέσα από τις εξατμίσεις και τις αναθυμιάσεις των καταλυτών των Ι.Χ. που υποχρεώνεται το παιδάκι στην φωτογραφία μας να εισπνεύσει. Ποιο είναι το μέλλον των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, των γερόντων και των μητέρων σε αυτή την πόλη;

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ