Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/5/08

Καταγγέλλουν νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Με γκρίνια και με μουρμούρα, διεξήχθησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής για την ανάδειξη νέων οργάνων σε τοπικό επίπεδο.
Για την Αργολίδα ιδιαίτερα, οι εκλογές αυτές είχαν μεγάλη σημασία αφού μετά από πολλά χρόνια υποβαθμισμένης λειτουργίας της νομαρχιακής επιτροπής έγινε μια προσπάθεια ανανέωσης και ενίσχυσης του πολιτικού λόγου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πόσο όμως επιτεύχθηκε αυτό;
Πολλοί μίλησαν για μαϊμού ψήφους, ακόμα και για Τσιγγάνους που δεν είναι οργανωμένοι, αλλά οργανώθηκαν ξαφνικά και ομαδικά για να στηρίξουν συγκεκριμένες επιλογές. Υπήρξαν όμως και συγκεκριμένες καταγγελίες από τους ηττημένους.
Στις εκλογές για Γραμματέα Νομαρχιακής ο Χρήστος Ουλής (μέχρι τώρα συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου) ψηφίστηκε από 1.658 μέλη του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε. Ο Δημήτρης Κατσούρης έλαβε 514 και ο Παναγιώτης Θεοδωράκος 479 ψήφους.
Στις εκλογές για μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής έλαβαν: Γεώργιος Καμπίτης 681, Τάσος Λάμπρου 655, Κοΐνης Τόλης 559, Γκαργκάσουλας Κωνσταντίνος 551, Τζιάβας Νικήτας 547, και Τσόπελας Χρυσόστομος 527.
Επίσης εκλέγονται οι Καλοθέου - Ντουφεξή Κική, Μαγκάβαλη - Μακρή Δήμητρα, Μπουσουλοπούλου Αικατερίνη, Σακελλαρίου Γεωργία και Σάκουλη Αικατερίνη.
Με ηλικία κάτω των 35 εκλέγονται οι Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος και Κωτσίνας Χριστόδουλος.
Παράλληλα έγιναν εκλογές για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου τους περισσότερους σταυρούς στο νομό έλαβαν οι Φράγκος Δημήτρης με 1.687, Καρδαράκος Νικόλαος με 1.533, από τους υποψηφίους των άλλων νομών στην Αργολίδα έλαβε ο κ. Μπρακουμάτσος Βασίλειος από την Αρκαδία 296 ψήφους.
Στις εκλογές για Γραμματείς Συντονιστικών εκλέγονται στο Ναύπλιο ο Τουρλούκης Κων/νος και στο Άργος ο Ηλίας Γιάννης.
Όπως δήλωσε ο νέος γραμματέας της νομαρχιακής Χρήστος Ουλής «αγώνας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, αγώνας για να σηκώσουμε τον Ήλιο ψηλά πάνω από την Ελλάδα. Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογικών διαδικασιών της 18ης Μαΐου. Ευχαριστώ όλους τους συντρόφους για την εντολή που έδωσαν σε μένα και στα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Όλο το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα συσπειρωμένο, χωρίς μικροπρεπείς αποκλεισμούς θα δώσει τη μάχη. Θα κριθούμε μόνο από το τελικό αποτέλεσμα».
Ο Δημήτρης Κατσούρης επέλεξε τον δρόμο της καταγγελίας της διαδικασίας, από την στιγμή που είδε ότι δεν εκλέγεται.
Με γραπτή του δήλωση επισημαίνει μεταξύ άλλων: «η Δημοκρατική μου ευαισθησία, η κοινωνική μου υπόσταση και ο σεβασμός που τρέφω απέναντι στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν πραγματικά στη διαδικασία αυτή, με υποχρεώνουν να καταγγείλω δημόσια ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προϊόν μη θεμιτών μέσων και νοθείας.
Χαρακτηριστικά και ενδεικτικά θέλω ν΄ αναφέρω:
α) Ο αριθμός των μελών και των φίλων που ψήφισαν είναι συντριπτικά μικρότερος από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στις κάλπες και καταμετρήθηκαν.
β) Στην πλειοψηφία των εκλογικών τμημάτων η ψηφοφορία έγινε χωρίς φακέλους.
γ) Αντιπρόσωποί μου σ΄ εκλογικά κέντρα απειλήθηκαν, εξυβρίστηκαν και τους απαγορεύτηκε ο έλεγχος και η παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.
δ) Δυστυχώς, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν, κάποιοι δεν επιθυμούν Δημοκρατικά εκλεγμένο Γραμματέα.
Ο στόχος ήταν η γελοιοποίηση της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας και σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη.
Οι Γραμματείς των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:
Άργος: Ηλίας Γιάννης, Ναύπλιο: Τουρλούκης Κων/νος, Μιδέα: Δήμας Βασίλειος, Ασκληπιείο: Στεφάνου Γιώργος, Επίδαυρος: Αγραφιώτης Γιώργος, Ερμιόνη: Αϊβαλιώτης Βασίλης, Κρανίδι: Σίδερης Δημήτριος, Λυρκεία: Παππάς Χρήστος, Κουτσοπόδι: Μακρής Δημήτρης, Ν.Τίρυνθα: Κυριακόπουλος Αντώνης, Ν.Κίος: Χοβαρδάς Κων/νος, Αλέα: Μπακοπάνος Νίκος, Λέρνα: Λιαγκριδώνης Κων/νος, Ασίνης: Γιαννάκος Κων/νος.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ