Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/5/08

Κλείνουν την Δαναού και την Νικηταρά το καλοκαίρι στο Άργος

Σε χώρο περιπάτου, ελεύθερο από τα ΙΧ. θα μετατραπούν σε λίγο καιρό κατά τις βραδινές ώρες τμήμα της οδού Δαναού και της οδού Νικηταρά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η πεζοδρόμηση της Καλλέργη και της Βασιλέως Γεωργίου.
Μετά τις κυκλοφοριακές ρύθμισης με την δημιουργία δύο παράλληλων ρευμάτων κυκλοφορίας σε τμήματα της Βασιλίσσης Σοφίας και της Δαναού, ο Δήμος Άργους προχωρά σε μέτρα ανακούφισης των πεζών στο κέντρο της πόλης που είχαν αποφασιστεί να εφαρμόσουν από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά είχαν κολλήσει στην προώθηση των μελετών. Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η βελτίωση της ποιότητας στο κέντρο του Άργους και η δημιουργία προϋποθέσεων λειτουργίας και άλλων επιχειρήσεων, που σήμερα λόγω έλλειψης κοινόχρηστου χώρου δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν. Παράλληλα ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για τη δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ, αλλά και για την ψηφιοποίηση των χώρων στάθμευσης στα ιδιωτικά πάρκινγκ, ώστε οι οδηγοί που θέλουν να επισκεφτούν το κέντρο να μην περιφέρονται άσκοπα.
Ήδη ορισμένες επιχειρήσεις θεωρούν ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα κυκλοφοριακής σύνδεσης λειτουργούν εις βάρος τους, αφού αποτρέπουν τους διερχόμενους πελάτες τους να σταθμεύσουν για να κάνουν τις αγορές τους. Η αλήθεια είναι όμως ότι, συνήθως οι πελάτες τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν, αναγκάζονταν να διπλοπαρκάρουν εμποδίζοντας τη ροή της κυκλοφορίας, αφού όλοι οι χώροι στάθμευσης επί της Δαναού και της Βασιλίσσης Σοφίας είναι σχεδόν πάντα κατειλημμένοι. Μάλλον πρόκειται για μια δικαιολογημένη, πρώτη αντίδραση σε κάτι το νέο, όπως συνέβη και με την πεζοδρόμηση της πλατείας του Αγ. Πέτρου, πριν από δύο δεκαετίες.
Το μόνο ίσως πρόβλημα που παραμένει άλυτο είναι το πως θα προσεγγίζουν τα δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο οι επισκέπτες τους, αλλά κι αυτό θα μπορούσε να λυθεί επιτρέποντας τη διέλευση των αυτοκινήτων για φορτοεκφόρτωση επιβατών και αποσκευών.
Περιορισμένα θα είναι τα προβλήματα για τις τράπεζες, αφού οι ώρες που θα πεζοδρομείται η Δαναού, τις αφήνουν ανεπηρέαστες στην λειτουργία τους. Εξάλλου θα έπρεπε να είχαν εκ των πραγμάτων φροντίσει για ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης πελατών, αφού οι θέσεις που υπάρχουν σήμερα καταλαμβάνονται συνήθως από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές. Προβλήματα με αλλαγές του συντελεστή δόμησης μάλλον δεν θα υπάρξουν, αφού η πεζοδρόμηση προς το παρόν τουλάχιστον τα δε προσωρινή ενώ στις περιοχές που εναπόκειται πεζοδρόμηση, εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα.
Θα μειωθεί κατά πολύ ο θόρυβος και τα καυσαέρια τοπία πνίγουν το κέντρο της πόλης και σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των Λεωφορείων από το κέντρο και την απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όλη η πλατεία θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής χωρίς να κινδυνεύουν μικροί και μεγάλοι να παρασυρθούν από τα ΙΧ ή ανόητους «καμικάζι». Στους νέους πεζοδρόμους θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης και νέων επιχειρήσεων, όπου ο πολίτης θα μπορεί ήσυχα να απολαμβάνει το καφέ η το ποτό του ή να κάνει τα ψώνια του χωρίς τη μυρωδιά των εξατμίσεων. Σίγουρα τα μέτρα αποτελούν ανακούφιση για τους πεζούς και θα τονώσουν οικονομικά μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ