Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

2/4/08

Λαχανιασμένοι οι αιρετοί, προσπαθούν την τελευταία στιγμή να προλάβουν τον Σουφλιά για το Χωροταξικό

Χρειάστηκαν δεκάδες δημοσιεύματα του «α», για να ξυπνήσει από τον λήθαργο η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και να έλθει ουραγός την τελευταία στιγμή για να εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της για τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό του Γιώργου Σουφλιά που «ξεχνά» τον νομό Αργολίδας και τον αφήνει για μια 15ετία στο περιθώριο.
Τρέχοντας και μη φτάνοντας η ΤΕΔΚ, αποφάσισε να οργανώσει λαχανιάζοντας ημερίδα για να συζητηθεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα, την Κυριακή 6 Απρίλη. Να σημειωθεί ότι εκτός από τα δεκάδες δημοσιεύματα του «α» και ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, έχει απευθύνει εδώ και ένα εξάμηνο τουλάχιστον ανοιχτή επιστολή προς όλους τους φορείς της Αργολίδας, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους σχεδιασμούς του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όμως κανένας δεν … συγκινήθηκε, προφανώς από αδιαφορία και απραξία, όσοι αιρετοί ανήκουν στην αντιπολίτευση και από κομματική προσήλωση όσοι αιρετοί ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία.
Άγνωστο παραμένει, τι θα βγει από την ημερίδα της Κυριακής. Αν δηλαδή θα υπάρξουν αποφάσεις τέτοιες με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής και της ψήφισης των δυσμενών για την Αργολίδα άρθρων του νομοσχεδίου, ή αν απλά βγουν κάποια συμπεράσματα για το θεαθήναι και μπουν στο συρτάρι της ΤΕΔΚ για να δικαιολογούνται τα μέλη της για την απραξία τους στους πολίτες, με τη γνωστή μέθοδο: «εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά δεν μας άκουσε η κυβέρνηση».
Ακόμα πάντως η ΤΕΔΚ δεν φαίνεται να έχει μελετήσει – ίσως να μην έχει διαβάσει καν το νομοσχέδιο του Γιώργου Σουφλιά, αφού σε ψήφισμα που εξέδωσε επισημαίνει (με απορία) : «ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η Αργολίδα δεν έχει συμπεριληφθεί στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της χώρας για την επόμενη δεκαπενταετία». Ο συντάκτης του ψηφίσματος πιθανότατα δεν έβαλε τυχαία την λέξη «φαίνεται» στο κείμενο.
Όπως τονίζεται στο ψήφισμα: «Στις 21/3/2008 σε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Ν. Αργολίδας και σε διαλογική συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με το Γενικό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης που κατέθεσε ως πρόταση το ΥΠΕΧΩΔΕ τον προηγούμενο μήνα και αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στο προσεχές χρονικό διάστημα, αποφασίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας, επειδή φαίνεται ότι η Αργολίδα δεν έχει συμπεριληφθεί στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της χώρας για την ερχόμενη δεκαπενταετία (διάρκεια ισχύος του παρόντος εθνικού χωροταξικού Σχεδιασμού).
Συγκεκριμένα στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο καμία από τις δύο μεγάλες πόλεις δεν περιλαμβάνεται στους εθνικούς πόλους, κανένα οδικό εθνικό δίκτυο της Πελοποννήσου δεν συνδέεται με το νομό Αργολίδας, κανένα λιμάνι του Νομού δεν αναβαθμίζεται, κανένας λόγος για προαστιακό σιδηρόδρομο που αναμένουμε στο Νομό μας και καμία αναφορά στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο της εκμετάλλευσης της πηγής του Αναβάλου για άρδευση και ύδρευση».
Η ΤΕΔΚ, έχει προγραμματίσει –όπως ανακοινώνει- την ημερίδα για την Κυριακή, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:
«Γι’ αυτό αποφασίστηκε να οργανωθεί ημερίδα στις 06/04/2008, για να συζητηθεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα από ειδικούς επιστήμονες, τους Βουλευτές του Νομού, τον Νομάρχη, τους Δημάρχους και όλους τους Αιρετούς του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διεκδικήσουμε δυναμικά, αν χρειαστεί, μια καλύτερη αναπτυξιακή προοπτική για την Αργολίδα που αγαπάμε και υπηρετούμε».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ